Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek birma

birma

Zanima me, zakaj se povabilu na take dogodke ne odzovete? Saj nima neposrednega vpliva na vas, gre za spoštovanje tistega, ki vabi.
In potem slišiš opravičila, ki so še bolj ponižujoča, češ saj mu bomo ob drugi priložnosti dali denar, npr za valeto……
Ali res mislite, da je denar ob birmi najpomembnejši?

Se pridružujem. Res gre za spoštovanje do tistega ki vabi. Se pa vsaj vidi kdo je iskren sorodnik, prijatelj.

🙁

Meni se gravža vse kar je vezano na cerkev. Zato.

In ne morem verjet, da odrasli ljudje v 21. stoletju še pošiljajo otroke na to srednjeveško pranje možganov.

a to si dala sem zato, ker misliš, da tvoji povabljenci na monu visijo?
Vprašat moraš tiste, ki se povabilu niso odzvali.

Ja, večini otrok je denar res najpomembnejši. To je že v moji časih bilo tako, da so otroci samo to računali kaj vse bodo pokasirali ob birmi.
Je pa super, če se najde izjema, ki mu to ni najpomembnejše. Tako, da če je v vašem primeru drugače, samo pohvale. Tako, da super, da imate drugačnega otroka. Pohvalno, kar se vzgoje tiče.

Zato ker nikomur ne privoščijo, da je srečen in vesel, še zlasti če to ne gre v njihov kalup. Ozki omejenci, bi se temu reklo in prav je, da jih ni, ker bi dogodek samo še dodatno grenili.

Čudno se mi zdi, da se vam je zgodilo kaj takega. Saj navadno se vabi v krogu družine in tam res veš, kdo je v tem smislu “normalen”.
Tistih, ki imajo že sicer veliko povedati čez Cerkev, vero itn., jaz sploh ne bi povabila.
Darila in denar ob teh primerih so pa zadnja stvar.

Vabil je sin in povabil je vse bližnje sorodnike, ker pomeni stare starše, strice in tete. Povabil je tako, da vabilo ni vključevalo samega obreda, pač pa druženja po obredu.

Vabil je sin in povabil je vse bližnje sorodnike, ker pomeni stare starše, strice in tete. Povabil je tako, da vabilo ni vključevalo samega obreda, pač pa druženja po obredu.
[/quote]

slabe odnose imate tastari, kaj pa drugega. si bila morda preveč pametna, ko je bil sin še majhen in si vsej žlahti pridigala o vedenju?
Sedaj pa imaš!
Sin ni nič kriv, vse to ste zakuhali tastari.

[/quote]

Lej, večini birmancev je važen samo keš. In večina ljudi to ve in potem, ko dobi tako vabilo, jim je to pač odveč. Sploh, če jim ni do cerkvenih zadev.
Je pa lepo, da tebi ni samo do denarja. Upam, da sin tudi ni vabil po sistemu, da se splača vabit tistega, ki več prinese.
Meni osebno so tudi odveč taka vabila na krste, birme… ker pač vem, da pričakujejo keš. Grem samo k tistim, ki vem, da povabijo tako iskreno, ne zaradi keša.

Lej, večini birmancev je važen samo keš. In večina ljudi to ve in potem, ko dobi tako vabilo, jim je to pač odveč. Sploh, če jim ni do cerkvenih zadev.
Je pa lepo, da tebi ni samo do denarja. Upam, da sin tudi ni vabil po sistemu, da se splača vabit tistega, ki več prinese.
Meni osebno so tudi odveč taka vabila na krste, birme… ker pač vem, da pričakujejo keš. Grem samo k tistim, ki vem, da povabijo tako iskreno, ne zaradi keša.
[/quote]

A jebela cesta, a na poroko pa greš? Pa “šauverbejbijev” se udeležuješ, pa rd, pa…..obletnic kidanje snaga in ostale oslarije?
Kaj vraga ne zastopite da gre za osebni praznik, in da je v ospredju oseba ki vabi, ne pa vaše frustracije in blokade?

Jaz ne hodim na birme, poroke, abrahame, praznovanja, valete in to vsakemu, ki me povabi tudi lepo povem. Če naredim izjemo, je to res za zelo bližnje, a le v primeru, da vem, da jim moja prisotnost veliko pomeni. Torej približno en tak dogodek na leto, da bi hodila na birme, poroke itd. od nekih sorodnikov ali sosedov, pa ne hvala.

Jaz ne hodim na birme, poroke, abrahame, praznovanja, valete in to vsakemu, ki me povabi tudi lepo povem. Če naredim izjemo, je to res za zelo bližnje, a le v primeru, da vem, da jim moja prisotnost veliko pomeni. Torej približno en tak dogodek na leto, da bi hodila na birme, poroke itd. od nekih sorodnikov ali sosedov, pa ne hvala.
[/quote]

Podobno, le s to izjemo, da se na osebna vabila nečakov vedno odzovem, ker so nečaki in ker nimajo popolnoma nič s tem, kaj imamo tastari med seboj in ker s tem pokažem spoštovanje do njega samega in ne boste verjeli s vsemi nečaki se odlično razumem, malo manj pa z njihovimi starši.

A jebela cesta, a na poroko pa greš? Pa “šauverbejbijev” se udeležuješ, pa rd, pa…..obletnic kidanje snaga in ostale oslarije?
Kaj vraga ne zastopite da gre za osebni praznik, in da je v ospredju oseba ki vabi, ne pa vaše frustracije in blokade?
[/quote]

Porok se sploh ogibam. Kaj je šauverbejbijev nimam pojma. RD – isto kot birme, če mi je nekdo blizu grem, drugače ne. Večinoma ne grem. Isto velja za obletnice – čeprav ne vem kake obletnice imaš to v mislih, ker se ne spomnim, da bi me kdo vabil na obletnico česarkoli že?

