Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek birma

birma

Zakaj ga preprosto ne sprejmeš takega kot je? Če mu ni do it v cerkev mu pač ni. Sprejmi to. Ne obsojaj ga zaradi tega.
Tudi niso vsi ljudje za neke žurke. Če mu ni, mu pač ni. Meni osebno so vse te žurke, praznovanja prava muka in se izrecno samo takrat udeležim, ko gre za osebe, ki so mi res blizu.

Imam veliko nečakov, nekaj po moji strani nekaj po moževi. Nekateri nas vabijo, nekateri ne. Nismo verni, smo pa spoštljivi in smo se udeležili vseh obredov, na katere so nas bodisi vabili starši v imenu svojih otrok, ali kasneje oni sami. Torej, te obrede so opravili 3 nečaki, vsi trije so izjemno lepo vzgojeni in razumni, zato so tudi vabila bila taka in človek ne more, da ne bi šel, ker s tem izkaže vzajemno spoštovanje (birmanec, ker te je povabil, ti ker si se povabilu odzval).

Se gledam, hvala, in sem zelo dobre volje, ker me je njen odgovor res nasmejal. Nisem pa nikogar užalila, niti ga ne mislim, je pa zabavno – priznaš? 🙂
[/quote]
norčuješ se iz nje in jo zasmehuješ – zakaj zato, ker imajo normalne in spoštljive odnose tudi z neverniki. Ti jih očitno nimaš, kaže tvoj odziv.

Zakaj ga preprosto ne sprejmeš takega kot je? Če mu ni do it v cerkev mu pač ni. Sprejmi to. Ne obsojaj ga zaradi tega.
Tudi niso vsi ljudje za neke žurke. Če mu ni, mu pač ni. Meni osebno so vse te žurke, praznovanja prava muka in se izrecno samo takrat udeležim, ko gre za osebe, ki so mi res blizu.
[/quote]

Pismo, tebe bi morali sprejeti kot si, ti pa drugih ne bi?
Spoštujem pa to, da se raje ne udeležuješ teh zadev, ko pa da tam igraš limono, to pa.

Jaz ne hodim na birme, poroke, abrahame, praznovanja, valete in to vsakemu, ki me povabi tudi lepo povem. Če naredim izjemo, je to res za zelo bližnje, a le v primeru, da vem, da jim moja prisotnost veliko pomeni. Torej približno en tak dogodek na leto, da bi hodila na birme, poroke itd. od nekih sorodnikov ali sosedov, pa ne hvala.
[/quote]

Resje.Najbolje je biti doma in sedeti v kleti na hladnem.S sivimi lasmi in v škornjih za na njivo.

Pismo, tebe bi morali sprejeti kot si, ti pa drugih ne bi?
Spoštujem pa to, da se raje ne udeležuješ teh zadev, ko pa da tam igraš limono, to pa.
[/quote]

Jaz jih čisto sprejem take kot so.
Mene prav nič ne moti, da imajo svoja praznovanja. Naj imajo, zakaj ne.
Mi je pa res zanimiva tvoja ideja, da ti šef kupuje obleke. Imaš ti to zanimivo službo.

Resje.Najbolje je biti doma in sedeti v kleti na hladnem.S sivimi lasmi in v škornjih za na njivo.
[/quote]

Eni ste pa res trčeni.
A misliš, da ne greš na neke žurke, ker ti pač do tega ni, da nimaš kaj drugega za početi? Lahko greš v gore, na izlet, na kolo, lahko uživaš v branju knjige… ali pa celo na monu visiš :).

norčuješ se iz nje in jo zasmehuješ – zakaj zato, ker imajo normalne in spoštljive odnose tudi z neverniki. Ti jih očitno nimaš, kaže tvoj odziv.
[/quote]

Oprosti, ampak že to, da ljudi ločuješ na vernike in nevernike, je v najboljšem primeru smešno, v najslabšem pa vse kaj drugega. Ampak jaz se takšnim pogledom raje nasmejem, me pa skrbi, da bi jih morala začeti jemati resno, ker očitno zelo resno mislijo.

