Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bitcoin pada kot kamen

bitcoin pada kot kamen

Odgovor na objavo uporabnika
GOODLIFE, 23.05.2021 ob 20:46

Hahaha…zanimivi komentarji. Samo poznavalci kripta.

Boš rekel/la, da si ti kupoval/a  po 20-30- 40k EUR na komad? Tapametni so kupovali Bitkojne  takrat , ko je bil po 3-5000 EUR  na komad. ali pa še manj, okoli leta 2009 in še prej.  Jasno, kanonfutr je pa vedno dobrodošel 🙂

Jaz sem v igro vstopil lani jeseni, pred izstrelitvijo v višave. Btc sem kupil pri 8k, eth pri 400. Z namenom držanja precej let.

Prve padce sem se dobro držal, pri zadnjem zdaj pa živci niso zdržali. Naučil sem se, da je to igra za ljudi z jeklenimi živci.

Btc sem prodal pri 42k, dodge sem kar dobro zadel. Kupil pri 6c, prodal pri 58c.

V btc sem izgubil zaupanje, ker so ga musk in ostali preveč potisnili v mainstream, zmanipulirali in po mojem mnenju dolgoročno preveč poškodovali.

Obdržal sem vse eth in še ene 10 altcoinov. Za te se pustim presenetit kaj bo prihodnost prinesla.

Pod črto sem zaslužil 5000€ v dobrega pol leta, kar je več kot odlično. Te sem zdaj dal polovico v Usdt za 12% obresti, drugo polovico pa v paxg, torej kripto zlato z 8% obresti.

kjerkoli berem komentarje vlagateljev, praktično še nisem naletel na nekoga, ki je potegnil kratko.

OK, verjamem vam.

je pa osnovna logika tega trgovanja, da če hoče nekdo zaslužit, mora nekdo izgubiti. Trguje se z ničem in se gre le za to, koliko je kdo pripravljen za ta nič plačat in za koliko ga je nekdo pripravljen prodat.

Drugo pa je, da se veliki igralci igrajo z malimi vlagatelji, kot mačka z mišjo. Oni imajo vse pod kontrolo, vedno dobijo, ker vodijo igro, ker uravnavajo povpraševanej in ponudbo, ker plasirajo informacije, ker vplivajo na trg. Mali vlagatelji pa iz pohlepa vlagajo in se običajno nategnejo. Zavedajte se, da je nekdo za vaš dobiček, ravno toliko na izgubi. drugače ne gre.

Redko kdo bo priznal, da se je opekel. Opečeš pa se v kriptu lahko v 99% samo tako, da si preveč pohlepen in da te stisne panika ko pade.

Je pa tudi res, da v zadnjega pol leta je bila taka rast, da si res moral imet nesrečo, da si v minusu.

Altcoini se pobirajo danes tudi do 30 %, nekateri še več.

Kdor je kupil med padcem, je danes že v profitu.

Pa še bo šlo gor in dol.

Ampak BTC za 3.000 USD pa mislim, da ne boste nikoli več videli.

Na redditu lahko preberete številne zgodbe ljudi, ki so izgubili. Skozi leta se je nabralo na stotine tega.

Razlogi so v glavnem trije:

– pohlep in so se začeli igrati s shitcoini ali margin trejdanjem

– niso zdržali trenutnega padca

– izgubili ključe/gesla, nasedli na scam in poslali kovance na nek random naslov

Če pa lepo držiš BTC na dolgi rok in se poučiš o varni hrambi le-teh, ne moreš zgubit.

