Bistveno slabša roba Hofer in Lidl – primer
Tako je to, 18.05.2022 ob 15:55
Chedar sir v Lidlu. Od zacetka top, sedaj samo se skupek mascobe.
Jaz sem pa zadnjič prav premišljevala, ali ni kaj narobe z mojim vonjem in okusom. Chedar sir sem včasih oboževala, tudi ta iz Hofra mi je bil zelo dober. Tole zdaj pa res ni za nikamor.
Južna kvaliteta, 18.05.2022 ob 16:56
Hofer je po mojem občutku še najboljša kvaliteta. In to iz preprostega razloga. Niso prisotni na južnih trgih. Znamka Hofer je prisotna samo v Avstriji in Sloveniji. Pa tudi matičnega Aldija ni na jugu.
Podobno je bilo skvaliteto Lidlovih in Eurospinovih izdelkov, vse dokler nista oba trgovca vstopila tudi na hrvaško in še južneje. Od takrat naprej smo popredalčkani in je kvaliteta močno padla, napisi na izdelkih pa samo v srbohrvaščini in Slovenščini, da je potem jasno kje smo. Pa mi ni jasno zakaj tako, pa saj smo vendar že od hrvatov 2x bolj razviti in z 2x večjim razpoložljivejšim dohodkom. Po dohodku torej bližje avstrijsvem kot hrvatom.
Hofer je še kako prisoten na Hrvaškem, roba je enako škart tam, kot pri nas in v Nemčiji, ne glede na ime.
Lidl enako. Naj povem, da v Nemčiji v Lidlu vidiš same reveže, trgovine tudi niso tako lepo urejene kot pri nas, pa tudi izdelkov nimajo toliko kot jih imajo njihove trgovine na Balkanu. Npr., delikatesa (salame, siri itd) je zelo okrnjena, praktično imajo samo velika pakiranja.
južna roba, 18.05.2022 ob 21:39
V Eurospinu imajo kislo smetano nekega bosanskega proizvajalca, odlicna! Taka prava, gosta, po nekaj dneh v hladilniku, ko je ze odprta, se komaj kaj vode izloci. Zdaj samo se to kupujem in upam, da jo bodo imeli se dolgo.
Čudno, sem jo kupila par dni nazaj in je polna vode. Katero to misliš? Slikaj.
Ona zgoraj, ki trdi, da v Lidlu v Nemčiji kupujejo samo reveži, itak zmaga. Trapa pač.
Aja, avtorica, ki cel dan nosi en sam vložek, je tudi poseben biser.
Tako mimogrede: v Hoferju, Aldiju, Lidlu kupujejo tako revni kot bogati Nemci in Avstrijci. Pa za Slovence enako velja. Ta fama o revežih v Lidlih in Hoferjih je samo na monu. Pač kup trap.
Tudi drugi artikli so podvrženi pohlepu proizvajalcev in trgovcev!
Marsikatera embalaža hrane, vsebuje manjšo količino in kvaliteto kot je deklarirana, ob višji ceni.
Tudi pri veliko drugih artiklih sledijo temu trendu!
To nima nič z južnim trgom ipd.!
To so že preizkušene finte za povečevanje dobička .
n hmt, 18.05.2022 ob 09:21
Do sedaj sem v Hoferju redno kupovala higienske vložke. Super kvaliteta, tudi čez cel dan se mi zgornja plast ni strgala (npr., če zaradi okoliščin cel dan nisem zamenjala vložka). Nekaj časa nazaj so namesto obstoječe znamke, za katero sem pozabila ime, v trgovinah dobili znamko Satessa, za katero mi je prodajalka zatrdila, da so le pod drugim imenom. Uporaba pa kaže, da se zgornja plast strga že po treh, štirih urah. Tudi ponoči se čudno zgubajo. Kvaliteta praktično slabša od vseh dosedanjih vložkov, ki sem jih u porabljala.
Drugi primer je WC papir Floralys. Kupovali smo veliko pakungo, 20 komadov. Papir je bil mehak, pa vseeno v 4 močnih plasteh. Zadnja verzija je precej tanjši WC papir (tudi dražji je), ki ga porabim že če grem samo “lulat” vsaj tri, štiri kose (prej dva) za na koncu, da se obrišem.
Pa smo tam … Ne vem ali gre za to, da smo južni trg ali ne vem kaj, mogoče izkoriščanje stanja. Prej je bila za podražitve kriva korona, očitno je vojna na vzhodu Evrope kriva za slabšo kvaliteto (ironija z namenom).
Prosim za nasvet, za najbolj ugodne in kvalitetne vložke in WC papir, ker tega več ne bom kupovala.
Bom pa vesela, če še kdo opazi razliko pri kakšnem proizvodu, ki ga uporablja.
Hvala!
Cel dan nosiš en smrdljivi vložek?
Sem takoj prenehala brat naprej.
V te trgovine se vozijo tudi Švicarji čez mejo v Nemčijo da pri velikih nakupih precej prihranijo, poleg tega dobijo v Švici ob predložitvi računa pa še povrnjen nemški DDV.
Še to. Pakirani zrezki so občutno večji, za kilogramsko pakiranje pa je cena kot pri nas 500g ! Ampak to ni diskriminacija za južni trg, temveč je pri nas preparirani zaradi pohlepa trgovcev in posrednikov, ki jih je v tujini občutno manj kot pri nas, kar se pozna pri končni ceni artikla na polici.