Mi je pa res zanimiva tvoja ideja, da ti šef kupuje obleke. Imaš ti to zanimivo službo.
[/quote]
glede na tvoje obnašanje hipotetični primer tvojega ravnanja – me zanima če je takšen?
Tvoj otrok si zelooo želi v gardaland na vse atrakcije, tebi je vse to mimo, ker se bojiš višine, hitrosti itd… in zato družinskega izleta v gardaland ne bo, ker pač tebi ni za hoditi tja, lahko gre sam ko bo velik? meni je to nesramno in egoistično, malo kompromisov bi se pa lahko naučila sklepati in pokazati kaj volje in spoštovanja do drugih.
Enako ravnanje je namreč tudi tu glede birme – s svojo prisotnostjo pokažeš spoštovanje vabljencu – pač v cerkev ne greš, če bi bila bolje poučena, bi sploh vedela,da navadno na teg obredih je toliko gostov,da so cerkve tako polne, da niti vsi ne pridejo notri, ki bi si to želeli? lani sem bila na eni takšni birmi.
Torej se ti hudega ne bi zgodilo, če bi šla na druženje po tem, ali pač si tako škrta, dati je problem tudi darilo?
Ko že omenjaš šefa- če te pošlje nekam in tebi to ni, mu tudi rečeš, prosim sprejmite me takšno kot sem, sem rekla tega ne bom naredila, lahko pa vi sami? Res?
ubogi otrok tvoj, ki mora živeti po tvojih principih, ker se nikoli nič ne prilagodiš očitno.

glede na tvoje obnašanje hipotetični primer tvojega ravnanja – me zanima če je takšen?
Tvoj otrok si zelooo želi v gardaland na vse atrakcije, tebi je vse to mimo, ker se bojiš višine, hitrosti itd… in zato družinskega izleta v gardaland ne bo, ker pač tebi ni za hoditi tja, lahko gre sam ko bo velik? meni je to nesramno in egoistično, malo kompromisov bi se pa lahko naučila sklepati in pokazati kaj volje in spoštovanja do drugih.
Enako ravnanje je namreč tudi tu glede birme – s svojo prisotnostjo pokažeš spoštovanje vabljencu – pač v cerkev ne greš, če bi bila bolje poučena, bi sploh vedela,da navadno na teg obredih je toliko gostov,da so cerkve tako polne, da niti vsi ne pridejo notri, ki bi si to želeli? lani sem bila na eni takšni birmi.
Torej se ti hudega ne bi zgodilo, če bi šla na druženje po tem, ali pač si tako škrta, dati je problem tudi darilo?
Ko že omenjaš šefa- če te pošlje nekam in tebi to ni, mu tudi rečeš, prosim sprejmite me takšno kot sem, sem rekla tega ne bom naredila, lahko pa vi sami? Res?
ubogi otrok tvoj, ki mora živeti po tvojih principih, ker se nikoli nič ne prilagodiš očitno.
[/quote]

Nimam otrok tako, da težko komenitram Gardaland.
Glej, kot sem že povedala, na razne take zadeve grem le v primeru, da mi je vabitelj blizu, drugače ne. In ja, vem, da pri birmah veliko ljudi zunaj ostane. Ker mi ni do druženja, na druženje pač ne grem. Veliko RDjev preprosto skenslam, rečem, da ne morem priti, dam pa denar za darilo. Tako, da tvoja teorija je malce na trlih nogah.
Veš v službi sem in za delo v službi sem plačana, zato pač naredim naloge, ki jih razdeli šef. Ko pa imamo službene zabave, pa ne hodim. Pa, čeprav šef vabi na svoj RD. Plačam pa za darilo.
Verjamem, da so tebi všeč vse pasje procesije in nimaš kaj drugega delat kot hodit na zabave, žurke z ljudmi, ki ti niso blizu, ampak jaz imam pa svoje življenje in ne hodim na take zadeve. Grem le takrat, ko mi je oseba blizu. Šefom mi pa k sreči ni trebi lezti v rit.

