Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Biografije

Biografije

Bi mi lahko kdo priporočil kakšno dobro biografijo znanih zgodovinskih osebnosti…
Ne maram preveč romantičnih, rada bi takšne, ki temeljijo na nekih dejstvih, vendar so kljub temu napisane zanimivo, lahko tudi v pikantne podrobnosti, zraven pa spoznavaš kulturne in socialne razsežnosti dogajanja neke dobe v določenem prostoru.
Pozdrav.

Mona Lisa (o Leonardu da Vinciju -ne vem avtorja),
biografija o Alexandru Dumasu, o Marcelu Proustu (tak naslov: Marcel Proust). Nekoč sem jih rada brala, zdaj berem tole o Proustu. Hvala, da si me ti spomnila. Mislim, da jih je kar nekaj napisal Stefan Zweig. Sicer pa imajo v knjižnici ogromno tega. A, ja, o Churchilu. O tej knjigi mi je pripovedovala kolegica. (če ni celo avtobiografija). Lep pozdrav

Avtobiografija Milesa Davisa.

Marilyn Monroe, Martin Luther King, Gandhi.

Pravkar berem biografijo Ivana Groznega. Zelo zanimiva, pisana na preprost, poljuden način, ne razkriva samo njegovega življenja, temveč tudi družbene okoliščine.
Naslov: Ivan Grozni
Avtor: Henri Troyat

Ali je kdo prebral kako izmed spodnjih 3 biografij?

BREAK ON THROUGH
The Life and Death of Jim Morrison
James Riordan and Jerry Prochnicky
London: Plexus

THE LIZARD KING
The Essential Jim Morrison
Jerry Hopkins
Revised and Updated

NO ONE HERE GETS OUT ALIVE
Jerry Hopkins and Danny Sugerman

Zanima me, če je kdo katero knjigo že prebral in kakšna se vam je zdela? Primerjava dveh/treh, če ste prebrali dve ali kar vse tri? Ali so si vsebinsko zelo podobne (se ponavljajo, glede na to, da vse tri govorijo o Jimu)?

Prebrala sem knjigo No one here gets out alive. Knjiga je seveda odlična. Zgodba je kronološko razvita. Kot vedno mi je tudi v tej biografiji všeč, da so v njej vsebovana imena oseb, skupin in druga imena.

Sedaj berem knjigo Break on through, v kateri sem našla še druge informacije, ki jih v knjigi No one here gets out alive ni. To pa ne pomeni, da le-ta ni odlično napisana. Hočem le poudariti, da ima ta knjiga, ki jo sedaj berem še druge informacije, in bi, če bi najprej brala to, ki jo berem sedaj, bila situacija obratna.

Knjigi priporočam v branje tistim, ki se zanimajo za podrobnejše življenje Jima Morrisona in ki se zanimajo za razvoj skupine The Doors.

New Report

Close