Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek birma

birma

Ne, zasebnost revčkov, ki žalijo po monu, me res ne zanima. Si pa ogromno povedal o sebi.
[/quote]

Torej sva zaključila.

Eh, daj, no, brezveze travmiraš: pa kaj ima to tebe za boleti, če tvoj brat ne gre več v cerkev svoje mladosti? To je njegova stvar. Pa tudi to, kaj ima od tega, kot pišeš, je čisto njegova stvar. Verjetno prav veliko res nima, a vas ima rad in meni, da to vam nekaj pomeni, zato se udeleži dogodka, prinese darila, malo pokramlja in gre. kar je čisto zrelo ravnanje, medtem ko tvoje travmiranje pač to ni. Ne lepi na ljudi svojih pričakovanj, kaj bi vse lahko (delili z vami itd.), ker to res ni produktivno. Če jih sprejmeš takšne kot so, je življenje veliko lažje.

Vabi se pa ljudi na dogodke in praznovanja zato, ker si vesel, če pridejo, ne pa zato, da potem travmiraš, če ne pridejo, in v tem iščeš ne vem kakšne razloge, na podlagi tega izdelaš njihov psihološki profil in jih imaš za nevljudne. Ne razumem, kako lahko sploh preživite, če že ob takšnih stvareh kuhate zamere, užaljenost in iz tega delate problem? To so malenkosti, s katerimi se večina ljudi sploh ne ukvarja: nekateri hodijo na vse dogodke, na katere so vabljeni, drugi na nobenega, nekateri včasih pridejo, drugič ne, ampak problem v resnici ni v njih, ampak v tistih, ki vabijo in ob tem pričakujejo, da bodo vsi prišli, če ne bo DRAMA!

Zakaj te tako blazno moti, če ne hodim na razne zabave ljudi, ki mi niso blizu?
Jaz verjamem, da je tvoje življenje tako prazno, da nimaš kaj drugega početi kot hoditi na žurke ljudi, ki ti niso blizu.
Moje življenje pa ni prazno in se udeležim samo zabav ljudi, ki mi kaj pomenijo.
Ker pa nisem žurerski tip človeka, ne maram žurov, za svoje RD ali kaj podobnega, nikoli ne prirejam žurk in ne vabim drugih ljudi.
Te še kaj muči?
[/quote]

Ne vem kaj ti ni jasno, kdo se sploh ukvarja s tem kaj ali česa se ti udeležuješ, gre se za to, da je izjemno nespoštljivo to, o čem piše avtorica. Namreč, da je otrok povabil bližnje sorodnike na birmo….. samo to, ti pa si privlekla noter tvoj življenjepis in na dolgo in široko razpredaš zakaj si taka kot si, pač si jebiga.
Meni se pač zdi da si zafrustrirano in nergavo egocentrično otroče, ker v vsej zgodbi vidiš samo sebe.

Ne vem kaj ti ni jasno, kdo se sploh ukvarja s tem kaj ali česa se ti udeležuješ, gre se za to, da je izjemno nespoštljivo to, o čem piše avtorica. Namreč, da je otrok povabil bližnje sorodnike na birmo….. samo to, ti pa si privlekla noter tvoj življenjepis in na dolgo in široko razpredaš zakaj si taka kot si, pač si jebiga.
Meni se pač zdi da si zafrustrirano in nergavo egocentrično otroče, ker v vsej zgodbi vidiš samo sebe.
[/quote]

Samo tebi pa res ni jasno, a ne da?
Še enkrat, posebej zate, da boš vendarle dojela: če nekdo povabi nekoga na birmo in če temu ni do tega mu pač ni. Ni potrebno iz tega delat nobenih travm.
Lahko pač ta oseba ne mara cerkvenih zadev. Lahko mu ni do žurk. Lahko mu ni do osebe, ki ga vabi.
Veš nisi center vesolja. Verjamem, da si vajena, da ko koga povabiš na svojo kaj vem kaj, da bi morali vsi spustiti vse iz rok in prileteti k tebi. Če ne boš pa užaljeno ga zmerjala, da je nergavo egocetrično otroče.
V razmislek, ker tako cviliš tule: če boš vabila ljudi, ki so ti blizu, se ti bodo odzvali in priliš ali pa tudi ne, če ne bodo mogli. Če boš pa vabila ljudi, ki ti niso blizu ali pa ne marajo žurk ali pa ne marajo obredov pa ne cvili, da so egocentrični, ampak se zamisli nad sabo.