Razmišljam. Prodaš npr. stanovanje v Lj in si kupiš koliko? 4-5 teh “konjev”. Kaj lahko z temi “konji” – no ja, čakaš, da bodo blazno narastli (ali totalno padli).
Stanovanje – lahko notri živiš, ali oddajaš, in na koncu tudi prodaš za približno ceno, kot je vredno sedaj (morda procente gor ali dol).
“Konje” “drži gor” le neko (iracionalno – skoraj religiozno) prepričanje , da je smer le navzgor. Neke sorte globalni “Catch the Cash”. In ja, dokler ne zmanjka novih naivcev gre stvar “kot po maslu”. Nekateri zaslužijo. Veliko. Ogromno. A ko se bo en (ali celo več njih) velikh odločil, da vnovči dobičke – bodo ostali ostali z bitcoini vrednimi 0 ali morda nekaj centov – morda bo kupil kak “bit numizmatik”.
In bodo krive “elite” pa “Soros”, pa država, ker so “oropali” ljudi.
Videno tekom zgodovine neštetokrat, celo za časa mojega življenja večkrat. A kaj ko je pohlep (zaslužiti brez dela) tako mamljiv :-).

mentalna_sirota, 24.05.2021 ob 18:32

Razmišljam. Prodaš npr. stanovanje v Lj in si kupiš koliko? 4-5 teh “konjev”. Kaj lahko z temi “konji” – no ja, čakaš, da bodo blazno narastli (ali totalno padli).
Stanovanje – lahko notri živiš, ali oddajaš, in na koncu tudi prodaš za približno ceno, kot je vredno sedaj (morda procente gor ali dol).
“Konje” “drži gor” le neko (iracionalno – skoraj religiozno) prepričanje , da je smer le navzgor. Neke sorte globalni “Catch the Cash”. In ja, dokler ne zmanjka novih naivcev gre stvar “kot po maslu”. Nekateri zaslužijo. Veliko. Ogromno. A ko se bo en (ali celo več njih) velikh odločil, da vnovči dobičke – bodo ostali ostali z bitcoini vrednimi 0 ali morda nekaj centov – morda bo kupil kak “bit numizmatik”.
In bodo krive “elite” pa “Soros”, pa država, ker so “oropali” ljudi.
Videno tekom zgodovine neštetokrat, celo za časa mojega življenja večkrat. A kaj ko je pohlep (zaslužiti brez dela) tako mamljiv :-).

V tem scenariju je edina pametna odločitve stanovanje oddati, polovico najemnine pa vlagat v kripto. Ostane ti polovica za vzdrževanje stanovanja, drugo polovico pa požre kripto ali pa vsak plus nakazuješ nazaj na bančni račun.

Kripto valute temeljijo na blockchain tehnologiji. Blockchain tehnologija je človeški IZUM. Kot je protokol TCP/IP, kot je internet, ki ga uporabljaš. Tehnologija.

Bitcoin ni piramida, niti ni ponzi shema. Piramide in ponzi sheme praviloma samo rastejo po obsegu in propadejo, ko ni novih vstopajočih v sistem. Bitcoin vsake toliko drastično pade, pa kljub temu normalno fukcionira dalje. Vzponi in padci v širšem pogledu, so posledica razpolovitve nagrade za rudarjenje, ki se zgodi na približno štiri leta. To proži cikle rasti in padcev. Vmesni padci in skoki so dogajanja na trgu, ki ga pogosto poganja enkrat strah drugič pa navdušenje ljudi.

Dolgoročno pa gre bitcoin samo navzgor, ker je njihovo število omejeno. Pa lahko vzameš katerkoli graf in ga obračaš kakor češ.

Bitcoin, 25.05.2021 ob 10:49

Kripto valute temeljijo na blockchain tehnologiji. Blockchain tehnologija je človeški IZUM. Kot je protokol TCP/IP, kot je internet, ki ga uporabljaš. Tehnologija.

Bitcoin ni piramida, niti ni ponzi shema. Piramide in ponzi sheme praviloma samo rastejo po obsegu in propadejo, ko ni novih vstopajočih v sistem. Bitcoin vsake toliko drastično pade, pa kljub temu normalno fukcionira dalje. Vzponi in padci v širšem pogledu, so posledica razpolovitve nagrade za rudarjenje, ki se zgodi na približno štiri leta. To proži cikle rasti in padcev. Vmesni padci in skoki so dogajanja na trgu, ki ga pogosto poganja enkrat strah drugič pa navdušenje ljudi.