[/quote]

Mi ima dresscode in dobimo dodatek k plači v ta namen in šef določa višino dodatka glede na udeležbo na raznoraznih dogodkih.
Še kaj te zanima?
PS
Nisem ženska 🙂

Mi ima dresscode in dobimo dodatek k plači v ta namen in šef določa višino dodatka glede na udeležbo na raznoraznih dogodkih.
Še kaj te zanima?
PS
Nisem ženska 🙂
[/quote]

Pa si pomislil mogoče, da nismo vsi v službah, kjer bi nam šefi kupovali obleke in da nam ni treba vsem lezti v rit šefom? Jaz verjamem, da si ti vajen, leteti na vsako šefovo zabavo, jaz pa si lahko privoščim in rečem NE.

[/quote]

Eno je prilagajanje željam otroka, partnerja, res bližnjih prijateljev, drugo pa obiskovanje vsakega dogodka, ki nekomu nekaj pomeni. Naša soseda je tako ponosna na hčerko, da vse sosede vabi na njene nastope, ko poje v zboru. Pa od moje mame sestrična je bila tudi užaljena, ker je morala 14 dni počakati, da je prišla pogledat dojenčka in se je kar naprej sama vabila, ker je menila, da bi se morali mi prilagajati k njej. To s prilagajanjem in kaj komu kaj pomeni, je pač dvosmerno.

Kar pa se tiče hipotetičnega primera: ena od rešitev bi bila tudi, da otroka v Gardaland pelje kdo drug, pa bi bil volk sit in koza cela.

Nimam otrok tako, da težko komenitram Gardaland.
Glej, kot sem že povedala, na razne take zadeve grem le v primeru, da mi je vabitelj blizu, drugače ne. In ja, vem, da pri birmah veliko ljudi zunaj ostane. Ker mi ni do druženja, na druženje pač ne grem. Veliko RDjev preprosto skenslam, rečem, da ne morem priti, dam pa denar za darilo. Tako, da tvoja teorija je malce na trlih nogah.
Veš v službi sem in za delo v službi sem plačana, zato pač naredim naloge, ki jih razdeli šef. Ko pa imamo službene zabave, pa ne hodim. Pa, čeprav šef vabi na svoj RD. Plačam pa za darilo.
Verjamem, da so tebi všeč vse pasje procesije in nimaš kaj drugega delat kot hodit na zabave, žurke z ljudmi, ki ti niso blizu, ampak jaz imam pa svoje življenje in ne hodim na take zadeve. Grem le takrat, ko mi je oseba blizu. Šefom mi pa k sreči ni trebi lezti v rit.
[/quote]

Zdaj mi je pa vse jasno!

Še kaj te zanima?
PS
Nisem ženska 🙂
[/quote]

Glede na prostaškost tule na monu, žaljivost, nesramnost, mi ni treba ravno ugibati kaka je ta tvoja služba :).

Pa si pomislil mogoče, da nismo vsi v službah, kjer bi nam šefi kupovali obleke in da nam ni treba vsem lezti v rit šefom? Jaz verjamem, da si ti vajen, leteti na vsako šefovo zabavo, jaz pa si lahko privoščim in rečem NE.
[/quote]

Šef je moj foter in lahko si privoščim mariskaj? Te zanima še kaj?

Eno je prilagajanje željam otroka, partnerja, res bližnjih prijateljev, drugo pa obiskovanje vsakega dogodka, ki nekomu nekaj pomeni. Naša soseda je tako ponosna na hčerko, da vse sosede vabi na njene nastope, ko poje v zboru. Pa od moje mame sestrična je bila tudi užaljena, ker je morala 14 dni počakati, da je prišla pogledat dojenčka in se je kar naprej sama vabila, ker je menila, da bi se morali mi prilagajati k njej. To s prilagajanjem in kaj komu kaj pomeni, je pač dvosmerno.