[/quote]

Zakaj je nespoštljivo, če ne prideš na neko pasjo procesijo?
Recimo imaš namen it na potovanja ali pa na izlet ali pa kaj vem kaj, te povabijo na neko zabavo, a zdaj boš pa vse kar skenslal, da prideš na tisto zabavo? Zakaj že?
Nespoštljivo je, če dobiš vabilo in se ne odzoveš. Če pa rečeš, da te ne bo in se pač opravičiš, ni pa prav nič nespošljivo. Pa čeprav ne prideš, ker pač gre na tisti dan samo malo na izlet.

Samo tebi pa res ni jasno, a ne da?
Še enkrat, posebej zate, da boš vendarle dojela: če nekdo povabi nekoga na birmo in če temu ni do tega mu pač ni. Ni potrebno iz tega delat nobenih travm.
Lahko pač ta oseba ne mara cerkvenih zadev. Lahko mu ni do žurk. Lahko mu ni do osebe, ki ga vabi.
Veš nisi center vesolja. Verjamem, da si vajena, da ko koga povabiš na svojo kaj vem kaj, da bi morali vsi spustiti vse iz rok in prileteti k tebi. Če ne boš pa užaljeno ga zmerjala, da je nergavo egocetrično otroče.
V razmislek, ker tako cviliš tule: če boš vabila ljudi, ki so ti blizu, se ti bodo odzvali in priliš ali pa tudi ne, če ne bodo mogli. Če boš pa vabila ljudi, ki ti niso blizu ali pa ne marajo žurk ali pa ne marajo obredov pa ne cvili, da so egocentrični, ampak se zamisli nad sabo.
[/quote]

Le kdo najbolj travmira v tej temi?
Naj ti namignem, avtorica ni med prvimi tremi, kaj pa je tebe tako zbodlo, da se tako vestno odzivaš, pa več sama!
Jaz še vedno zastopam stališče, da se v primeru, da si vabljen, torej se je praznujoči odloči da te povabi, vabilu odzoveš, s tem pokažeš spoštovanje do tistega, ki vabi ne glede na lastne predsodke in prepričanja. Višja sila za primer udeležbe je seveda opravičljiva, samo to.

Glej enim cerkveni obredi ne pomeni nič.
Večina smatra, da so birme zato, da birmanec nabira denar in da zato vabi.
Mogoče je tudi, da je povabil nekoga, ki si nista nekaj zelo blizu?
Ali pa nekoga, ki je nedružaben in mu ni do teh zadev?
Jaz sem bila pri birmi pa mi ni nič pomenila. Aja, mi je, odrešitev, da ne bo treba več hoditi v cerkev. Do takrat so me silili v cerkev in verouku in mi je birma pomenila odrešitev od tega. In res mi potem ni bilo treba več hoditi v cerkev.