Dolgoročno pa gre bitcoin samo navzgor, ker je njihovo število omejeno. Pa lahko vzameš katerkoli graf in ga obračaš kakor češ.

“Dolgoročno pa gre bitcoin samo navzgor, ker je njihovo število omejeno”
Omejenost nekega resourcea ob njegovi absolutni neuporabnosti še ne zagotavlja njegove neskončne rasti. Ker – kaj je gonilo dosedanje rasti? Želja ljudi, da bi parcipirali v dobičkih te rasti. Ker z bitcoinom kot takim res nimaš kaj početi (izjema so kriminalci, ki jim je to idealen – načeloma neizsledljiv – način prejemanja denarja). Osebno ostajam pri tem, da je denar v bistvu materializacije neke “usluge” ki si jo naredil nekomu (ali neki skupnosti). Moderna finančna “orodja” so ta temeljni del denarja sicer že zelo prikrila, a osebno vrejamem da je to še vedno “temelj”, ki pri Bitcoinu pač manjka.
Vsekakor pa tebi (in ostalim) želim veliko uspehov pri trgovanju.

digimerčič, 23.05.2021 ob 18:22

kolk se smejim, ker je folk resno mislu, da bo Musk prodal avto za 1 bitkojn. Pa kje imajo ljudje pamet.

Hja če je bila takrat vrednost 1 bitcoina 22 000 EUR…koliko je najcenejša TESLA?

no0rci spet popušili, 22.05.2021 ob 15:37

fantje milijarderji so spet do onemoglosti napihnili ta goljufivi balon, po kapitalistično, beri nič dela za velike pare, in ko je dovolj norcev po piramidni shemi nakupuilo novce v upanju na zaslužek, so začeli ti milijarderji vnovčevati mastne zaslužbe, sodrga pa bo spet ostala praznih rok. že sprobano večkrart in posebej za norce se bo spet ponovilo.

Ampak lahko pa v svojo korist tudi izkoristiš. Jaz sem. Ostalo me ne zanima.

Objava čaka odobritev

Počasi in zanesljivo se spušča vse nižje z vmesnimi prostimi padi in korekcijami.

ustalil se je na 38.000 . Konsolidacija in potem gremo na 160K Ko bo 160K bodo vsi pametni, zakaj ga niso kupili po 38K.

Bitcon do nedelje zvečer pod 20.K. Kaj boste storili?

digitalec, 29.05.2021 ob 22:06

Bitcon do nedelje zvečer pod 20.K. Kaj boste storili?

tisti, ki ga je kupil npr. po 3000 ali 8000 EUR/USD, bo še vedno čakal, ker bo še vedno na profitu Tisti, ki ga je pa kupil po 20.000 EUR/USD, bo pa jasno zaprparil.

Še vedno imate šanso kupiti Hamburger coin na Waves exchange platformi.

Da nau kdo reku da lažem :

https://waves.exchange/trading/spot/GQmG8595VHZKyKvnSnx8dcUaVpWNWrtMmyN2Er1aUcn9_WAVES

Desno zgoraj pa poiščeš HAMBURGER

kot kamen

spet pada, 06.06.2021 ob 16:45

kot kamen

Res?

Nisem zaznal kaj hujsega, kje vidis padec?

Marička Svejta, 25.05.2021 ob 14:04

Ampak lahko pa v svojo korist tudi izkoristiš. Jaz sem. Ostalo me ne zanima.

se najde brez problema, 06.06.2021 ob 15:32

Ni jih več, 06.06.2021 ob 13:52

Še kdo?

Sej maš ločeno pod “forum” Koronavirus…

Klikni v zgornji pasici na Forum , pa najdeš…

kokoši, 06.06.2021 ob 16:16

“BIČ BOŽJI,”, 

Kaj je a si se zmotila in zdaj uporabila svoj vzdevek iz prejšne teme?

