birma
Ker za krst se ne podarja nekega hudega denarja in tudi ne bogatije – tako,da je tvoj denar bolj malo pomenil tukaj – si lahko nehaš domišljati svojo večvrednost v tem smislu.
precej bolj verjetno je,da bi jih tvoja prisotnost njih več stala ( z vso pogostitvijo) kot pa bi bilo vredno tvoje darilo, ki bi ga tja prinesla.
[/quote]
Zanimivo, da dajo krstiti otroka, čeprav ne hodijo v cerkev. Se pa pričakuje darila ob krstu.
če te prijateljica najboljša ali tista med bližnjimi povabi na poroko, kjer se bo poročila tudi cerkveno. Jo začneš zmerjati,da se njenih pasjih procesij ne misliš udeleževati in podobne? Res si prijateljica – NOT! Glej tvoj odnos govori o tebi. Samo,da tega nikakor ne zmoreš spregledati.
[/quote]
Uf, ti pa imaš resne težave z nepismenostjo.
Ves čas poudarjam, da hodim na dogodke ljudi, ki mi kaj pomenijo in so mi blizu. Na dogodke ljudi, ki mi pa niso blizu pa ne hodim.
Zdaj vsak pismen človek verjetno ve, da najboljši prijatelji spadajo v skupino ljudi, ki so ti blizu.
Ti je jasno ali še kar ne?
Evo srž problema, transplant osebnih zamer do inštitucije na osebo, ki je otrok, verjetno tistih staršev, ki jih tudi ne prenašaš.
Midva sva bila vabila pred leti zelo vesela, presenečena ampak vesela, da so se na naju spomnili tako daljni sorodniki, tista birmanka, pa je danes najina “cimra”.
Če bi ljudje znali odvreči frustracije, pozabiti zamere, predsodke pokopati…..bi bilo na svetu drugače, tako pa pač sami sebi zapiramo vrata in se hudujemo na druge ki počnejo podobno.
[/quote]
Moja starša nista hodila v cerkev, če je to vprašanje. Razen seveda, ko sta morala kot otroka.
Drugače pa velja za vse dogodke ali cerkvene zadeve, poroke, RD… hodim samo na tiste, kjer mi vabljenec kaj pomeni in smo si blizu. Na ostale ne hodim. Nisem ljubiteljica ohceti, porok, žurk, piknikov, zato res oklestim to na samo tiste, ki so mi blizu.
Ves čas poudarjam, da hodim na dogodke ljudi, ki mi kaj pomenijo in so mi blizu. Na dogodke ljudi, ki mi pa niso blizu pa ne hodim.
Zdaj vsak pismen človek verjetno ve, da najboljši prijatelji spadajo v skupino ljudi, ki so ti blizu.
[/quote]
Pa kdo govori o tebi in tvoji travmi? Kdo je nepismen, ti ki si takoj butnila ven s svojimi frustracijami in že 2 pa pol strani nabijaš o sebi in svojih občutkih! Če si slučajno spregledala, gre za birmanca in ožje sorodstvo, ne pa neke daljne znance.
Pa kdo govori o tebi in tvoji travmi? Kdo je nepismen, ti ki si takoj butnila ven s svojimi frustracijami in že 2 pa pol strani nabijaš o sebi in svojih občutkih! Če si slučajno spregledala, gre za birmanca in ožje sorodstvo, ne pa neke daljne znance.
[/quote]
Jaz ne govorim o nobeni travmi. Samo tvojemu napadu name sem odgovorila.
Ožje sorodstvo še zdaleč ne pomeni, da so to ljudje, ki so ti blizu. So ali pa niso.
[/quote]
no saj poveš prijateljici enako, da se gre pasjo procesijo? Ji rečeš, ker si mi blizu bom prišla na tvojo pasjo procesijo?
Ker namreč druge tako ozmerjaš za iste dogodke.
In če še nisi dojela, ko ravno trolaš o nepismenosti – tema avtorice je očitno o bližnjih, saj je očitno da je slavljenec razočaran, ker je imel osebo za bližnjo in jo je imela rad in je pričakoval da je tudi s strani te osebe tak odnos… pa je žal doživel razočaranje.
kakorkoli obrneš si nespoštljiva oseba- tudi če bližnjim greš – še vedno je to tvoje mnenje, da se tebi bližnje osebe gredo pasje procesije… zakaj se sploh družiš s takimi, če ti gre to tako na živce in ljudi zaradi tega zmerjaš? Vidiš to je hinavščina in neiskrenost…
saj pravim bolj pišeš več sama o sebi poveš.
najbrž so tvoja prijateljica in vsi bližnji ful počaščeni, ko jim poveš,da se boš z veseljem odzvala povabilu na njihovo pasjo procesijo, ki se jo gredo, samo zato ker so ti blizu.
