Bistveno slabša roba Hofer in Lidl – primer
Na ta način so podražili svoje izdelke, varčujejo in na trg bojo sčasoma ponudili boljše in dražje izdelke. Ob vseh podražitvah, se mi je v kratkem že 3x zgodilo, da so se blagajničarke v različnih trgovinah zmotile pri blagajni..en izdelek dvakrat računan in neupoštevanje popusta. Poleg tega sem opazila, da je nad izdelki na policah včasih nižja cena in nato na računu opazila višjo ceno. Veliko napak se dogaja, a ne v škodo trgovine, pač pa v škodo kupca. Pregled računov ,ki jih dobimo ob nakupu, ne bo odveč.
najraje hodim zadnje leto v Leclerck, 24.05.2022 ob 18:00
msolivija, 20.05.2022 ob 10:46
Sem zadnja leta veliko kupovala v Hofru in Lidlu, pa sem najprej opustila Hofer, v Lidl hodim samo še po sladoled in se lovim med najdražjimi Leclerc, Mercator in Spar. Podražilo se je pa vse
Če pa skačem med trgovinam neki tu, neki tam, tretje spet drugje, mi gre pa čisto preveč časa in še več denarja.
Jaz najraje hodim kar v Leclerck – imam srečo, da mi ni predaleč. In najbolje mi je un ulov v vitrini po znižani ceni – moraš pa v dopoldanskem času v lov. Jogurti, siri, mleko, določene specialitete, ni da ni. Zakaj plačevat 50% več, če je pa na dan roka na embalaži še popolnoama OK – saj v trgovini ni prekinjena hladilna veriga – če izdelek in poškodovan, komot ostane še en teden v hladilniku in porabiš.
Taprvo prečekiram tisti dve vitrini in ja, se nabere. Me ni sram priznat, da se mi smeje, ko nalovim toliko po 50% nižji ceni, kot je drugače po vitrinah – in še čisto OK roba.
Meni je Leclerc tudi fajn, ker je ogromno izdelkov na enem mestu, tudi veliko francoske robe je.
Kje pa so te vitrine, nisem še opazila.
n hmt, 18.05.2022 ob 09:21
Do sedaj sem v Hoferju redno kupovala higienske vložke. Super kvaliteta, tudi čez cel dan se mi zgornja plast ni strgala (npr., če zaradi okoliščin cel dan nisem zamenjala vložka). Nekaj časa nazaj so namesto obstoječe znamke, za katero sem pozabila ime, v trgovinah dobili znamko Satessa, za katero mi je prodajalka zatrdila, da so le pod drugim imenom. Uporaba pa kaže, da se zgornja plast strga že po treh, štirih urah. Tudi ponoči se čudno zgubajo. Kvaliteta praktično slabša od vseh dosedanjih vložkov, ki sem jih u porabljala.
Drugi primer je WC papir Floralys. Kupovali smo veliko pakungo, 20 komadov. Papir je bil mehak, pa vseeno v 4 močnih plasteh. Zadnja verzija je precej tanjši WC papir (tudi dražji je), ki ga porabim že če grem samo “lulat” vsaj tri, štiri kose (prej dva) za na koncu, da se obrišem.
Pa smo tam … Ne vem ali gre za to, da smo južni trg ali ne vem kaj, mogoče izkoriščanje stanja. Prej je bila za podražitve kriva korona, očitno je vojna na vzhodu Evrope kriva za slabšo kvaliteto (ironija z namenom).
Prosim za nasvet, za najbolj ugodne in kvalitetne vložke in WC papir, ker tega več ne bom kupovala.
Bom pa vesela, če še kdo opazi razliko pri kakšnem proizvodu, ki ga uporablja.
Hvala!
Jaz sem najbolj zadovolen s Sparom, s kvaliteto, kupujemo največ izdelke, ki so v akciji in kupujemo na zalogo če se le da (rok uporabe). V Lidl in Hofer hodimo po določene izdelke, ki so nam všeč ali pa so bolj potrošni material… V Lidlu smo na zalogo kupovali mleko Pomurskih mlekaren, ko je bil v akciji, zdaj ga pa tako malo dobavijo, da se nam ne splača tja vozit…