Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Biti zavarovalni agent

Biti zavarovalni agent

Ker sem tudi sama med “srečneži”, ki iščejo delo, redno spremljam oglase in ogromno jih je za delo zavarovalniških agentov. Vsi obljubljajo sanjske pogoje in neomejene količine denarja. Generali ima celo stran dobrasluzba.si, kjer so vsi veseli, srečni in uspešni…

Imate monovci kaj izkušenj s tovrstnim delom? Kje je “catch”? Če je npr. odprtih 1000 oglasov in jih je med njimi 20 tako ali drugače povezanih z zavarovanjem, nekaj ne more biti v redu. Ali pač?

No, koga boš ta prvega zavarovala, ko pričneš s takim delom? Ko si boš odgovorila, ti bo postalo jasno, zakaj potrebujejo nove in nove agente.

To je lahko dobra služba, če si tip za to: odprt, da te ni sram ogovoriti tudi ljudi, ki jih ne poznaš; računati moraš na dolgi rok, sicer se ti ne izplača., je preveč vlaganja s tvoje strani v izobraževanje. Pa če greš v to, pojdi k neki resni zavarovalnici: Triglav, AS, ZM in to direktno k njim, ne h kakšnim psorednikom, ki slučajno delajo zanje. Delo je pretežno terensko, zato ne smeš imeti “lederzica”, je z denarjem in s strankami-oboje zna biti zahtevno, vendar ima tudi svoje prednosti. Tisti, ki so dobri zastopniki, nočejo delati v pisarni, ti povem iz prve roke. Zaačetek je pa težak, računaj na 3 leta, da prideš na eno normalno raven plače in dela tako, da si ga sama krojiš. Evo, to je opis brez olepševalnic.

Tako kot je napisala pia3. Še dodajam da večina zavarovalnic oz. mentorjev, se bo s tabo ukvarjala dokler se ne boš zavarovala pri njih ti sama, čim več tvojih sorodnikov in prijateljev, ko pa boš dala ta krog čez te bodo pa prepustili sami sebi z izgovorim, da zdaj pa že znaš delati sama (kar niti pod razno ne bo res in boš vse skupaj pustila). Poznam sebe, mojega soseda in znanko … vse tri so nas nategnili na popolnoma enak način in to tri različne zavarovalnice (KD, ki je zdaj Adriatic, Generali, tretja je pa bila meni se zdi Merkur, ne bom pa trdila). Jaz pike dobim samo da mi kdo omeni zavarovanja, samo bejž stran od teh zahrbnih nategunov. Škoda časa, predvsem te bo pa koštalo veliko denarja, ker telefon, stroške prevoza do strank si boš krila sama. S tem da boš vsazga k*rca oz. potencialno stranko mogla peljat na kofe v oštarijo in še tam zapravljat keš, ker redkokdo te bo spustil v svoje stanovanje (razen sorodnikov in bližnjih prijateljev). Skratka to je nateg stoletja! Pa še folk je totalno alergičen ko se kdo najavi k njemu, da mu bo prodajal zavarovanja. Rajši grem skrete na štacjon pucat, kot pa zavarovanja prodajat. Zakaj pa misliš da non stop iščejo nove in nove naivneže, ki jih bodo izkoristili?!!
IZOGIBAJTE SE DELA V ZAVAROVALNICAH ČE SI HOČETE DOBRO!!!!!!!!

hm ali je še vedno tako, da moraš najprej 2 leti delati z zavarovalniškimi posli, šele nato lahko greš opraviti licenco za zavarovalnega zastopnika (to pa je mimogrede kar zelo zahteven izpit) V tem času pa ..ali pridobiš veliko strank ali pa izgubiš posel??? ni rožnato je pa za stare kadre to delo ki ga ne izpustijo iz rok seveda tudi relativno dobro plačano.

Mene pa zanima,ce pri tem delu dobis vsak kaksno minimalno placo+provizija.Saj od cesa pa si bos potem pokril potne stroske in tel.?