Ko nekoga povabiš, moraš pričakovati tudi zavrnitev, ne pa biti potem užaljen, ker nekdo zavrne povabilo, kot da bi bilo nujno in samoumevno, da se vsi uklanjajo vašim željam, ker imate vi birmo, ki je za vas pomembna. Mogoče pa si s temi, ki ste jih vabili, le niste tako blizu in ta birma nekaj pomeni le vam.

Pri nas povabimo samo bližnje, se pravi starše, brate, sestre, nečaka + njihove partnerje in se vedno vsi odzovejo. Sama sem zadnjič tudi svojo krstno botro povabila in je gospa pri 70+ prišla.

Ne vem kako se sicer družite. Pri nas se brez pardona vsi odzovejo.

Zadnji primer, ki je bil sem napisala ob….. v cerkvi in vsi tisti, ki boste prišli kasneje ob…v gostilni.
(Ker je bila tudi ena nosečnica in en “nevernik”, ki ne hodi v cerkev, ga pa imamo kljub temu vsi radi.)

LOL, ta pa je: “ki ga imamo KLJUB TEMU vsi radi.” Ja, kako ste vi dobri ljudje, d aimate radi tudi nevernike in jih celo povabite na birmo!

Porok se sploh ogibam. Kaj je šauverbejbijev nimam pojma. RD – isto kot birme, če mi je nekdo blizu grem, drugače ne. Večinoma ne grem. Isto velja za obletnice – čeprav ne vem kake obletnice imaš to v mislih, ker se ne spomnim, da bi me kdo vabil na obletnico česarkoli že?
[/quote]

Ja seveda, blizu pa take fore ja, skalkulirala si da ni koristi in selekcionirala tiste, kje je ni in si pač v deficitu, pa še izstopala ne boš in ne boš taglavna, zato raje ne gerš. Če bi te vabil šefe na obletnico metanja premoga in ti nabavil obleko v kateri bi izgledala najboljše, bi brez pomisleka šla a ne?

Vsakemu je jasno, da povabila na karkoli že, od birme, ohceti itd. pomenijo, da zbiraš denar in darila. Nikoli se ne spomnijo nate, ko pa je kaj za dobiti, si pa povabljen. Vsi pa imajo najraje denar, čimveč, tem bolje. Nikar se ne trudite z darili, samo in edino denar bo razveselil obdarovanca in svojce. Vse ostalo je nakladanje in se delanje finega.

Birmo ima birmanec in on vabi, torej gre za nespoštovanje birmanca v prvi vrsti, vse ostalo pa so samo izgovori in otročje obnašanje.

LOL, ta pa je: “ki ga imamo KLJUB TEMU vsi radi.” Ja, kako ste vi dobri ljudje, d aimate radi tudi nevernike in jih celo povabite na birmo!
[/quote]
eni ste res zafrustrirani tukaj gor. Čisto lepo in ok je napisala vabilo. In čisto lepo je napisala na koncu kakšen odnos imajo do vseh – ne glede na vero. Za razliko od tebe in tebi podobnih monovcev tukaj gor, ki žalite kristjane, se posmehujete in napadate ljudi, ker pač verujejo in sodelujejo pri teh verskih obredih, običajih.
Sebe torej v ogledalo poglej.

… žalost. Pri nas nikoli nismo dali na darila in denar. Vabimo pa na druženje. Pomemben nam je tudi obred, zato zelo boli, da eden od mojih bratov in svojih posebnih razlogov že leta ne pride tja, če imam srečo, pa pride na druženje (če že slučajno nima ničesar drugega). Zamudil je že ohoho lepih dogodkov, ki bi jih lahko delil z nami. Razumem, da mu ne pomenijo nič ampak iz spoštovanja do nečakov in nečakinj, mogoče celo do svoje sestre bi se tisti dan lahko nekoliko prizemljil in stopil v cerkev svoje mladosti. Ne bi mu škodilo. Od druženja pa obredu, če sem čisto iskrena pa ne vem, kaj ima. Malo se pogovorimo in gre. In če da kakšen denarček ali darilo otroku, je sicer lepo, ampak vse to gre v pozabo, obred pa nikoli. Zamujeno pa se ne vrne več.

Ljudi, ki so oddaljeni pa ne vabimo.

Ja seveda, blizu pa take fore ja, skalkulirala si da ni koristi in selekcionirala tiste, kje je ni in si pač v deficitu, pa še izstopala ne boš in ne boš taglavna, zato raje ne gerš. Če bi te vabil šefe na obletnico metanja premoga in ti nabavil obleko v kateri bi izgledala najboljše, bi brez pomisleka šla a ne?
[/quote]

Veš službenih žurk se pa še posebej rada ognem, če se le da. Veš , če si ti ritozliznica, ne sklepaj potem, da smo vsi taki.
Oblek pa sploh ne nosim. Vsa oblačila si sama kupujem. Mi je pa zanimivo, da si prišla na idejo, da šefi kupujejo obleke. To iz svojih izkušenj?

eni ste res zafrustrirani tukaj gor. Čisto lepo in ok je napisala vabilo. In čisto lepo je napisala na koncu kakšen odnos imajo do vseh – ne glede na vero. Za razliko od tebe in tebi podobnih monovcev tukaj gor, ki žalite kristjane, se posmehujete in napadate ljudi, ker pač verujejo in sodelujejo pri teh verskih obredih, običajih.
Sebe torej v ogledalo poglej.
[/quote]

Se gledam, hvala, in sem zelo dobre volje, ker me je njen odgovor res nasmejal. Nisem pa nikogar užalila, niti ga ne mislim, je pa zabavno – priznaš? 🙂

New Report

Close