Bistveno slabša roba Hofer in Lidl – primer
vveselka, 20.05.2022 ob 12:56
Pri teh stvareh, kjer je kakovost res pomembna, vedno res vedno zavijem v Mercator. Roko na srce, imajo najboljšo izbiro kvalitetnih znamk
Ce hoces res izbiro, potem Leclerc, eventuelno Muller, odvisno kaj kupujes!
Glede kvalitete kao boljsih blagovnih znamk, tudi te so se pokvarile!
Alpsko mleko je imelo vcasih res specificen okus, zdaj je ta le bleda senca.
Bar kava ze en cas ni vec, kar je bila, ceprav se mi zdi, da je zadnje leto malo boljsa, a se vedno ni na nivoju stare slave.
Manner napolitanke iz Mullerja in vcasih tudi Leclerca, ce ujames tiste za francoski trg, cisto drug okus kot iste iz Mercatorja/Spara. Enako Nutela, mehcalci, praski, skratka znane evropske blagovne znamke so veliko boljse iz Mullerja ali Leclerca, kot iz ‘nasih’ trgovin!
Siri in delikatese so tudi veliko slabsi, piscancja prsa so le bleda senca tistih izpred 10 in vec let.
Cistila so pa itak Eurospinova zakon, to ti pove vsaka profesionalna cistilka.
Ce hoces dobro sveze sadje in zelenjavo, v lokalnih Mercatorjih tega ne bos dobil, mogoce v Sparu, po kaj boljsega moras v hipermarket.
Skratka, priznane blagovne znamke so dalec od tega, kar so bile vcasih!
Stanko511, 20.05.2022 ob 09:41
V te trgovine se vozijo tudi Švicarji čez mejo v Nemčijo da pri velikih nakupih precej prihranijo, poleg tega dobijo v Švici ob predložitvi računa pa še povrnjen nemški DDV.
Še to. Pakirani zrezki so občutno večji, za kilogramsko pakiranje pa je cena kot pri nas 500g ! Ampak to ni diskriminacija za južni trg, temveč je pri nas preparirani zaradi pohlepa trgovcev in posrednikov, ki jih je v tujini občutno manj kot pri nas, kar se pozna pri končni ceni artikla na polici.
To je vsa umetnost in resnica.
Ve pa se, da se v kriznih razmerah najbolj izkorišča ljudi. Saj imamo hvalabogu izbiro, ni le ene trgovine kot v starih časih. Ko nismo zadovoljni lahko gremo v nakup drugam, dovoljena nam je celo reklamacija. Konkurenco na trgu kupec mora izkoristiti, ker bodo ponudniki in proizvajalci le na tak način delali po predpisih. Tudi kakšna prijava na ustrezen inšpektorat ne škodi!
LP!
Ni res, pakiranja so večja, ker tam kupuje samo raja. Sploh južnjaki! Lidl je tudi umaknil križ na sliki na embalaži! V Lidlu, Aldiju, kupujejo samo reveži in pakiranja so namenjena njim, trgovine so neurejene, roba na paletah! Tam si v Lidlu ne moreš kupiti sestavin v količini za malico, kot pri nas! Nimajo tukaj nič “preprodajalci”, enostavno so to takšne vrste trgovin.
Pa če se spomniš, tudi pri nas ob začetku odprtja Hoferja, je bilo delikatese zelo malo, meso slabe kvalitete, piščanec je bil poln ostankov peres, perutničke si moral dobesedno pol ure pucat in cufat tiste kocine. Sčasoma so začeli trgovine urejat in privabili tudi srednji sloj, tega gor ni, razen kakšen ekstra škrtuh zaide tja, sicer pa večinoma reveži in južnaki.
samo ne nakladaj, ker je politika poslovanja na Balkanu čisto drugačna kot gor na zahodu.
ja pa ja, 22.05.2022 ob 20:35
Ni res, pakiranja so večja, ker tam kupuje samo raja. Sploh južnjaki! Lidl je tudi umaknil križ na sliki na embalaži! V Lidlu, Aldiju, kupujejo samo reveži in pakiranja so namenjena njim, trgovine so neurejene, roba na paletah! Tam si v Lidlu ne moreš kupiti sestavin v količini za malico, kot pri nas! Nimajo tukaj nič “preprodajalci”, enostavno so to takšne vrste trgovin.