Naj ti namignem, avtorica ni med prvimi tremi, kaj pa je tebe tako zbodlo, da se tako vestno odzivaš, pa več sama!
Jaz še vedno zastopam stališče, da se v primeru, da si vabljen, torej se je praznujoči odloči da te povabi, vabilu odzoveš, s tem pokažeš spoštovanje do tistega, ki vabi ne glede na lastne predsodke in prepričanja. Višja sila za primer udeležbe je seveda opravičljiva, samo to.
[/quote]

Jaz ti samo odgovarjam, ker se tako zaganjaš vame. Na začetku sem te ignorirala pa si se še naprej zaletavala vame, zato sem ti odgovorila.
Iz avtoričnega zapisa pa je jasno: povabljeni se je odzval, torej vabila ni ignoriral, je pa povedal, da ne pride.
Če ti prideš na vsako pasjo procesijo, kamor te vabijo, je eno, pač nimaš življenja. Nekateri drugi ljudje pa gremo samo na dogodke, kjer gre za ljudi, ki so nam blizu. Verjamem, da to težko razumeš, ampak tako pač je.

Končno nekdo, ki pametno razmišlja.
Nekateri pač mislijo, da so center vesolja, da se vse vrti okrog njih in potem dolga surla, če pa ima nekdo svoje življenje.
[/quote]

Če je zate to pametno, meni je to egoistično. Človek je tebi izkazal spoštovanje s povabilom, torej pomeni,da te spoštuje in si želi tvoje prisotnosti na dogodku, ki njemu veliko pomeni. Ti pa egoist poveš takemu človeku, glej nisi center vesolja, da moj jaz namenjal svoj čas zate.
To vse in še več pove o tebi – v resnici se imaš ti za center vesolja s takim tvojim odnosom. Si pač nespoštljiva oseba.
Verjemi, da je bolje da s svojim takim hinavskim odnosom in nespoštljivostjo do slavljenca, ne hodiš teži in uničevati slavja. Se bo raje poveselil s tistimi, ki jih ima rad in imajo iskreno nazaj tudi radi njega.
Tako je za nekoga, ki ga imaš rad si ti ni težko časa vzeti in nameniti za nekaj kar razveseljuje njega. ker ga rad vidiš srečnega ion ti ni težko.
Tebi pač je, ker ti dol visi za človeka in ga zmerjaš kot center vesolja.

Mama v zgornjem primeru bi čisto z lahkoto šla v gardaland, tam občudovala svojega otroka kako se vozi, uživa in je pogumen, otroku bi to veliko pomenilo, da bi ji lahko pokazal kaj vse si upa, kako se ima lepo in bi skupaj preživeli ta čas, ona bi še pa uživala na kakšni kavici – skupen čas je pomemben.
Ti egoistka zgoraj, pa tega časa in veselja lastnemu otroku da ti pokaže kaj vse počne, kaj vse ga veseli in kako je pogumen, ne bi namenila, ker ti je očitno odveč preziveti čas z otrokom, ga videti srečnega v tistem kar njemu veliko pomeni, in bi raje ga poslala z nekom tretjim v gardaland. Za moje pojme to nikakor ni kompromis. Ker tisti tretji ni mama in najbližja oseba, kar bi z lastnim otrokom, z nekom, ki ga ima otrok rad, da ne rečem celo najraje, delila trenutke , ki otroku največ pomenijo.
In taka mama, ki tega ne želi narediti , in ji očitno ne pomeni to nič, je zame egoistična mama.

Če je zate to pametno, meni je to egoistično. Človek je tebi izkazal spoštovanje s povabilom, torej pomeni,da te spoštuje in si želi tvoje prisotnosti na dogodku, ki njemu veliko pomeni. Ti pa egoist poveš takemu človeku, glej nisi center vesolja, da moj jaz namenjal svoj čas zate.
To vse in še več pove o tebi – v resnici se imaš ti za center vesolja s takim tvojim odnosom. Si pač nespoštljiva oseba.
Verjemi, da je bolje da s svojim takim hinavskim odnosom in nespoštljivostjo do slavljenca, ne hodiš teži in uničevati slavja. Se bo raje poveselil s tistimi, ki jih ima rad in imajo iskreno nazaj tudi radi njega.
Tako je za nekoga, ki ga imaš rad si ti ni težko časa vzeti in nameniti za nekaj kar razveseljuje njega. ker ga rad vidiš srečnega ion ti ni težko.
Tebi pač je, ker ti dol visi za človeka in ga zmerjaš kot center vesolja.

