Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Birma

Birma

Zanima me kako poteka birma in kako dolgo traja v cerkvi? Nazadnje sem bila na birmi pred 19 leti, ko sem sama bila birmanka in sem že pozabila kako to gre.
Hvala

Birmanje poteka med mašo in traja kar dolgo, oziroma odvisno od tega, koliko je birmancev, saj škof birma vsakega birmanca posebej. Vmes pa je seveda tudi petje, govori, tako da se kar zavleče. Mislim, da vse skupaj traja od ure in pol do največ dve uri.

Tudi jaz mislim, da vsega skupaj s slikanjem poteka cca 2 uri. Drugače pa ne skrbi saj boste sigurno morali botri hoditi na priprave ozirpoma na devet dnevnico in vam bodo vse povedali kako in kaj, Jaz sem bila botrca pred leti in mi je bilo zelo zanimivo in lepo.

Devet dnevnica? Prvič slišim. Upam, da ni obvezno, ker sem bolj daleč doma.

V tvoje dobro in v tvoje splošno razgledanost se prosim informiraj pri starših te punčke ali fanta kateremu vežeš birmo kako bo stvar potekala. Otroku ta dan pomeni veliko in da ima ob sebe nekoga ki nima blage veze zakaj je tam je žalostno. Vsekakor je fino, da gresta kdaj skupaj k maši in na priprave. Pa daljava ni izgovor. ne moreš pa se v nedeljo samo tam pojavit in si zmagala.

čisto tako se res ne more pojaviti tam, darilo pa res mora zraven prinest 🙂 a se še kaj drugega gleda pri izbiranju birmanskega botra? 🙂 če bi bilo tako, bi si birmanec že takoj izbral nekoga, za katerega ve, da se spozna na te zadeve, da ve, zakaj je na tisti dan tam in ve, kako poteka sama birma in vse, kar sodi zraven…

Js grem letos k birmi in moram cel maj hoditi k šmarnicam, ker devetdnevnica “ni dovol” no tako vsaj meni naš župnik, sploh nas ne bo birmal škof ampak nek diakon…mislim da bi moral priti škof
glede trajanja pa bo pri nas vse skpaj trajalo okrog 3 ure

New Report

Close