če pa tega ne poveš – potem si pa hinavka.
no saj poveš prijateljici enako, da se gre pasjo procesijo? Ji rečeš, ker si mi blizu bom prišla na tvojo pasjo procesijo?
Ker namreč druge tako ozmerjaš za iste dogodke.
In če še nisi dojela, ko ravno trolaš o nepismenosti – tema avtorice je očitno o bližnjih, saj je očitno da je slavljenec razočaran, ker je imel osebo za bližnjo in jo je imela rad in je pričakoval da je tudi s strani te osebe tak odnos… pa je žal doživel razočaranje.
kakorkoli obrneš si nespoštljiva oseba- tudi če bližnjim greš – še vedno je to tvoje mnenje, da se tebi bližnje osebe gredo pasje procesije… zakaj se sploh družiš s takimi, če ti gre to tako na živce in ljudi zaradi tega zmerjaš? Vidiš to je hinavščina in neiskrenost…
saj pravim bolj pišeš več sama o sebi poveš.
najbrž so tvoja prijateljica in vsi bližnji ful počaščeni, ko jim poveš,da se boš z veseljem odzvala povabilu na njihovo pasjo procesijo, ki se jo gredo, samo zato ker so ti blizu.
če pa tega ne poveš – potem si pa hinavka.
[/quote]
Joj, ti pa res ne razumeš nič, a ne da?
Pasje procesije so zame dogodki, ki mi nič ne pomenijo. Ti je to razumljivo?
Dogodki ljudi, ki so mi blizu, zame niso pasje procesije.
Ne, avtorica ni napisala, da je šlo za osebe, ki so birmancu blizu. Napisala je,d a gre za ožje sorodnike. Ožji sorodniki pa še daleč ni rečeno, da so to osebe, ki so ti blizu.
Dejstvo pa je, da včasih se tudi zmotimo in smatramo napačne ljudi za bližnje. V takem primeru pa so pač razkrili svoje karte in za drugič veš kako in kaj.
Jaz ne govorim o nobeni travmi. Samo tvojemu napadu name sem odgovorila.
Ožje sorodstvo še zdaleč ne pomeni, da so to ljudje, ki so ti blizu. So ali pa niso.
[/quote]
Takole bom rekla, v kolikor ožja družina ne funkcionira kot bi morala, je nekaj narobe z vsemi člani te družine. In neudeleževanje takih skupnih zadeve je še ena izgubljena priložnost za ureditev odnosov, k katerim bi naj strmeli vsi mentalno odrasli ljudje. Če nekdo v tej družini izkaže voljo, da zadeve uredi oz. je pripravljen žrtvovati nekaj, za ureditev zadev in da dobi od nekaterih tak odziv se ve, kdo je v tej skupnosti problem in kdo ni pripravljen oceniti svoje udeleženosti v problemu. Te osebe, nimajo problemov samo v ožjem družinskem krogu, pač pa tudi v vseh odnosih. In ti ljudje so problem. Daljnoročno postanejo pa največji problem sami sebi.
Ne, avtorica ni napisala, da je šlo za osebe, ki so birmancu blizu. Napisala je,d a gre za ožje sorodnike. Ožji sorodniki pa še daleč ni rečeno, da so to osebe, ki so ti blizu.
Dejstvo pa je, da včasih se tudi zmotimo in smatramo napačne ljudi za bližnje. V takem primeru pa so pač razkrili svoje karte in za drugič veš kako in kaj.