Kar pa se tiče hipotetičnega primera: ena od rešitev bi bila tudi, da otroka v Gardaland pelje kdo drug, pa bi bil volk sit in koza cela.
[/quote]

Končno nekdo, ki pametno razmišlja.
Nekateri pač mislijo, da so center vesolja, da se vse vrti okrog njih in potem dolga surla, če pa ima nekdo svoje življenje.

Oprosti, ampak že to, da ljudi ločuješ na vernike in nevernike, je v najboljšem primeru smešno, v najslabšem pa vse kaj drugega. Ampak jaz se takšnim pogledom raje nasmejem, me pa skrbi, da bi jih morala začeti jemati resno, ker očitno zelo resno mislijo.
[/quote]
resno kako pa naj rečem tistemu, ki ne hodi v cerkev nevernik ali ti raje napišem ateist – ljudje, ki ne verujejo sami sebe tako poimenujejo , ki veruje je pa vernik… potlej so vsi žaljivi tudi sami do sebe…
resno se malo vprašaj kaj je s teboj,da ti je to smešno in da v tem vidiš še kaj groznega …
o nikomer nisem napisala nič slabega – tisti, ki ne veruje ima vso pravico do te odločitve in je ravno tako vabljen… ti pa se temu režiš in take ljudi, ki to sprejemajo zasmehuješ…

potem če vse potnike v enem avtomobilu poimenujem enega, ki vozi kot voznika in ostale kot sopotnike je to tudi žaljivo in ločevanje in segregacija ljudi… resno ženska ne vem zdaj al se že krohotaš od hudega smeha, ali ti je pa v najslabšem primeru vse grozno žaljivo, ker sem si dovolila poimenovati različne potnike v avtomobilu.

Tudi na javnih tvjih in medijih si včasih dovoljiho govoriti in pisati z uporabo izrazov verniki in neverniki ali ateisti – si jih že prijavila za žalitve, ker ločujejo ljudi.
Ali pa če rečemo tam in tam živijo belci in črnci – ohhhh groza kako žaljivo, ker se ločuje ljudi, samo zato, ker se omeni,da imamo eni belo kožo , drugi pa črno. to je zate žalitev? Potlej so tudi šole žaljive, ki to učijo, je treba vse prijaviti… Mi smo se še v šolah učili o verstvih in kje so pretežno katera vesrtva itd. po tvoje je že vse to nedopustno in grozno, ker se ločuje lčjudi in sploh omenja da eni nekaj verujejo, drugi pa ne, oz. verujejo v nekaj drugega.
vidiš poanto tvojih neumnih zapisov…
sama sebi se raje smej zatradi takih bedarij, ki jih pišeš.
Veš nedovoljena je različna obravnava glede na kakršnekoli razlike. Tega pa mi ne počnemo. Počneš pa očitno ti glede na napisano.

Šef je moj foter in lahko si privoščim mariskaj? Te zanima še kaj?
[/quote]

Ne, zasebnost revčkov, ki žalijo po monu, me res ne zanima. Si pa ogromno povedal o sebi.

Nekateri pač mislijo, da so center vesolja, da se vse vrti okrog njih in potem dolga surla, če pa ima nekdo svoje življenje.
[/quote]

Hmmm, le zakaj mislim da si ti taka?

danes je tako lep dan, pojdi malo na zrak, tale dežek prav prijetno vpliva na psiho, če znaš vsaj malo poslušat in opazovat.

Podpišem!

Podpišem!

[/quote]

[/quote]

Zakaj te tako blazno moti, če ne hodim na razne zabave ljudi, ki mi niso blizu?
Jaz verjamem, da je tvoje življenje tako prazno, da nimaš kaj drugega početi kot hoditi na žurke ljudi, ki ti niso blizu.
Moje življenje pa ni prazno in se udeležim samo zabav ljudi, ki mi kaj pomenijo.
Ker pa nisem žurerski tip človeka, ne maram žurov, za svoje RD ali kaj podobnega, nikoli ne prirejam žurk in ne vabim drugih ljudi.
Te še kaj muči?

New Report

Close