Mama v zgornjem primeru bi čisto z lahkoto šla v gardaland, tam občudovala svojega otroka kako se vozi, uživa in je pogumen, otroku bi to veliko pomenilo, da bi ji lahko pokazal kaj vse si upa, kako se ima lepo in bi skupaj preživeli ta čas, ona bi še pa uživala na kakšni kavici – skupen čas je pomemben.
Ti egoistka zgoraj, pa tega časa in veselja lastnemu otroku da ti pokaže kaj vse počne, kaj vse ga veseli in kako je pogumen, ne bi namenila, ker ti je očitno odveč preziveti čas z otrokom, ga videti srečnega v tistem kar njemu veliko pomeni, in bi raje ga poslala z nekom tretjim v gardaland. Za moje pojme to nikakor ni kompromis. Ker tisti tretji ni mama in najbližja oseba, kar bi z lastnim otrokom, z nekom, ki ga ima otrok rad, da ne rečem celo najraje, delila trenutke , ki otroku največ pomenijo.
In taka mama, ki tega ne želi narediti , in ji očitno ne pomeni to nič, je zame egoistična mama.
[/quote]

Če ti prideš na vsako pasjo procesijo, kamor te vabijo, je eno, pač nimaš življenja. Nekateri drugi ljudje pa gremo samo na dogodke, kjer gre za ljudi, ki so nam blizu. Verjamem, da to težko razumeš, ampak tako pač je.
Tebi želim veliko užitkov na vseh dogodkih, kjer te vabijo tisti, ki ti niso blizu.
Jaz pa se takih zadev še naprej ne bom udeleževala. Pa, če se ti na glavo postaviš in me zmerjaš še naprej. To je tvoj problem ne moj.
Mi je pa zanimivo, da vam je enim tako izredno pomembno, da se udeležijo takih zadev tudi ljudje, ki niso blizu vabljencu. Le zakaj? Pogoltnost na denar?

Zakaj je nespoštljivo, če ne prideš na neko pasjo procesijo?
Recimo imaš namen it na potovanja ali pa na izlet ali pa kaj vem kaj, te povabijo na neko zabavo, a zdaj boš pa vse kar skenslal, da prideš na tisto zabavo? Zakaj že?
Nespoštljivo je, če dobiš vabilo in se ne odzoveš. Če pa rečeš, da te ne bo in se pač opravičiš, ni pa prav nič nespošljivo. Pa čeprav ne prideš, ker pač gre na tisti dan samo malo na izlet.
[/quote]

Ti enačiš enkratni življenjski dogodek z neko pasjo procesijo?
Naj ti nekaj povem, kljub temu, da nisem verna, spoštujem, da nekomu nek dogodek pomeni veliko in če zraven takega dogodka želi tudi mene, mi je to v potrditev najinega odnosa, za katerega opravičeno sklepam, da je dobre, sicer me na tak dogodek ne bi vabil. Sem bila na maturantskem plesu nečakinje, na birmi nečaka, na prvem plesnem tekmovanju sosede….. in bom vedno šla na take neponovljive dogodke, na pase procesije, pa res ne
hodim, upam da si sedaj dojela.

Tebi želim veliko užitkov na vseh dogodkih, kjer te vabijo tisti, ki ti niso blizu.
Jaz pa se takih zadev še naprej ne bom udeleževala. Pa, če se ti na glavo postaviš in me zmerjaš še naprej. To je tvoj problem ne moj.
Mi je pa zanimivo, da vam je enim tako izredno pomembno, da se udeležijo takih zadev tudi ljudje, ki niso blizu vabljencu. Le zakaj? Pogoltnost na denar?
[/quote]

Gre za obred, ki je enkraten v življenju.
Vse ostalo pa so tvoje blodnje in fantazija o tem kako in kaj bi lahko bilo če bi bilo in kako imaš pač te stvari urejene ti!