Pa če se spomniš, tudi pri nas ob začetku odprtja Hoferja, je bilo delikatese zelo malo, meso slabe kvalitete, piščanec je bil poln ostankov peres, perutničke si moral dobesedno pol ure pucat in cufat tiste kocine. Sčasoma so začeli trgovine urejat in privabili tudi srednji sloj, tega gor ni, razen kakšen ekstra škrtuh zaide tja, sicer pa večinoma reveži in južnaki.
samo ne nakladaj, ker je politika poslovanja na Balkanu čisto drugačna kot gor na zahodu.
Kje je to tam?
Ker v Nemciji, konkretno Lidl, nimam take izkusnje.
Samska54, 18.05.2022 ob 14:44
- V Hoffer vec ne hodim odkar so mi na poslano prosnjo za sluzbo prodajalca odpisali da ne sodim tja ker imam uni diplomo. Svoje socialne in ko bom spet zaposlena place res nem zafrckala za takega delodajalca. Hofer je zanic v vseh pogledih.
sram jih naj bo… tole bi bilo prav poslati še kakšnemu toninčku in njegovemu ministru cigler kralju… in v vednost vsem, ki diplomirane tukaj napadajo z lenuhi, ki nočejo delat
Kakor koli, ne želite si sploh it delat v Hofer. Razen če zmorete preživeti z “700” €. In delati ko majmun. Ker imajo še vedno zanič sistem.. res je, da ste kar nekaj doma.. ampak konec koncev ko je potrebno plačat račune in preživet cel mesec te nihče ne vpraša ali delaš 28h ali 40h.. na teden.
Lp.
žal je postala praksa povsod,ne samo hofer lidl,,ampak res pa se je provzaprov vse začelo ravno tu in v Nemčiji, plan je da prodajaš podobne ali iste artikle kot prvo slabše kvalitete iz cenejših surovin, zapakirano v manjšo količino da kupec niti ne opazi,za nameček pa še dvignejo ceno, pa naj res verjamemo da je za prav vse podražitve in slabšanje kvalitete kriva vojna ali covid,,ni res. To so vsi postali vojni dobičkarji in svetovni voditelji to podpirajo, ker vnos kaosa in panike med prebivalstvo je le del njihove agende. Skratka upad kvalitete,kvantitete in višja cena je opazna na vseh ravneh. Kam pa to pelje pa ne upam sklepati.
n hmt, 18.05.2022 ob 09:21
Do sedaj sem v Hoferju redno kupovala higienske vložke. Super kvaliteta, tudi čez cel dan se mi zgornja plast ni strgala (npr., če zaradi okoliščin cel dan nisem zamenjala vložka). Nekaj časa nazaj so namesto obstoječe znamke, za katero sem pozabila ime, v trgovinah dobili znamko Satessa, za katero mi je prodajalka zatrdila, da so le pod drugim imenom. Uporaba pa kaže, da se zgornja plast strga že po treh, štirih urah. Tudi ponoči se čudno zgubajo. Kvaliteta praktično slabša od vseh dosedanjih vložkov, ki sem jih u porabljala.
Drugi primer je WC papir Floralys. Kupovali smo veliko pakungo, 20 komadov. Papir je bil mehak, pa vseeno v 4 močnih plasteh. Zadnja verzija je precej tanjši WC papir (tudi dražji je), ki ga porabim že če grem samo “lulat” vsaj tri, štiri kose (prej dva) za na koncu, da se obrišem.
Pa smo tam … Ne vem ali gre za to, da smo južni trg ali ne vem kaj, mogoče izkoriščanje stanja. Prej je bila za podražitve kriva korona, očitno je vojna na vzhodu Evrope kriva za slabšo kvaliteto (ironija z namenom).
Prosim za nasvet, za najbolj ugodne in kvalitetne vložke in WC papir, ker tega več ne bom kupovala.
