Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek birma

birma

No pa smo spet pri tebi!
Ti moraš biti pa res težak človek. Vsi bi morali razumeti tebe, ti pa nisi pripravljena razumeti nikogar.
[/quote]

Samo ti se pa res imaš voljo vame zaganjat. Kot malo ščene :). Ne nehaš in ne nehaš.

Se v celoti strinjam z “lej enim”. Tudi jaz ne hodim na take dogodke, ker to je ena sama nabirka denarja oziroma daril. Ne razumem vas, zakaj bi morala hoditi na vse te pasje procesije, če me to ne zanima. Imam v tej državi pravico, da sama odločam, ali se moram podrediti drugim, zakaj hočete podrediti druge ljudi svojemu načinu življenja.

Tebi očitno ni jasno, še kar ne razumeš – zgoraj imaš napisano in narisano z emotikoni, da gre za osebo, ki je bližnja.
jaz nimam težav z vabili, za katere bi smatrala,da so pasje procesije – to je nivo tvoje nespoštljivosti. Ti je jasno – očitno ne.
Ti si nespoštljiva na splošno do oseb če praznovanje nekoga, ki ti ni blizu označuješ za pasjo procesijo, nekdo ki ti pa je blizu pa po tvoje sme imeti takšno praznovanje – in taistega praznovanja ne zaničuješ.
neglede na bližino je to nespoštljivo.
kot primer da boš razumela kaj govorim (če sploh boš zmogla, glede na dosedanje težave, ki jih imaš z razumevanjem) Jaz recimo nisem pravoslavne vere – ne praznujem pravoslavnega božiča in novega leta, velike noči .- ampak spoštujem tovrstno praznovanje tistih, ki to takrat praznujejo. Torej nobenemu, ki to praznuje ne bom rekla,da se on gre takrat pasje procesije. Ampak spoštujem to kot njegov praznik, ki njemu veliko pomeni – pa četudi se jaz tega ne udeležujem, spoštujem njegovo voljo, željo in običaje ter praznovanje povezana z njimi.

Ti pa tega ne počneš – zaničuješ vse ljudi, ki ti niso blizu in njihove želje in praznovanja. Zamisli se nad seboj, si grozno nespoštljiva in nekulturna oseba, pa še tega dojeti nikakor ne moreš.
če nekdo tretji praznuje birmo, s tem ne počne tebi nič žalega, ima vso pravico do tega praznovanja in ga zato ne rabiš žalit in zasmehovat njegovega praznovanja.
In tukaj zaključujem s teboj.
[/quote]

Jao, ženska, ti pa imaš probleme.
Zaradi mene lahko praznuje kdorkoli kar hoče. Se ne vtikam v to.
Lahko me tudi vabi na vse te dogodke, ni problema. Samo naj ne javka po monu, če rečem, da me ne bo.
Če si slučajno moja znanka, ki me kdaj vabi na svoje dogodke, ni problema, kar povej, bom kupila darilo, da ne boš scen delala po monu, na zabavo me pa vseeno ne bo.

Hvala.
Jaz sem še izrazito nedružabna oseba in so mi tudi s tega vidika take zabave čista muka. In potem berem kake travme doživljajo eni, ker nekdo pa noče na zabavo.

Bravo. In točno za to gre pri teh stvareh. Ne glede na versko prepričanje je treba samo ostati ČLOVEK.

Hvala.
Jaz sem še izrazito nedružabna oseba in so mi tudi s tega vidika take zabave čista muka. In potem berem kake travme doživljajo eni, ker nekdo pa noče na zabavo.
[/quote]

Razumem, ampak za ene pač trpiš, za druge pa ne. Torej kje je tvoj point?
Bi razumeli, da vse zabave skenslaš, kot npr. moja mati, ti pa si selektivna, kako to?

Razumem, ampak za ene pač trpiš, za druge pa ne. Torej kje je tvoj point?
Bi razumeli, da vse zabave skenslaš, kot npr. moja mati, ti pa si selektivna, kako to?
[/quote]

Eni ljudje so mi pri srcu in mi je njihova družba ok, drugi mi pa niso ravno pri srcu.
Pa tisti, ki so mi blizu vedo, da ne maram biti v središču pozornosti, da ne maram, da me silijo peti, plesati… in tega potem na zabavi ne počno. Ne bodo me izpostavili in jaz se ne bom slabo počutila. Ker se poznamo vemo kaj komu paše. Enim je ok, da so na zabavi v središču pozornosti, eni smo raje tako na robu, brez, da vsi v nas gledajo. In, če so si ljudje blizu, ne pride do zadreg, da bi nekoga silili v neprijetno situacijo. Pa take manjše družbe, ne preglasne, z ljudmi, ki so mi blizu, so mi čisto ok. Recimo neka divja zabava pa niakkor ne. In tudi, ker imam med sebi ljubimi ljudmi seveda tudi take divje zabavneže, če zavrnem tako vabilo, vseeno niso užaljeni, ker pač vedo, da sem pač bolj tihe, nedružabne narave in da ne maram glasnih žurov. Pa ni nobenih užaljenosti.