Ti enačiš enkratni življenjski dogodek z neko pasjo procesijo?
Naj ti nekaj povem, kljub temu, da nisem verna, spoštujem, da nekomu nek dogodek pomeni veliko in če zraven takega dogodka želi tudi mene, mi je to v potrditev najinega odnosa, za katerega opravičeno sklepam, da je dobre, sicer me na tak dogodek ne bi vabil. Sem bila na maturantskem plesu nečakinje, na birmi nečaka, na prvem plesnem tekmovanju sosede….. in bom vedno šla na take neponovljive dogodke, na pase procesije, pa res ne
hodim, upam da si sedaj dojela.
[/quote]

Pred časom me je neka sestrična s katero že dolgo nimam stikov povabila na krst otroka.
Ne sestrična, ne njen mož ne hodita v cerkev. Ampak, ko je bil otrok star kako leto sta se spomnila, da ga je treba krstiti. Tega otroka nisem prej videla in ga tudi sedaj še nisem, ko je kake tri leta star.
Tudi sedaj ne hodijo v cerkev. Tako, da niso neki verniki.
Ampak na krst so pa povabili tudi tiste s katerimi nimajo nekih stikov.
Zame je to pasja procesija. Ko me povabi nekdo, s katerim nimam stikov (ker si gremo na živce, ne ker bi bili daleč stran doma), ve, da jaz ne hodim v cerkev, ve pa, da imam denar. In nisem šla. Sem se opravičila. Otroka, ki je bil slavljenec, sploh še nikoli prej nisem videla. Zato mi res ni bil nič pomemben. Tudi jaz njemu nisem in mu tudi ne bom.

Gre za obred, ki je enkraten v življenju.
Vse ostalo pa so tvoje blodnje in fantazija o tem kako in kaj bi lahko bilo če bi bilo in kako imaš pač te stvari urejene ti!
[/quote]

Lej, dol mi visi za enkratne dogodke v življenju oseb s katerimi si nisem blizu. Ravno tako kot njim dol visi za moje dogodke. Jaz njih ne vabim na svoje dogodke, zakaj bi hodila jaz na njihove? Briga me birma enega komaj znanca.
Če mi oseba ni blizu, ne bom hodila na njegove dogodke.
Osebno meni birma ni nič pomenila. Aja, konec mukotrpnega siljenja k maši.

Pred časom me je neka sestrična s katero že dolgo nimam stikov povabila na krst otroka.
Ne sestrična, ne njen mož ne hodita v cerkev. Ampak, ko je bil otrok star kako leto sta se spomnila, da ga je treba krstiti. Tega otroka nisem prej videla in ga tudi sedaj še nisem, ko je kake tri leta star.
Zame je to pasja procesija. Ko me povabi nekdo, s katerim nimam stikov (ker si gremo na živce, ne ker bi bili daleč stran doma), ve, da jaz ne hodim v cerkev, ve pa, da imam denar. In nisem šla. Sem se opravičila. Otroka, ki je bil slavljenec, sploh še nikoli prej nisem videla. Zato mi res ni bil nič pomemben. Tudi jaz njemu nisem in mu tudi ne bom.
[/quote]

Ti na ta dogodek gledaš tako, sestrična pa morda ne.

Lej, dol mi visi za enkratne dogodke v življenju oseb s katerimi si nisem blizu. Ravno tako kot njim dol visi za moje dogodke. Jaz njih ne vabim na svoje dogodke, zakaj bi hodila jaz na njihove? Briga me birma enega komaj znanca.
[/quote]

tako lep dan je, ti pa tako zelo nesrečna:-(

[/quote]

Ti dejansko ne več o čem je govora a?

[/quote]
kratko, jasno in jedrnato. Se strinjam.

