Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bioderma

Bioderma

Imam izjemno občutljivo kožo, ponavadi uporabljam ali Avene ali La Roche-Posay kreme za obraz. Slišala sem, da je ok tudi tista od Bioderme – pa me zanima, če jo je katera mona že preizkusila in če ji je ustrezala.

(kokoš neumna, kako pa naj me na forumu vemo, kaj TVOJI koži ustreza??!!)

Evo, z zgornjim stavkom sem ene parim prihranila delo in zdaj mi lahko odgovorijo samo tiste, ki so pripravljene z mano deliti svoje izkušnje.

pa lep večer vsem 🙂

Jaz zvečer uporabljam L’ Occitane eterično olje Immortelle in za čez dan tudi kremo te linije. Olje je sploh top, nekaj kapljic s kapalko in to je to.
Krema je (in tudi olje – a ne poleti) odlična podlaga za makeup, kožo navlaži, namasti, a brez sijaja. Pa še brez kemije je.

ABe, hvala! Sem jo nedolgo nazaj gledala v l’occitanovi trgovini – morda pa poskusim!

Kaj je brez kemije? L’Occitane? 🙂 Si prepričana, da si dobro prebrala deklaracijo?
Enako velja za vse ostale kreme. Če boste med sestavinami prebrali razne silikone, parabene, PEG-e, petrolate in imena dolgih kemičnih spojin, pozabite na naravnost.

V bistvu me ne zanima, če je naravno – samo nežno mora biti.

teh sestavin nisem zasledila v njihovih izdelkih. Vsekakor mora biti v vsaki kremi nekaj, kar omogoča nepokvarljivost. Nafte pa tu notri ni in silikonov tudi ne.

Mislim, da je tole kar dobra izbira. Na kakšno žavbo “bio, eko” blablabla, ki pride žaltava že s police, pa jaz nebi stavila.

Zloba, ko bos naslednjic v City paeku, stopi se do Melvite, pa naj ti dajo kak tester.

Testerje dobiš v vseh njihovih trgovinah.

Jaz zahajam v Mercator center Dravlje, pa zmeraj dobim testerje. Če nekaj kupiš, zmeraj dobiš testerjev, kolikor hočeš.

(tam nasproti pa je ena drogerija, od Merkatorja, Beautique – tam ne boš dobila nobenega vzorčka, pa tudi če nakupiš za nekaj 100 eur…. imajo vse vzorčke šparane za svoje sosede in prijateljice,;))

Jaz tja ne grem tudi če bi zastonj kaj dajali;))

Imam izredno občutljivo kožo. Najbolj mi odgovarja Dr. hauschka. Tudi sestro sem končno prepričala in je zelo zadovoljna (prej je moral biti Clinique ali Lancome-sedaj, ko se je malo začela zanimati, kaj dejasnko dajejo v kreme, sploh ne pogleda več teh izdelkov).

Bioderma je ok, vendar pa za nobeno kremo ne moremo pričakovati, da bo odgovarjala vsem tipom kože. Zato je najbolje najprej dobiti kak tester, saj ni nujno, da bo krema, ki nekomu ustreza, ustrezala tudi nam.
Uvoznik Bioderme za Slovenijo je Sabex iz Šenčurja- obrni se na njih, zelo so radodarni s testerji. (pošljejo po pošti). Včasih so imeli na spletni strani prav obrazec, kamor si vpisal naslov in so ti poslali testerje. Preveri, če je še.
Enako za Nuxe. (so tudi uvoznik za Nuxe)

Hvala vsem za odgovore!

Poleti samo sivkin hidrolat 🙂

http://salonave.si/lepota/index.php?option=com_content&view=article&id=100:inlight&catid=26:novosti&Itemid=117

Meni je bilo všeč olje Inlight. Je pa to res fajn kozmetika. Obstaja pa še trgovina v centru Lj, malo poguglaj.

Krema Immortele linije L’Occitane ima silikon in sicer dimethicon, tri umetne dišave (hexylcinnamal, benzyl salicylate, alpha isomethyl), močno komedogeno sestavino (Caprylic triglyceride), C13-14 Isoparaffin, en kup parabenov (Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben) in PEG20.

Lahko je marsikaj, naravna zagotovo ne.

Zloba pravi
V bistvu me ne zanima, če je naravno – samo nežno mora biti.

New Report

Close