In ne, blesavo smrdeče babovje ne kaže večje tolerance, do gejev. Ampak normalne ženske kažejo večjo toleranco do gejov. Gdaj se boš že naučila, da ti nisi vse ženske? Še več, marsikatero žensko bi bilo sram če bi ti bila predstavnica žensk.

Še bolj poenostavljeno povedano, če si ti teslo in ti to povem to ne pomeni, da z tem žalim vse ženske.

Z mojo mamo nisem imel teh problemov. In med drugim zato ker ženske kažejo večjo toleranco do gejov (ker vejo kako je bil tudi njihov spol zapostavljen v preteklosti) pa jaz še toliko bolj podpiram enakopravnost žensk in sem feminist. Medtem ko bedaste ženske pa se igrajo moško šovinistično igro in nasprotujejo istospolno usmerjenim in z tem iz sebe delajo debile.

In ja moški res tako hinavijo, ker pač večina moških je biseksualcev. Sem ter tja fantazirajo o moških, govorijo pa čusto drugo.

Samo tebi lahko pade na pamet nekaj tako norega, da sem nestrpen do žensk. Moja babica ki je pobegnila iz amerike v jugoslavijo, je rekla da je sem prišla zato ker ni niti kur,ba niti gospodinjski pripomoček in da je ona vredna toliko kot moški. Če pa se ženska sama daje v drugorazredno vlogo pa ji primaži eno klofuto in se naj počuti drugorazredno. Tako je govorila.

In ne misli, da se ne opazi, da si ti tale “Psihologi” ki tukaj napada najstnika. Tudi če zanikaš ti ne bom vrjel.

Lahko ti le rečem, da si patetična z temi svojimi provokacijami. Raje hinavi in v rit lezi v službi folku, kot pa da tu neuravnovešeno nadleguješ najstnike.

0/(/:6(!=:!), 06.06.2021 ob 16:08

0/(/:6(!=:!), 06.06.2021 ob 16:07
    Kar sam, 06.06.2021 ob 12:24

odgoarja, 06.06.2021 ob 11:50

Bagerist, 05.06.2021 ob 21:07

Evo – resno hotem ima, priimke, naslove … formalno neznanih sklicateljev protestnikov ob petkih v LJ
    Tokrat (prejšnji petek) so zasedli ulice okoli Delavskega doma v LJ.
    V tem času je moji ženi začela odtekati porodna voda. Sva šla z avtom v porodnišnico… na koncu Celovške pa gamad nekih protestnikov, ki ni dovolila prometa proti porodnišnici. Sem klical 112 — pa so imeli težave priti do Tivolija …

Ja Dojenček je “frderban” – bo ostal invalid, zaostal …
    Hočem zadoščenje!!
    Osebno in lastnoročno bom šel s kolom razbiti glave organizatorjem protestov !!
    A če me zaprejo … kot pravi predsednik države: So What ☺☺ Ti gnoji pač ne bodo več uničevali

Odgovarjajo naj JJ, SMC in Desus. Če ne bi nategnili volivcev in se oklepali stolčkov, ne bi bilo nobenih protestov. Našteti politiki so krivi za tvojega “ferderbanega” novorojenčka.

Če bi bila zgodbica resnična, bi avtorju že v porodnišnici povedali, da nosečnica, ki ji odteče voda, ne odkoraka do avta in se v sedečem položaju prevaža čez ljubljanske ulice, ki znajo biti tudi brez protestov zatrpane, ampak se (kot že omenjeno) pokliče rešilca, ki žensko odpelje v ležečem položaju.

Ampak nekateri, ki vam osnovne stvari niso jasne, kar popadete na vrženo kost, pa čeprav je plastična in fluorescentna vijolične barve.

Zumba, 29.05.2021 ob 22:14

Še vedno imate šanso kupiti Hamburger coin na Waves exchange platformi.

Znanje, 06.06.2021 ob 16:59

Res?

Nisem zaznal kaj hujsega, kje vidis padec?

New Report

Close