Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BIO MLEKO

BIO MLEKO

Kje se dobi Bio mleko (od krave) in po kakšni ceni?

Če misliš prav z uradno oznako bio, ga imajo na primer v Hoferju.

ali iščeš pasterizirano, homogenizirano mleko?

Nam je zdravnica rekla…. (imam 1 letnega otroka) naj pije mleko Planika ali Bohinjsko, ki je pasterizirano, ni pa homogenizirano.

Najbolj bio mleko pa ni niti pasterizirano, niti homogenizirano. Dobiš ga od kmeta, ki svoje krave pusti, da se prosto pasejo po kvalitetnem, neonesnaženem pašniku.

Torej… težko boš dobila tako mleko.

http://www.mlekarna-krepko.si/

Če bi slučajno mleko od koze imela, mi piši na ZS.

Po koliko in od kod ste? Imate tudi sir?

Po koliko in od kod ste? Imate tudi sir?[/quote]

Okolica LJ, ampak sem dnevno v lj, tako, da lahko opcijsko tudi tam predam mleko (1liter=2eur)Sira žal (še) ne izdelujemo, lahko pa dobiš svežo skuto 🙂 0,5 kg je 4 eur.

Na mlekomatih je sveže mleko 1 € liter. A je vaše pozlačeno?

Kravje mleko je res 1 eur, kozje sicer ni pozlačeno, je pa popolnoma druga katerogija mleka, zato 2 eur (kar je še vedno ceneje kot v trgovini, kjer je 0,6l cca. 2 eur).

Jao spet se vse zmešale.

Eno je sveže, neobdelano mleko, drugo je eko/bio mleko, tretje pasterizirano in četrto homogenizirano.

Zdaj, sveže, neobdelano mleko dobiš na mlekomatih. To je mleko direktno izpod krave, samo ohlajeno, nič posneto, nič toplotno obdelano. Od vseh mlekomatov v Sloveniji je (mislim) samo en tak, ki prodaja mleko iz ekološko certificirane kmetije (mislim, da je v Kopru), vsi ostali imajo klasično. Jaz to mleko potem pasteriziram doma, pa tudi maščobo iz njega poberem dol.

Potem imaš pa ekološko certificirano mleko, ki ga lahko kupiš v trgovini. Eden redkih slo certificiranih proizvajalcev je Krepko, ostala eko/bio mleka so iz tujih mlekarn, dobiš v Hoferju (mislim da avstrijsko), Lecleru (francosko) in eko trgovinah (Kalček, Vita market …). So pa vsa ta mleka pasterizirana, večina jih je tudi mikrofiltrirana, saj bi se drugače takoj pokvarila. Homegenizirana načeloma niso.

Vse ostalo, kar nima certifikata, pač ni bio/eko. Lahko je nehomogenizirano, pasterizirano pa je vse mleko, ki je naprodaj v trgovinah. (ker mora bit)

Lahko sicer najdeš kmetijo oz. kmeta in hodiš k njemu po mleko. Če nima eko certifikata, je potem pač na tebi, da mu verjameš ali res fura eko, ali pač ne.

Zdravo,

mi naročamo domače mleko in mlečne izdelke kar preko spleta pri Toniju Kukenbergerju.
Doma imajo ekološko kmetijo Kukenberger, kjer pridelujejo mleko samo s kravami iz paše (brez silaže). Mleko je zato bolj zdravo in čisto.

Poleg mleka imajo tudi odlične domače sire, jogurte in skute.

http://www.ekosirarna.si

Posebnost pa je ta, da dobiš paket v hlajeni embalaži, ki jo lahko potem vrneš ob naslednjem nakupi. Super zadeva preverite na strani. Jaz rad podpiram domače kmete. Še posebno takšne z dobro idejo.

Na oznaki bio ni nič uradnega, to lahko vsak gor prilima, ki želi lupiti naivneže, ker dejansko ta oznaka ne pomeni NIČ.

New Report

Close