Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bioenergetik za ekcem

Bioenergetik za ekcem

Sicer mogoče tole ne spada najbolj v ta forum, ampak se mi zdi, da vas je tukaj veliko, ki bi mi utegnile pomagati.
Že od otroštva se spopadam z atopijskim dermatitisom (ali ekcemom). So obdobja, ko ga imam povsod polno (predvsem jeseni in pozimi) in obdobja, ko sem brez. Poskusila sem vsa možna zdravila, ki pa mi lahko problem le omilijo, ko izbruhne, rešijo pa ga ne. Pravijo, da bo s starostjo načeloma bolje, vendar ne kaže tako. Sedaj se mi je preselil (z leti namreč menja mesta pojavljanja) na prste na rokah. Glede na to, da imam majhnega otroka so moje roke seveda veliko izpostavljene vodi in moji prsti so ena sama bolečina. To počasi najeda moje živce (ki pa potem povratno slabo vplivajo na ekcem, začaran krog, pač), ker se veliko moje energije porabi za skrb za roke, svoje pa zahteva seveda tudi pekoč občutek na razžrti koži.
Zato razmišljam, da bi poskusila z alternativno medicino. Ali ima kdo kakšne izkušnje v zvezi s tem?
Hvala vsem za odgovore!
Kami

Kami, žal mi je, da ti ne morem pomagat, bi pa rada povedala le, da sta imeli naši zvezdici precej močen A.D. Spraskani sta bili tudi do krvi, mazali s kremami, nič ni pomagalo. Smo bili na testiranju pri alergologu in vsi testi so bili negativni, nobene potrditve alergij.

Potem sem se kljub temu odločila, da kar se da izločim hrenovke, salame (jih sploh ne jemo več, razen domačih brez konzervansov), bombone, čigumije in živila, ki imajo polno E-jev. Sem in tja pojesta še kak bombon, čokoladne neomejeno, zmenili smo se, da barvastih stvari ne kupujemo (tako sladkarij kot pijač) in pikici sta to sprejeli brez problemov. Zdaj že sami od sebe vprašata ali pogledata, če ima E-je :)))
Pojemo na tone čokolad, sem in tja še tudi kak barvast bombon, če ga kdo ponudi, drugače pa le čokoladne, ker čokolada je že sama po sebi rjava ;), tudi smokije, čips, samo gledamo, da ni kakšnih ‘žbmnlj’ sestavin notri 😉 in glej – nobenih pikic že od maja!!

To smo veseli…

Hvala, zvezdica,
lahko mi verjameš, da sem v svojem življenju poskusila že marsikaj. Dve leti npr. nisem uživala nobenega mesa in mesnih izdelkov, pa tudi sedaj je tega na našem jedilniku zelo malo. Tudi zaradi našega malega se nam trudim pripravljati zdravo hrano, kar se sladic tiče me ganejo samo domači štrudli in peciva. Pri A.D. je tako, da je ponavadi vzrok kompleksnejši in izvira od hrane, dednosti, okoljskih vplivov, vremena oz. klime, psihičnega stanja pa še kaj bi se našlo (sem res dobro preučila bolezen), ampak težko uganeš kaj jo spravi na plan. Zanimivo – med nosečnostjo in na enem daljšem potovanju (5 mesecev Srednje Amerike) tudi ene pikice ne!!! Upam, da bom vseeno našla kakega “alternativca”, ki bi mi morda vsaj omilil trenutno stanje mojih rok.
Lep pozdrav in upam, da se AD ne vrne tvojim zvezdicam, ker moj spomin v otroštvo ni fajn (sem morala včasih tud dneve preležati, ker sem imela stegna polna ekcema, da tud hodit nisem mogla).
Kami

sama sem imela kot otrok vse pregibe rok in nog ves čas odprte, pa da ne govorim o zgornji strani rok. potem so se mi v puberteti stvari za silo popravile, toda skozi leta sem ugotovila, da:
ne smem nositi nobenih prstnov (ne zlato, ne platina, drugih itak ne), ker se mi na istem prstu poveča občutljivost in izbruhne ekcem.
moram vsa gospodinjska dela nujno opraviti z rokavicami, ker mi sicer že pril naredi cel kup težav, da ne govorim o ajaxih),
pa mraz, ta je tudi kritičen … zato sem pogosto v rokavicah, pa neskončno zelo mi je pomagala krema za roke od ahave. res!
aja, pa bognedaj, da si po tem, ko olupim pomaranče ali paradižnik ne umijem rok, ker takoj zacvetim.
roke imam zdaj ok. trenutno razmišljam o dermatitisu na vekah in ustnici : )

Kami, upam, da se oglasi kdo z izkušnjami, sicer pa poznam eno prav luštno punco, ki se ukvarja z bioenergijo. Meni je pomagala pred časom, ko sem imela težave z vratom in čakrami :)) Super punca. Če ne bo drugih odgovorov, lahko pobrskam za njeno številko, pa jo vprašaš direktno, če misli, da ti lahko pomaga.
Sama pred njo v te hece nisem nič verjela, ampak ona me je čist spreobrnila s svojo preprostostjo in prijaznostjo. Dala mi je ogromno, plačilo pa je bilo minimalno.

Tudi tebi želim, da se znebiš te nadloge. A veš, da sem nekje prebrala (pa se ne morem spomniti kje), da je AD lahko tudi posledica stresa?
Držim pesti,
Z.

Kami! Poskusi mogoče z bioresonanco. Mi imamo dobre rezultate.
LP dita

Dita,
ali mi lahko kaj več poveš o tem? Lahko mi pišeš direktno na elektronsko pošto.
Hvala,
Kami

Zvezdica,
bi te lepo prosila za to številko. Lahko mi pišeš tudi na elektronsko pošto. Se mi zdi vredno poskusiti. Jaz kar verjamem v te zadeve, pravzaprav ne vem, kako mi ni že prej padlo na misel. Morda zato, ker bioenergetiki večinoma pomagajo pri drugih problemih. Jaz sem si tako pozdravila kronično vnetje jajčnikov in vem, da res pomaga. Samo tisti zdravilec se je nekam preselil, njegovo ime in telefonsko pa sem že davno pozabila, ker je bilo to leta nazaj.
Hvala za odgovor,
Kami

Meni se je pojavil letos spomladi, prvič pri 30-ih letih. Najprej sploh nisem vedela, kaj je zdaj to. Dermatologinja mi diagnoze ni uspela postaviti. Čez poletje je bilo v redu, s tem da sem ugotovila, da ne smem jesti nobenih salam in podobnega. Septembra se mi je stvar ponovila. Alergologinja je rekla, da imam AD. Sem že prav obupana. Od srede sem flekasta še po vratu in dekolteju, srbi ko hudič, kreme pomagajo, a srbenje in fleki ne izginejo. Zadnje čase opažam, da mora biti nekaj doma. V službi je stanje veliko boljše, se pravi, da me ne srbi. Jaz razmišljam o bioresonanci ali pa bom šla k Domančiču v Kranjsko Goro. Ker ta piz.. se mora nehat. Velikokrat se spraskam do krvi, kar je še slabše.
Iz kje pa sta Kami in Zvezdica?

Kami, številko sem ti poslala kar po e-mailu.

Tašika, sama sem iz žabarskega konca in tudi BE, o kateri sem pisala je iz Lj.

New Report

Close