Takšni odgovori so mi zabavni.
Škoda, ker ne bom mogla spremljati, kako bodo na eksperte iz 21. stoletja gledali tisti, ki bodo živeli v 31. stoletju.

in hvaležna, da imam okrog sebe razumne ljudi, kar pomeni, da niso tako hudo egoistični, kot berem ene tukaj.
Letos sem bila na podobnem dogodku pri daljnih sorodnikih in bilo mi je prav lepo srečati ljudi, ki so v mojem otroštvu igrali kako vlogo, od stikaškega mrzlega strica, do ogromne nevamkake tete…..

Eni ljudje so mi pri srcu in mi je njihova družba ok, drugi mi pa niso ravno pri srcu.
Pa tisti, ki so mi blizu vedo, da ne maram biti v središču pozornosti, da ne maram, da me silijo peti, plesati… in tega potem na zabavi ne počno. Ne bodo me izpostavili in jaz se ne bom slabo počutila. Ker se poznamo vemo kaj komu paše. Enim je ok, da so na zabavi v središču pozornosti, eni smo raje tako na robu, brez, da vsi v nas gledajo. In, če so si ljudje blizu, ne pride do zadreg, da bi nekoga silili v neprijetno situacijo. Pa take manjše družbe, ne preglasne, z ljudmi, ki so mi blizu, so mi čisto ok. Recimo neka divja zabava pa niakkor ne. In tudi, ker imam med sebi ljubimi ljudmi seveda tudi take divje zabavneže, če zavrnem tako vabilo, vseeno niso užaljeni, ker pač vedo, da sem pač bolj tihe, nedružabne narave in da ne maram glasnih žurov. Pa ni nobenih užaljenosti.
[/quote]

Kaj te torej v tej temi matra, ti imaš urejeno in tvoji niso užaljeni?!! A kdo temu oporeka?
Tukaj se gre za nekaj drugega, se ti ne zdi?

Jao, ženska, ti pa imaš probleme.
Zaradi mene lahko praznuje kdorkoli kar hoče. Se ne vtikam v to.
Lahko me tudi vabi na vse te dogodke, ni problema. Samo naj ne javka po monu, če rečem, da me ne bo.
Če si slučajno moja znanka, ki me kdaj vabi na svoje dogodke, ni problema, kar povej, bom kupila darilo, da ne boš scen delala po monu, na zabavo me pa vseeno ne bo.
[/quote]
oprosti, ampak to še moram napisati:
kako se ne vtikaš – ta tema je dokaz da se vtikaš.
jasen naslov je birma nekoga – očitno ti je to velika muka in si se vtaknila v temo – in stresaš vse svoje travme notri, čeprav sploh ne gre zate, tema je o nekom drugem.
Potem še pa žališ notri vse ostale, ki imajo ratzna praznovanja – s tem ko večkrat poimenuješ jasno praznovanja ljudi, ki ti niso blizu, za pasje procesije.
In zdaj pisariš, da se v to ne vtikaš. Preberi,da se še kako vtikaš, kot rečeno si žaljiva do njih in to jasno napišeš,da so zate vsa praznovanja zate tujih in daljnjih ljudi, pasje procesije.
resno s teboj nekaj ne bo ok, s tvojim samozavedanjem in zavedanjem lastnih dejanj.

[/quote]

Zdaj pa več ne razumem tvojega pisanja, enkrat tako, drugič drugače, enkrat si razumljena, drugič ne, oz. zavrneš ker kao ti tisti niso blizu, potem so ti, samo zabave imajo tebi neprijetne…. daj se že odloči, kdo in kaj si?

Zdaj pa več ne razumem tvojega pisanja, enkrat tako, drugič drugače, enkrat si razumljena, drugič ne, oz. zavrneš ker kao ti tisti niso blizu, potem so ti, samo zabave imajo tebi neprijetne…. daj se že odloči, kdo in kaj si?
[/quote]

Verjamem, da ne razumeš :): še enkrat: hodim samo na druženja, zabave tistih vabiteljev s katerimi sem si blizu. Mislim, da je to povsem jasno.

