Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bistveno slabša roba Hofer in Lidl – primer

Bistveno slabša roba Hofer in Lidl – primer

Do sedaj sem v Hoferju redno kupovala higienske vložke. Super kvaliteta, tudi čez cel dan se mi zgornja plast ni strgala (npr., če zaradi okoliščin cel dan nisem zamenjala vložka). Nekaj časa nazaj so namesto obstoječe znamke, za katero sem pozabila ime, v trgovinah dobili znamko Satessa, za katero mi je prodajalka zatrdila, da so le pod drugim imenom. Uporaba pa kaže, da se zgornja plast strga že po treh, štirih urah. Tudi ponoči se čudno zgubajo. Kvaliteta praktično slabša od vseh dosedanjih vložkov, ki sem jih u porabljala.

Drugi primer je WC papir Floralys. Kupovali smo veliko pakungo, 20 komadov. Papir je bil mehak, pa vseeno v 4 močnih plasteh. Zadnja verzija je precej tanjši WC papir (tudi dražji je), ki ga porabim že če grem samo “lulat” vsaj tri, štiri kose (prej dva) za na koncu, da se obrišem.

Pa smo tam … Ne vem ali gre za to, da smo južni trg ali ne vem kaj, mogoče izkoriščanje stanja. Prej je bila za podražitve kriva korona, očitno je vojna na vzhodu  Evrope kriva za slabšo kvaliteto (ironija z namenom).

Prosim za nasvet, za najbolj ugodne in kvalitetne vložke in WC papir, ker tega več ne bom kupovala.

Bom pa vesela, če še kdo opazi razliko pri kakšnem proizvodu, ki ga uporablja.

Hvala!

izkoriščanje.

bomo pač nehali kupovati.

Verjetno je to odziv proizvajalcev na predloge Luke Meseca. Kaznovati potrošnike, ker so ga izvolili v parlament.

V hofer vedno manj hodimo. Imam občutek, da šparajo tudi pri številu kamionov, ki lifrajo robo k nam, ker so ukinili veliko izdelkov, po katere smo sploh šli v to štacuno.

Sahar tortica od Hlebčka- prej dobro napita, zdaj SUHA- smo nehali kupovati.

jaz kupujem vložke Jessa v DM, so kar v redu za to ceno. Sicer sama koristim menstr. posodico, hčerka uporablja vložke, ampak se nič ne pritožuje.

https://www.dm.si/znamke/jessa

Menstrualno posodico pa uporabljam več let, sem zelo zadovoljna in veliko sem prišparala, ker nisem zase kupovala vložkov. Priporočam.

To, da so izdelki slabše kvalitete, jih je manj, so tanjši, npr. Frutabela, ste opazili da jo manjka četrt… temu se reče prikrita inflacija. Ko pa dvignejo ceno, uporabljajo slabšo kakovost materialov, in na prodajo manj, to je dvojna inflacija.

Koliko je naš denar sedaj vreden?

Se sprašujem, v katero valuto naj pretopim euro, ker vse kaže, da nam ga bo inflacija požrla. Nekoč smo mel nemške marke… kaj pa zdaj? Bosanske?

Je slabše ja. Smo opustili.

Mogoče da sem bila 5 x v Hoferju. Kupujem Tosamo. Od zmeraj.

Maš pa tut različne vložke pri Tosami, se tut nekaterim zgornja plast odtrga. Samo moraš najt sebi primerne.

Toaletni papir kokr je – nazadnje v Mercatorju tistega v zeleni vrečki. Sem ga že nekaj časa nazaj kupovala. Je ok.

Odgovor na objavo uporabnika
BDW, 18.05.2022 ob 10:07

To, da so izdelki slabše kvalitete, jih je manj, so tanjši, npr. Frutabela, ste opazili da jo manjka četrt… temu se reče prikrita inflacija. Ko pa dvignejo ceno, uporabljajo slabšo kakovost materialov, in na prodajo manj, to je dvojna inflacija.

Koliko je naš denar sedaj vreden?

Se sprašujem, v katero valuto naj pretopim euro, ker vse kaže, da nam ga bo inflacija požrla. Nekoč smo mel nemške marke… kaj pa zdaj? Bosanske?

Ja, pri nas je tako, na Japonskem so pa po 30ih letih ali nekaj takega, podrazili en njihov ‘sladkorcek’ iz 8 na 10 centov in se je direktor javno opravicil kupcem za podrazitev!

Primerjati japonsko s slovenistanom je absurdno.

Japonec, ki sprejme napačno odločitev pri poslovanju podjetja bo naredil samomor. Zaradi krivde in sramote.

V Hoffer vec ne hodim odkar so mi na poslano prosnjo za sluzbo prodajalca odpisali da ne sodim tja ker imam uni diplomo. Svoje socialne in ko bom spet zaposlena place res nem zafrckala za takega delodajalca. Hofer je zanic v vseh pogledih.

V hoferju je bil dober sir trapist. Sedaj ga nimajo več.

jghk, 18.05.2022 ob 14:50

V hoferju je bil dober sir trapist. Sedaj ga nimajo več.

to pa res!  nova “verzija” je obupna, sir še čisto svež, drobljiv… neužiten.

Tudi meni se krajša nabor stvari, ki sem jih včasih kupovala pri njih. Zgleda, da je bila Ladotova reklama predraga….

Pa bel fižol stalno furajo! Kje je rdeč majke jim?!