To je vsa umetnost in resnica.
Ve pa se, da se v kriznih razmerah najbolj izkorišča ljudi. Saj imamo hvalabogu izbiro, ni le ene trgovine kot v starih časih. Ko nismo zadovoljni lahko gremo v nakup drugam, dovoljena nam je celo reklamacija. Konkurenco na trgu kupec mora izkoristiti, ker bodo ponudniki in proizvajalci le na tak način delali po predpisih. Tudi kakšna prijava na ustrezen inšpektorat ne škodi!
LP!
Stanko511, 20.05.2022 ob 09:28
Tudi drugi artikli so podvrženi pohlepu proizvajalcev in trgovcev!
Marsikatera embalaža hrane, vsebuje manjšo količino in kvaliteto kot je deklarirana, ob višji ceni.
Tudi pri veliko drugih artiklih sledijo temu trendu!
To nima nič z južnim trgom ipd.!
To so že preizkušene finte za povečevanje dobička .
osličeve fileje so tako potihoma podražili! Prej je bila embalaža 1 kg… je šla počasi na 800 g, sedaj samo še ubogih 600 g. Cena pa seveda ostaja ista. Ma pokvarjeni so. Za vrtenje tiste bebave reklame po TV nonstop pa je dnar.
Zmer manj robe se dobi – po hofer ceni…
Zakaj nimajo vec rdecga fizola v konzervah.
Vcas se mi zdi
Da glih tist kar jz kupujem cez cas nimajo vec.
Pa se tole
Tiste tri paprike k so v paketu rdeca rumena zelena.
Nekam vzadi v hladilnik sem jih dala. Da sem pozabila na ,njih.
Po 1 mesecu sem nasla racun na hladilniku kr gor mecem stvari.
Se pole spomnim na te paprike. Sem se kr zgrozila laj bom nasla.
Zmecem vse ven ogromno teh glazov mamo. Od kumar fo gobic .no. in vidim da so paprike se kr
CISTO ENAKE KOT BI JIH DANES KUPILA.s cim hudica je to posprican.da ostanejo tako lepo napete .
Prov zagable so se mi.
Sem zadnja leta veliko kupovala v Hofru in Lidlu, pa sem najprej opustila Hofer, v Lidl hodim samo še po sladoled in se lovim med najdražjimi Leclerc, Mercator in Spar. Podražilo se je pa vse
Če pa skačem med trgovinam neki tu, neki tam, tretje spet drugje, mi gre pa čisto preveč časa in še več denarja.
ona zgoraj zmaga, 18.05.2022 ob 22:05
Ona zgoraj, ki trdi, da v Lidlu v Nemčiji kupujejo samo reveži, itak zmaga. Trapa pač.
Aja, avtorica, ki cel dan nosi en sam vložek, je tudi poseben biser.
Tako mimogrede: v Hoferju, Aldiju, Lidlu kupujejo tako revni kot bogati Nemci in Avstrijci. Pa za Slovence enako velja. Ta fama o revežih v Lidlih in Hoferjih je samo na monu. Pač kup trap.
Ne vem, v katerem Aldiju si ti bila in kdaj – v tistem, v katerem sem bila jaz, so bili sami črnci. Vse nametano po tleh, nobenega reda. Katastrofa. Me je odneslo ven. Ti lahko garantiram, da tja niti v ludilu ne bo stopil nihče iz srednjega sloja. Sem se bala česa dotaknit, tako svinjsko je bilo. Mi takih trgovin sploh nimamo.
Še najbolj se mu približa Eurospin s hordami ciganov.
gfkhsolč, 20.05.2022 ob 12:00
Ne vem, v katerem Aldiju si ti bila in kdaj – v tistem, v katerem sem bila jaz, so bili sami črnci. Vse nametano po tleh, nobenega reda. Katastrofa. Me je odneslo ven. Ti lahko garantiram, da tja niti v ludilu ne bo stopil nihče iz srednjega sloja. Sem se bala česa dotaknit, tako svinjsko je bilo. Mi takih trgovin sploh nimamo.
Še najbolj se mu približa Eurospin s hordami ciganov.
Poznam nekaj Lidl/Aldi poslovalnic v okolici Kolna in v Franfurtu, pa kaj takega nisem zasledila.
Kupujejo pa tam vsi, enako kot pri nas.
Imajo se nekaj trgovskih verig z manjsimi diskontnimi trgovinami, roba meni malo cudna, a spet so to male trgovinice, kjer ljudje na hitro kaj kupijo, kruh in kako malrnkost in tudi tu vidis vse sorte ljudi glede na standard.
Imajo tudi cel kup specializiranih trgovin, veliko vec kot pri nas, tu revezi res malo kupujejo, mupujejo pa vsi ostali.
V Duisburgu sem pa videla ulico s specializiranimi trgovinami za Crnce, od oblacil do hrane, Lidla sicer tam nisem videla, a mozno da je. Mogoce si tam na to naletela. Sicer, kar sem videla Crncev, so cisto kul, normalni ljudje, Turki pa pac Cefurji, imas take normalne in imas socialce v vseh pogledih.