[/quote]
ne zgoraj si govorila o cerkvenih pasjih procesijah… torej se to očitno nanaša na cerkvene obrede… lahko pa se zdaj ven vlečeš in obračaš besede kakorkoli hočeš… saj pravim bolj pišeš bolj kažeš kakšna oseba si – iskrena in zanesljiva zagotovo ne…
Takole bom rekla, v kolikor ožja družina ne funkcionira kot bi morala, je nekaj narobe z vsemi člani te družine. In neudeleževanje takih skupnih zadeve je še ena izgubljena priložnost za ureditev odnosov, k katerim bi naj strmeli vsi mentalno odrasli ljudje. Če nekdo v tej družini izkaže voljo, da zadeve uredi oz. je pripravljen žrtvovati nekaj, za ureditev zadev in da dobi od nekaterih tak odziv se ve, kdo je v tej skupnosti problem in kdo ni pripravljen oceniti svoje udeleženosti v problemu. Te osebe, nimajo problemov samo v ožjem družinskem krogu, pač pa tudi v vseh odnosih. In ti ljudje so problem. Daljnoročno postanejo pa največji problem sami sebi.
[/quote]
Podpis.
[/quote]
Se strinjam, še posebaj z zadnjim stavkom.
[/quote]
Lej, super je, če se ožji sorodniki razumejo med sabo.
Še zdaleč pa ni povsod tako. Če želiš urediti odnose z nekom v ožjem sorodstvu pa je za kaj takega veliko možnosti. Najmanj primerna pa je, da vabiš nekoga, s katerim niso v ok odnosih, na neko zadevo, kjer se pričakuje darilo, ker bo zadevo narobe razumel.
ne zgoraj si govorila o cerkvenih pasjih procesijah… torej se to očitno nanaša na cerkvene obrede… lahko pa se zdaj ven vlečeš in obračaš besede kakorkoli hočeš… saj pravim bolj pišeš bolj kažeš kakšna oseba si – iskrena in zanesljiva zagotovo ne…
[/quote]
Jao, posebej zate, da boš razumela: pasje procesije so zame dogodki, ki meni osebno ne pomenijo nič, ker so v dogodku udeleženi ljudje, ki mi nič ne pomenijo. Pa ni važno ali so cerkvene ali so muslimanske ali so ateistični ali karkoli.
Veš recimo meni je nek dogodek nekaj posebnega, mi pomeni ogromno. AMpak se zavedam, da nekomu drugemu pa dol visi za ta dogodek. Niti pod razno ne pričakujem, da bo vsem ostalim pa to nekaj pomenilo. Zato ti priporočam, da dojameš, da kar je tebi pomembno, mogoče nekomu drugemu niti malo ni zanimivo, kaj šele pomembno.
[/quote]
kako da ni napisala – seveda je – če bi ti sama raje brala debato (namesto druge oblagala z nepismenostjo in nerazumevanjem) bi to zasledila na strani 4 piše jasno poglej si zadnji njen odziv in žalostne emotikone. Tebi očitno niti napisano, niti narisano ne pomaga k razumevanju.:
mi je hudo
29 Maj 2019 11:43
kdo je tu nor je napisal/a: ↑
zakaj tako travmirate je napisal/a: ↑
Ti ta nora in ostale podobne:
zakaj take travme, če ne pride na vaš posebni dogodek nekdo, ki mu dol visi za vas?
Dajte vabit ljudi s katerimi ste si tudi drugače blizu. Če jih vabite samo na take dogodke, res mislijo, da vam gre samo za denar.
Tole je odgovor na avtoričino vprašanje zakaj, ker jim popolnoma dol visi za birmanca in njih.
Toliko huje je, če so to stari starši, pa mogoče tisti strici in tete, za katere ste mislili, da imate nek odnos.
, saj to ::::::(
[/quote]
Sorodnikov si ne zbiramo sami, prijatelje pa ja.
Tako, da tvoj zapis je precej bebav.
Poznam ljudi, ki imajo gnile fotre, so pa krasni ljudje. A bi jih zato zavrgla in označila za slabe, ker so imeli smolo in imajo slabega fotra?
kako da ni napisala – seveda je – če bi ti sama raje brala debato (namesto druge oblagala z nepismenostjo in nerazumevanjem) bi to zasledila na strani 4 piše jasno poglej si zadnji njen odziv in žalostne emotikone. Tebi očitno niti napisano, niti narisano ne pomaga k razumevanju.:
mi je hudo
29 Maj 2019 11:43
kdo je tu nor je napisal/a: ↑
zakaj tako travmirate je napisal/a: ↑
Ti ta nora in ostale podobne:
zakaj take travme, če ne pride na vaš posebni dogodek nekdo, ki mu dol visi za vas?
Dajte vabit ljudi s katerimi ste si tudi drugače blizu. Če jih vabite samo na take dogodke, res mislijo, da vam gre samo za denar.