Sam delam.v tem poslu že nekaj časa.
Kar nekateri pisete so bedarije.Najprej kdo je ustvaril zavarovalnistvo ?ze davnega leta kmetje ki so hoteli imeti fond, da ko pride neka hrozna situacija si poplacajo iz fonda…
Pravi agent ni prodajalec je svetovalec…Veliko se strinjam je pa takih, ki gledajo sami nase in ne na potrebe strank…Ce zelis v svetu uspet dolgorocno moras bit posten,ker slejkoprej se ti zalomi, ce nisi…Meni osebno nalozbe ne disijo, mam raje druga vlaganja, veliko nasih strank pa je z nalozbani,od 2008 dalje zelo zadovolna…Zavarovanje je pomembno-predusem optimalno zavarovanje za invalidnost–govorimo od 50000 e dalje…In pa seveda ziv.del, za mlade z druzinami je min.zav.vsota za primer smrti vsaj 100000 ….Varcevanje? Samo zastrasujoc podatek je ta da bo leta 2025 penzija 48{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} place…sepravi za lepso starost si moramo daati h kraju vsaj eno desetino prihodka,kam ga bomo dali je seveda odlocitev vasa…trenutno se boljse splaca na zavarovalnici, dolgorocno sevedaa…

Razmislite…Ce se mi zgodi da postanem invalid ?in sem bil brez zavarovanja?sluzbe ne bo ! Starsi recimo da so na minimalcih…kako naprej?

Poklic je čisto fajni, mu nič ne manjka. Če uživaš v delu z ljudmi, si naletel na super poklic.
Je pa odvisno s katero zavarovalnico imaš pogodbo podpisano. Moje dosedanje izkušnje so pokazale, da je najslabše pri Wienerju (plačilo provizije kot kasnejša storitev ob sami škodi). Pa tudi od drugih kolegov ni slišati nobeno posebno hvaljenje te zavarovalnice.

No, jaz imam izkusnje z dvema vecjima zavarovalnicama. 1. Placa: pri obeh minimalna, pri prvi dobis par evrov potnih, ce sklenes polico ne glede na to, kje jo sklenes (sedez firme ali pa MS – nima veze), pri drugi dobis potne samo, ko si na firmi. Lahko naredis 500 km na dan s svojim avtom, pa to nikogar ne zanima. 2. Na vsaki od zavarovalnic merjenje stevila opravljenih klicev, iz njih moras naredit porocilo vsak dan, skupaj se vsak teden in vsak mesec, steje se tudi stevilo terminov (pri koliko srankah si bil) ter stevilo in vrednost pogodb. 3. Vsak mesec moras naredit normo, 1000, 2000 itd evrov, drugace gres. 3. Pri prvi ne dajo evra za stroske telefona, pri drugi so nekaj dali. 4. Urnik je zblojen, hodis, ko imajo ljudje cas, tj vecinoma zvecer ali popoldne, seveda tudi vikende in praznike. Nikoli te ni. 5. Klima v obeh firmah zelo tekmovalna, zahrbtna, lazno pozitivna. 5. Vreden si toliko, kolikor firmi prineses. 6. Od stotih ljudi, ki se na klic javijo, jih 95 posizi – lahko so ponizujoci, nesramni, nekateri prijazni, kar pa je redkost. Pretezno so ljudje nezaupljivi.

Ne vem, kako je, ce ti zalaufa, ker me je prej vse minilo. Ce te mika, izvoli. Je garanje za 600 evrov v tezki panogi s tezkimi strankami, sodelavci in sefi.

Ne priporočam. To je navadno akviziterstvo.

Nehaj nakladat in se reklamirat. Si patetičen.

zavarovalniški biznis je težak, moraš bit tip za to. Moj foter je bil zavarovalniški agent 15 let, eden redkih, ki je zdržal toliko časa. Je imel pa zelo dobro plačo, govorim za leta tam med 2015-2020. Po 5-10k na mesec.

Če želiš biti uspešen v tem poslu moraš biti po karakterju drek oz. podgana – nategun, hinavski nasmeh … Isto velja za nepremičninske agente.

Moraš biti človek brez srca – preko trupel do zaslužka.

739333 – tist, ki je nategun v tem poslu ne bo uspel. Če hočeš uspet. moraš biti pošten in delati v dobro stranke.

Najslabša varianta, razen če imaš veliko sorodnikov, ki se bodo pustili nategniti.

New Report

Close