Biopsihologija v Kopru
Na informativnem dnevu so bodoče študente zelo navdušili.
Da imajo certifikat Europsy, vendar na Europsy strani ni nič o akreditaciji UP FAMNIT, navedeni sta samo UM in UL.
Da imajo prenovljen, ful sodoben predmetnik, ki se ga na njihovi spletni strani ne da odpret. kar lahko pomeni, da nimajo potrjenega. Na inf. so ga samo kazali, dobili ga dijaki niso. Ne odpre se niti stari predmetnik.
Da njihovi diplomanti študirajo master v Evropi, pa ni UP nisem našla na seznamu 2000 fakultet.
A poznate koga iz UP, ki je zares sprejet na master v kako Evropsko fakulteto? Iz biopsihologije in tudi iz kakega drugega študija.
In da zdaj so ali bodo navedeni v kadrovskih pogojih JU.
Naj mi nekdo pove, kateri poklic iz UP je v kadrovskih pogojih in kje lahko to vidim napisano na lastne oči.
Na informativnem dnevu so bodoče študente zelo navdušili.
Da imajo certifikat Europsy, vendar na Europsy strani ni nič o akreditaciji UP FAMNIT, navedeni sta samo UM in UL.
Da imajo prenovljen, ful sodoben predmetnik, ki se ga na njihovi spletni strani ne da odpret. kar lahko pomeni, da nimajo potrjenega. Na inf. so ga samo kazali, dobili ga dijaki niso. Ne odpre se niti stari predmetnik.
Da njihovi diplomanti študirajo master v Evropi, pa ni UP nisem našla na seznamu 2000 fakultet.
A poznate koga iz UP, ki je zares sprejet na master v kako Evropsko fakulteto? Iz biopsihologije in tudi iz kakega drugega študija.
In da zdaj so ali bodo navedeni v kadrovskih pogojih JU.
Naj mi nekdo pove, kateri poklic iz UP je v kadrovskih pogojih in kje lahko to vidim napisano na lastne oči.
ODGOVOR:
Europsy certifikat bodo študenti lahko pridobili (seveda pa mora vsak posameznik posamično zanj zaprositi). Z naslednjim letom se program posodobi v skladu s tem certifikatom (je objavljen nov predmetnik).. študentje, ki že študiramo bomo morali narediti nekaj diferencialnih, to bo pa to. Ravno čez teden imamo sestanek s predstavniki od Europsy tako, da menim, da bo to urejeno oz. se naši pristojni zelo trudijo delati v tej smeri.
Prav tako je pred dvema dnevoma bil biopsiholog klasificiran kot poklic.
Kar se tiče mastersov v tujini so. Lahko povem iz prve roke, so tudi moji bivši sošolci med njimi. Poznam enega, ki je šel na neurokognitivno znanosti (nevem točno ime porgrama) na Nizozemsko, druga punca je na svetovanju in psihoterapiji v Edinburgu itd..
Moje mnenje je, da je v biopsihologiji kar nekaj prihodnosti. Večina ostale Evrope to že ve, mi pa še ne
Kar se pa tiče predavateljev, je veliko predavateljev s psihologije v LJ ter veliko priznanih psihologov/psihiatrov.. (K. Musek, G. Žvelc, M. Ule, ….)
Lep pozdrav,
študentka mag. študija biopsihologija.
p.s. Če vaš še kaj zanima kar na dan z besedo