Chedar sir v Lidlu. Od zacetka top, sedaj samo se skupek mascobe.

Tako je to, 18.05.2022 ob 15:55

Chedar sir v Lidlu. Od zacetka top, sedaj samo se skupek mascobe.

Čedar je v lidlu že dolgo zanič, je pa Hoferju zato še vedno zelo dober, tisti zelen.

Drugače so pletenko v hoferju skrajšali za ene 2 cm, robce v škatli imajo ali pa ne, za vložke drži kar je zgoraj ena napisala, ker imamo poleg DM gre res tja probat. Vse dražijo, manjšajo embalažo in količino, marsikaj se ne dobi več…

no, 18.05.2022 ob 14:39

Primerjati japonsko s slovenistanom je absurdno.

Japonec, ki sprejme napačno odločitev pri poslovanju podjetja bo naredil samomor. Zaradi krivde in sramote.

Hehe, res je! Pa če kakšnega politika najdejo s prsti v marmeladi, hoče sam odstopit čim prej, da bo manj sramote javno. Seveda nikoli več ne dobi nobene javne funkcije, polni police v supermarketih. Preseljen na drugi konec Japonske.

Vložke priporočam Lidlove, jaz kupujem tam že par let in je kvaliteta še vedno ista…. Meni so super, probaj, mogoče bodo všeč tudi tebi…..

Drugače se pa strinjam z vami…. Cene gor, kvaliteta dol…. Pa kar nekaj artiklov se ne dobi oz. škripa pri dobavi….

No, v diskontarjih nikoli ni bilo kvalitete. Nizko ceno mora nekdo plačat . Kar pa je poceni je po slovenskem defoltu super fajn, a ne.

Zdaj so pa cene dvignili ste pa kar naenkrat opazili, da je slabo.

ladygaladriel, 18.05.2022 ob 16:35

No, v diskontarjih nikoli ni bilo kvalitete. Nizko ceno mora nekdo plačat . Kar pa je poceni je po slovenskem defoltu super fajn, a ne.

Zdaj so pa cene dvignili ste pa kar naenkrat opazili, da je slabo.

Kaj manjka vreckam za smeti iz Hoferja? So pol cenejse od enakih v Mercatorju ali Sparu, smeti pa enako nosijo.

Toaletni papir in brisacke so mi bile v Hoferju najboljse, papir tudi v Lidlu, od kar je Hofer poslabsal kvliteto, kupujem v Lidlu. Bistveno ceneje kot drugje.

Vileda krpe obvezno W5 v Lidlu, so mi najboljse.

Cistila v Eurospinu, 3x cenejsa od Domestosa in Ajaxa!

Kar zadeva hrano, pa malo tu, malo tam, glede na to, da ne mislim porabit 500€ na osebo za hrano, ne kupujem bio, nature in ne vem kaj, primerljiva zivila imajo primerljivo kvaliteto, le cena je v diskontarjih bistveno nizja kot v Mercatorju in Sparu.

Kraški pršut – prej Krasov – odličen, nežen, kot pršut mora bit. Zdaj so presedlali na Celjske mesnine in so listi kot podplat.

Hofer je po mojem občutku še najboljša kvaliteta. In to iz preprostega razloga. Niso prisotni na južnih trgih. Znamka Hofer je prisotna samo v Avstriji in Sloveniji. Pa tudi matičnega Aldija ni na jugu.

Podobno je bilo skvaliteto Lidlovih in Eurospinovih izdelkov, vse dokler nista oba trgovca vstopila tudi na hrvaško in še južneje. Od takrat naprej smo popredalčkani in je kvaliteta močno padla, napisi na izdelkih pa samo v srbohrvaščini in Slovenščini, da je potem jasno kje smo. Pa mi ni jasno zakaj tako, pa saj smo vendar že od hrvatov 2x bolj razviti in z 2x večjim razpoložljivejšim dohodkom. Po dohodku torej bližje avstrijsvem kot hrvatom.

Južna kvaliteta, 18.05.2022 ob 16:56

Hofer je po mojem občutku še najboljša kvaliteta. In to iz preprostega razloga. Niso prisotni na južnih trgih. Znamka Hofer je prisotna samo v Avstriji in Sloveniji. Pa tudi matičnega Aldija ni na jugu.

Podobno je bilo skvaliteto Lidlovih in Eurospinovih izdelkov, vse dokler nista oba trgovca vstopila tudi na hrvaško in še južneje. Od takrat naprej smo popredalčkani in je kvaliteta močno padla, napisi na izdelkih pa samo v srbohrvaščini in Slovenščini, da je potem jasno kje smo. Pa mi ni jasno zakaj tako, pa saj smo vendar že od hrvatov 2x bolj razviti in z 2x večjim razpoložljivejšim dohodkom. Po dohodku torej bližje avstrijsvem kot hrvatom.

Eh pa ja de…..pojdi v Italjanski ali avstrijski Lidl pa bos videl da ni primerjave. Ne s kvaliteto, ne z asortimanom.

En vložek imaš ti cel dan? Kako mora to kaj smrdeti? Ne se hecat no, da toliko časa tenstat tisto zadevo. Ne samo, da smrdi, tudi zelo nezdravo je, kar počneš.

Aja, Hofer v AT ima enako robo kot Hofer v Slo, razen pač sadje, zelenjava, mlečni izdelki in še nekaj robe: v Slo je več slovenskih izdelkov. Ampak vložki, WC papir in take reči – enako v obeh državah.

New Report

Close