Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Biopsihologija – študij v Kopru

Biopsihologija – študij v Kopru

Pozdravljeni,
ali kdo pozna morda koga, ki študira biopsihologijo.
Po predmetniku se mi zdi študij še boljši kot psihologija.
Se da morda po 1. letniku prepisati na Ljubljansko fakulteto smer Psihologija. Če morda logistično ne bi zneslo.
Hvala vsem za odgovore.

Ta studij je nepriznan in zato nezaposljiv.

Kaj počnejo biopsihologi?

Za ta študij

Ta študij je priznan z akreditacijo.
Ni res nikogar, ki pozna koga na tem študiju?

S to diolomo lahko delaš v Hofru na blagajni. Službe ne boš dobil. Na prakso te nihče ne vzame ker je ljubljanska bolj cenjena. Menjaj šolo.

Na informativnem dnevu vprašaj, kako kaže z vpisom v register poklicev. Ko bo enkrat to urejeno, bo tvoja diploma konkurenčna diplomi iz psihologije.
To ni proces, ki bi trajala desetletja, ampak zahteva osebo na faksu, ki se s tem ukvarja. Če tam je kdo tak, bi se to lahko uredilo do tvojega zaključka študija.

Tudi če je, še vedno imaš status študenta pa na koncu dobiš stopnjo. To pa je tudi zakaj se študira.

Biopsihologija je vpisana v register poklicev. Po 3 letih greš na magistrski študij psihologije in si tudi magister psihologije.
Ne vidim problema za študij biopsihologije.

Na Ljubljansko psihologijo se sicer v teoriji lahko prepišeš, a zahtevajo ogromno predmetnih izpitov, zaradi katerih potem najmanj eno leto pavziraš, poleg tega pa so plačljivi (pride te najmanj 1000€, če narediš vse v prvo, kar pa je praktično nemogoče, ker profesorji namerno mečejo študente z biopsihologije, da imajo potem bolj eliten ugled in na koncu te prepis hitro pride 2-3k€). Če pa ostaneš na biopsihologiji pa na koncu dobiš papir s poklicem, ki pa v zadnjih 10 letih ni bil nikoli iskan na nobenem razpisu.

Jaz imam diplomo iz biopsihologije in magisterij iz psihologije. Takoj dobila sluzbo v solstvu. Ce te kaj zanima vprasaj

Odgovor na objavo uporabnika
Taja890, 16.03.2023 ob 22:45

Jaz imam diplomo iz biopsihologije in magisterij iz psihologije. Takoj dobila sluzbo v solstvu. Ce te kaj zanima vprasaj

Okej če si že odprla dve leti staro temo, pa nas razsvetli kaj v praksi dela biopsiholog razen ti, da meša meglo?

res da tudi jaz odpiram staro temo in objavljam star članek, a za vse tiste, ki ne veste, kaj dela biopsiholog: pogooglajte ime Zala Slabe

In vse tiho je bilo 😉

povsem neuporaben poklic.

Neuporabno

Poznam gospo, ki je to smer doštudirala, potem pa doktorirala na Nizozemskem, je v medijih tudi precej pisalo o njej. Mislim, da je zdaj zaposlena v Sloveniji na nekem inštitutu, v svoji stroki torej.

Meni se to zdi zelo zanimiv in tudi perspektiven študij.

Biopsihologija je bolj področje nevroznanosti. V bistvu je povezava med delovanjem živčnega sistema in vedenjem. Se pravi kako določeni nevrotransmiterji, poškodbe možganov, hormoni, geni vplivajo na vedenje, psihične procese itd. Zna bit zelo zanimiva in uporabna, še posebej v raziskovalnih vodah, zato niti slučajno ne bi rekel da je to neuporabni poklic. Je pa problem v zaposlovanju vsaj pri nas, ker se zelo malo ustanov s tem dejansko ukvarja.

Poznam eno gospo, k je tole naredila in sedaj dela na Občini.

Moraš pa predvsem preveriti, kakšne so nore cene najema stanovanj dol na Obali, za študente. Študentskega doma pa itak ne dobiš.

In pozimi mraz in burja, brrr.

ne mi pol čez 5 let jokat da ne dobite službe. to študirajte zvečer namestop televizije za hobi, ker zna bit zanimivo, študirat pa pejte nekam kar se nuca v praksi, nekaj bolj klasičnega, nikakor ne to eksotiko, ali pa nekaj za prihodnost, AI, robotiko, arabski, kitajski jezik, ne vem še kaj vse…

New Report

Close