Tole je odgovor na avtoričino vprašanje zakaj, ker jim popolnoma dol visi za birmanca in njih.
Toliko huje je, če so to stari starši, pa mogoče tisti strici in tete, za katere ste mislili, da imate nek odnos.
, saj to ::::::(
[/quote]
Še enkrat: na dogodke, ki so ti pomembni, vabiš tudi ljudi, ki so ti blizu pa ni takih težav. Boš razumela?
Če se pa zmotiš in napačne ljudi smatraš za bližnje, je pa samo super, da se karte razkrijejo. Ti je sedaj jasno?
Lej, super je, če se ožji sorodniki razumejo med sabo.
Še zdaleč pa ni povsod tako. Če želiš urediti odnose z nekom v ožjem sorodstvu pa je za kaj takega veliko možnosti. Najmanj primerna pa je, da vabiš nekoga, s katerim niso v ok odnosih, na neko zadevo, kjer se pričakuje darilo, ker bo zadevo narobe razumel.
[/quote]
Tak bo razumel vsa vabila narobe, dokler bo sam tako hotel, ne pozabi pa, da je tako razumevanje vabil posledica njegovih prepričanj in, da on vidi stvari kot je sposoben videti v svojem ozkem spektru. Zrela oseba bo pa vabilo videla preko tega in morda kaj uredila ali pa vsaj poskušala urediti.
To je vse z moje strani v tej temi. S svojim odnosom do drugih poveste največ o sebi in ko s prstom kažete od sebe, ne pozabite da je zemlja okrogla in da je prst usmerjen na koncu v vas.
Tak bo razumel vsa vabila narobe, dokler bo sam tako hotel, ne pozabi pa, da je tako razumevanje vabil posledica njegovih prepričanj in, da on vidi stvari kot je sposoben videti v svojem ozkem spektru. Zrela oseba bo pa vabilo videla preko tega in morda kaj uredila ali pa vsaj poskušala urediti.
To je vse z moje strani v tej temi. S svojim odnosom do drugih poveste največ o sebi in ko s prstom kažete od sebe, ne pozabite da je zemlja okrogla in da je prst usmerjen na koncu v vas.
[/quote]
Če je vabitelju res toliko do človeka, ki ga vabi, bo tudi upošteval situacijo vabljenega.
Še enkrat: na dogodke, ki so ti pomembni, vabiš tudi ljudi, ki so ti blizu pa ni takih težav. Boš razumela?
Če se pa zmotiš in napačne ljudi smatraš za bližnje, je pa samo super, da se karte razkrijejo. Ti je sedaj jasno?
[/quote]
Tebi očitno ni jasno, še kar ne razumeš – zgoraj imaš napisano in narisano z emotikoni, da gre za osebo, ki je bližnja.
jaz nimam težav z vabili, za katere bi smatrala,da so pasje procesije – to je nivo tvoje nespoštljivosti. Ti je jasno – očitno ne.
Ti si nespoštljiva na splošno do oseb če praznovanje nekoga, ki ti ni blizu označuješ za pasjo procesijo, nekdo ki ti pa je blizu pa po tvoje sme imeti takšno praznovanje – in taistega praznovanja ne zaničuješ.
neglede na bližino je to nespoštljivo.
kot primer da boš razumela kaj govorim (če sploh boš zmogla, glede na dosedanje težave, ki jih imaš z razumevanjem) Jaz recimo nisem pravoslavne vere – ne praznujem pravoslavnega božiča in novega leta, velike noči .- ampak spoštujem tovrstno praznovanje tistih, ki to takrat praznujejo. Torej nobenemu, ki to praznuje ne bom rekla,da se on gre takrat pasje procesije. Ampak spoštujem to kot njegov praznik, ki njemu veliko pomeni – pa četudi se jaz tega ne udeležujem, spoštujem njegovo voljo, željo in običaje ter praznovanje povezana z njimi.
Ti pa tega ne počneš – zaničuješ vse ljudi, ki ti niso blizu in njihove želje in praznovanja. Zamisli se nad seboj, si grozno nespoštljiva in nekulturna oseba, pa še tega dojeti nikakor ne moreš.
če nekdo tretji praznuje birmo, s tem ne počne tebi nič žalega, ima vso pravico do tega praznovanja in ga zato ne rabiš žalit in zasmehovat njegovega praznovanja.
In tukaj zaključujem s teboj.