Bom pa vesela, če še kdo opazi razliko pri kakšnem proizvodu, ki ga uporablja.
Hvala!
glede vložkov, ja sestrinjam.
Preizkusi TUš blagovno znamko DAISY, pravi bopmbaž, res so kvalitetni za tisto ceno:
.https://www.tuscc.si/iskanje?q=DAISY+tamponi
– jih dela Tosama za njih.. Super so – tudi tamponi in poceni – jaz sem zrabutala lokalni TUŠ Cash& Carry in si naredila zalogo za ene dve leti
Tija973, 24.05.2022 ob 07:37
Pršut pršutarne Lokev veliko boljši kot Krasov tudi bolj sušen, in ne smrdi. Režemo ga pa sami.
Ja, ampak ni ga čez San Daniele ali pa Parma…. Sladkast, ne žgoče preslan. Meni je vsak pršut, ki ima več kot 4 grame soli na 100 gramov obupno preslan.
Draginja, 18.05.2022 ob 16:17
Tako je to, 18.05.2022 ob 15:55
Chedar sir v Lidlu. Od zacetka top, sedaj samo se skupek mascobe.
Čedar je v lidlu že dolgo zanič, je pa Hoferju zato še vedno zelo dober, tisti zelen.
Drugače so pletenko v hoferju skrajšali za ene 2 cm, robce v škatli imajo ali pa ne, za vložke drži kar je zgoraj ena napisala, ker imamo poleg DM gre res tja probat. Vse dražijo, manjšajo embalažo in količino, marsikaj se ne dobi več…
V Hofri nimajo tudi več na zalogi unih papirnatih robčkov za nos v vrečki, ki so bili po 0,69 centov – zakon so bili. Ja, očitno turijo samo dražjo robo in ne naročajo nič več cenejšega -ker vedo, da bodo tudi dražje prodali, po še višji trgovski marži.
lights, 18.05.2022 ob 19:42
Ne uporabljam tok teh vložkov, sam od Hoferja so najtanjši. Jaz bi rajš tampone, tam pa sploh ni važno, kateri brand je.
Najboljša znamka tamponov je Playtex, ki jih pri nas ni – so v obliki menstrualne čašice, se tako razprejo na vrhu in tudi ne tiščijo v maternični vrat kot običajni tamponi s trdo konico – sedaj jih posnema že OB
.
Kopirani OB, ki so kar dragi:
kako je to možno, 18.05.2022 ob 20:05
Pazite pri konzervah! Zadnjič mi je v shrambi razneslo konzervo njihovega baked beans. Kako je to možno, nimam pojma.
čisto komot raznese -ni bila dovolj sterilna vsebina noter, verjetno kakšna bakterija ,zavrelo in so nastali plini, ki so razgnali konzervo.
msolivija, 20.05.2022 ob 10:46
Sem zadnja leta veliko kupovala v Hofru in Lidlu, pa sem najprej opustila Hofer, v Lidl hodim samo še po sladoled in se lovim med najdražjimi Leclerc, Mercator in Spar. Podražilo se je pa vse
Če pa skačem med trgovinam neki tu, neki tam, tretje spet drugje, mi gre pa čisto preveč časa in še več denarja.
Jaz najraje hodim kar v Leclerck – imam srečo, da mi ni predaleč. In najbolje mi je un ulov v vitrini po znižani ceni – moraš pa v dopoldanskem času v lov. Jogurti, siri, mleko, določene specialitete, ni da ni. Zakaj plačevat 50% več, če je pa na dan roka na embalaži še popolnoama OK – saj v trgovini ni prekinjena hladilna veriga – če izdelek in poškodovan, komot ostane še en teden v hladilniku in porabiš.
Taprvo prečekiram tisti dve vitrini in ja, se nabere. Me ni sram priznat, da se mi smeje, ko nalovim toliko po 50% nižji ceni, kot je drugače po vitrinah – in še čisto OK roba.
Meni je Leclerc tudi fajn, ker je ogromno izdelkov na enem mestu, tudi veliko francoske robe je.