Ti dejansko ne več o čem je govora a?
[/quote]

Vem.
Ene vas boli, če na vaše procesije ne pridejo vsi, ki jih povabite, čeprav vam niso blizu.
Boli vas pa zato, ker pričakujete darila, keš.
Drugače ne bi zganjali cirkusa, če na vašo žurko nekdo, ki vam ni blizu ne pride.
Zakaj ne vabite raje samo tistih s katerimi ste si blizu? Aja, potem bo premalo denarja ali kaj?

Ti ta nora in ostale podobne:
zakaj take travme, če ne pride na vaš posebni dogodek nekdo, ki mu dol visi za vas?
Dajte vabit ljudi s katerimi ste si tudi drugače blizu. Če jih vabite samo na take dogodke, res mislijo, da vam gre samo za denar.

[/quote]
Ker za krst se ne podarja nekega hudega denarja in tudi ne bogatije – tako,da je tvoj denar bolj malo pomenil tukaj – si lahko nehaš domišljati svojo večvrednost v tem smislu.
precej bolj verjetno je,da bi jih tvoja prisotnost njih več stala ( z vso pogostitvijo) kot pa bi bilo vredno tvoje darilo, ki bi ga tja prinesla.

[/quote]

Evo srž problema, transplant osebnih zamer do inštitucije na osebo, ki je otrok, verjetno tistih staršev, ki jih tudi ne prenašaš.
Midva sva bila vabila pred leti zelo vesela, presenečena ampak vesela, da so se na naju spomnili tako daljni sorodniki, tista birmanka, pa je danes najina “cimra”.

Če bi ljudje znali odvreči frustracije, pozabiti zamere, predsodke pokopati…..bi bilo na svetu drugače, tako pa pač sami sebi zapiramo vrata in se hudujemo na druge ki počnejo podobno.

Mene je pa zmotla izjava brat bi lahko prišel spustil že veliko dogodkov darilo je ali ni.
Moj stric je piknik zavohal na 30 km daleč. Ko je bil povabljennnna birmo so prišli samo na kosilo v gostilno kar se mi je zdelo skrajno grdo. čeprav nismo zelo verni in se birmo hotela speljati v 7 razredu samo zaradi tega ker sem morala vsa leta obiskovati verouk in zaradi babice… Za 1 obhajilo ni bil povabljen je pa vseeno prletl na piknik z ženko vred. Danes nismo v stikih živi 15 km stran od nas če se kje srečamo se pozdravimo in to je to za 3 otroka je zvedel po pol leta 5 let nazaj je 2 otroka prišel pogledat 2 najstrejšo je videl cca 10.
Torej če stricu ni do cerkve in do druženja ga ne sili otroci bojo preživeli.
Moj nauk te zgodbe po 25 letih točno vem kaj sem od koga dobila za birmo (darila so bila majhna in še danes nekje zakopana v predlu) in ja če si vabljen na birmo prnesi svojo rit v cerkev in ne samo na “požrtijo” . Torej ja tudi darila so pomembna

Vem.
Ene vas boli, če na vaše procesije ne pridejo vsi, ki jih povabite, čeprav vam niso blizu.
Boli vas pa zato, ker pričakujete darila, keš.
Drugače ne bi zganjali cirkusa, če na vašo žurko nekdo, ki vam ni blizu ne pride.
Zakaj ne vabite raje samo tistih s katerimi ste si blizu? Aja, potem bo premalo denarja ali kaj?
[/quote]
če te prijateljica najboljša ali tista med bližnjimi povabi na poroko, kjer se bo poročila tudi cerkveno. Jo začneš zmerjati,da se njenih pasjih procesij ne misliš udeleževati in podobne? Res si prijateljica – NOT! Glej tvoj odnos govori o tebi. Samo,da tega nikakor ne zmoreš spregledati.

Tole je odgovor na avtoričino vprašanje zakaj, ker jim popolnoma dol visi za birmanca in njih.
Toliko huje je, če so to stari starši, pa mogoče tisti strici in tete, za katere ste mislili, da imate nek odnos.

New Report

Close