Bom kratka. Dol mi visi za birmo in birmance. Ne podpiram ljudi, ki si dajo opravka s cerkvijo in njenimi običaji. do tega imam vso pravico. Zato me ne bo k vam, jasno?

oprosti, ampak to še moram napisati:
kako se ne vtikaš – ta tema je dokaz da se vtikaš.
jasen naslov je birma nekoga – očitno ti je to velika muka in si se vtaknila v temo – in stresaš vse svoje travme notri, čeprav sploh ne gre zate, tema je o nekom drugem.
Potem še pa žališ notri vse ostale, ki imajo ratzna praznovanja – s tem ko večkrat poimenuješ jasno praznovanja ljudi, ki ti niso blizu, za pasje procesije.
In zdaj pisariš, da se v to ne vtikaš. Preberi,da se še kako vtikaš, kot rečeno si žaljiva do njih in to jasno napišeš,da so zate vsa praznovanja zate tujih in daljnjih ljudi, pasje procesije.
resno s teboj nekaj ne bo ok, s tvojim samozavedanjem in zavedanjem lastnih dejanj.
[/quote]

Tisti tako kot tista ta nora, cel dopoldan se vame zaletavaš, jaz ti pa odgovarjam.
No ti ne bom več, ker vidim, da se ti ne da nič dopovedat.
Upam pa, da si opazila, da si se začela ti vame zaletavat, jaz sem podobno kot ta nori, samo odgovarjala na tvoje provociranje, ki si mi ga namenila.

Kratko in jasno.
Sicer pa: birmanci vabijo zato, da dobijo darila.

se strinjam.

Verjamem, da ne razumeš :): še enkrat: hodim samo na druženja, zabave tistih vabiteljev s katerimi sem si blizu. Mislim, da je to povsem jasno.
[/quote]

Zgoraj pišeš drugače, sicer pa nima veze, deklina malo si se spet zaštrikala v svojem napletanju o tem, kaj si in kaj nisi.
Tema, ki se te po tvojih zadnjih postih baje ne tiče, je polna tvojih postov ali večinoma je tvojih! Pa razumi če moreš 🙂

Kratko in jasno.
Sicer pa: birmanci vabijo zato, da dobijo darila.
[/quote]

Kako ste tako prepričani v to? Obstajajo tudi birmanci, ki niso taki. Enega imam doma, enega pa par let nazaj v prijateljski družini. Več jih pa v zadnjem času nisem imela prilike spoznat.

Zgoraj pišeš drugače, sicer pa nima veze, deklina malo si se spet zaštrikala v svojem napletanju o tem, kaj si in kaj nisi.
Tema, ki se te po tvojih zadnjih postih baje ne tiče, je polna tvojih postov ali večinoma je tvojih! Pa razumi če moreš 🙂
[/quote]

Mislim, da si pa ti krepko mlajša od mene, zato ne ti meni deklina.

Kako ste tako prepričani v to? Obstajajo tudi birmanci, ki niso taki. Enega imam doma, enega pa par let nazaj v prijateljski družini. Več jih pa v zadnjem času nisem imela prilike spoznat.
[/quote]

Pred leti, ko sem šla k birmi, je bila med birmanci (bilo nas je 205 ali nekaj takega) slišati predvsem take debate kaj vse bodo dobili za birmo.

Pred leti, ko sem šla k birmi, je bila med birmanci (bilo nas je 205 ali nekaj takega) slišati predvsem take debate kaj vse bodo dobili za birmo.
[/quote]

Ampak med vami je bil komaj kakšen zares kristjan. Statistika ne pove nič. In tisti so botre zbirali po drugačnih vatlih.

a da ne gre za denar? :)))))))))))))))))

[/quote]

tudi pri nas je bilo tako.
jaz sem naprimer dobil orglice, žepni glavniček in špeguček.
pa petdeset din.

mislim da sem bil takrat najsrečnejši človek na svetu…

Ampak med vami je bil komaj kakšen zares kristjan. Statistika ne pove nič. In tisti so botre zbirali po drugačnih vatlih.
[/quote]

Meni ni šlo za denar. AMpak za kristjanko se pa nisem nikoli imela. Sem pod prisilo hodila k verouku.
Verjetno pa ja, da je bil kater pravi kristjan. SIgurno je bil.
Niti nisem rekla, da so vsi govorili samo o denarju, večina pa ja.
Tudi pogosto je slišat, da je fajn zbrat botra, ki ima dosti denarja.
Pa ne gre samo za birmo. Saj podobno je pri porokah, večkrat slišim koga, da se splača poročiti, ker dobiš dosti denarja za darila (velja za cerkvene in civilne poroke). Ali pa rojstne dneve ali pa pustno nabiranje denarja s strani maškar.
Pa to, ko pred veliko nočjo nosijo gobo po hišah. To je tudi samo nabiranje denarja. Slišim potem kako se otroci med sabo pogovarjajo in hvalijo kdo je več nabral.
Pa velja to hlepenje po denarju enako za tiste, ki hodijo v cerkev in tiste, ki ne. Med enimi in drugimi je nekaj takih, ki ne hlepijo po denarju na polno. Večina pa kar fajn hlepi po denarju.

New Report

Close