Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Biti ženska kmeta??!!

Biti ženska kmeta??!!

Od kar sem najdu MON, men sploh ni problema na gruntu. Tle na monu, dobim zmeraj dost pridnih rok za delat.
Evo, pravkar imamo akcijo obiranja koloradskih hroščev na krompirju. Mone pravkar hrošče lovijo po njivi, jaz se pa tle z vami zezam. Kulandija je najbolj pridna. Res je jezikava in res kolne ko furman, ampak zna hrošče lovit. Sem Kulandiji dal eno veliko jabolko v usta, pa je kar za prenašat k ne more z jabolkom v zobeh tolk govort.

V soboto se bo poročil moj bratranec. Ima srednjo strojno šolo in dela kot strojnik, v prostem času pa fura kmetijo, ker starši že ne zmorejo več veliko. Njegova nevesta se vozi v službo v Ljubljano, na kmetiji ne bo delala. Nihče ne pričakuje, da bo. Trenutno še stanujeta na nevestinem domu, a si bosta na njegovi zemlji počasi naredila hišo in se preselila na svoje, enih 100 metrov stran od domačije njegovih staršev. On bo kmetoval toliko, kolikor mu bo zneslo. Ne poroča se zato, da bo imel deklo pri hiši. Ampak zato, da bo imel življenjsko sopotnico. Če bo potreboval dodatno delovno silo, bo pa našel kašnega občasnega ali sezonskega delavca. Kot že doslej. Pridnih ljudi se za normalno plačilo ne manjka.

Sem porocen. Dvakrat. Kaj pravis na to?[/quote]

Kmet 44, vidim, da si pošten in iskren pa tudi pameten. Sama tudi iščem moškega tvojih let. Sem pa vajena vsega. Ali bi mi lahko pustil kakšen kontakt pa se pobliže spoznava. Sem pa resna.
Lepo te pozdravljam.[/quote]
Lahko napises kontakt. Lahko kaksno pametno receva.
Lp

s teboj, da tako kot je bilo pred sto leti in več, danes ne gre več.
Živim na vasi in poznam obe plati medalje. Tako kot povsod, so tudi na kmetih normalni in malo psihoti. Dva povsem nasprotujoča si primera gledam vsak dan.

Prvi kmetuje, ima konje in še dodatno dejavnost lesne stroke. Vendar je pametno zastavil zadevo. Poročen, dva odrasla in izobražena otroka, oba na svojem. Ima tri zaposlene, pobere vse možne subvencije, nepovratna sredstva za traktor, stroje. Žena je ostala zaposlena v svoji stroki. Skratka dobro jim gre.

Drugi tudi kmetuje, po “sistemu izpred 100 let”. Poročen, tudi dva otroka, ki se izogibata te kmetije, kot hudič križa. Probal sto-in-eno-stvar, pa ni nikoli nič zares zalaufalo. Ženo “prepričal”, da je pred mnogimi leti pustila dobro službo. Zdaj sta že oba tam okoli 50+, jezna, živčna, vsak dan se po vasi razlega kreg. Nabavil je okoli sto koz, ki gredo na živce vsem, ker niso primerno ograjene in letajo povsod in uničujejo, kar jim pride pred gobec …

Tako na prvo žogo ni pametno kar vseh kmetov popljuvat. Vse je odvisno od človeka in njegovega pospravljenega/nepospravljenega podstrešja.

Je pa res, da je treba dela, kot povsod drugod. Če hočeš imet neki uspeh in zadovoljstvo.

Družinske kmetije v Avstriji, Nemčiji, Švici cvetijo, turizem je denar in oni prodajo svoje pridelke, meso…. gostje so zadovoljni, družina pa tudi. Res pa je, da se morajo prilagajati, dogovarjati, spoštovati drug drugega……..

Verjamem, da niso VSI kmeti takšni in sama bi bila zelo vesela, če bi našla fanta, ki je inteligenten in hkrati obvlada še kakšna kmečka dela. Ampak v moji generaciji (cca 30 let) skoraj nobenega takšnega ne najdem. Vsi, ki jih jaz poznam, imajo bolj kot ne 2 levi roki in razen tipkanja po telefonu in za računalnikom, ne znajo.

Pred 60imi leti so na primorskem peli tole pesem:

Vsaka b’ rada frajla b’la,
nobena ne kmetica,
cele dni ležala bi,
ko pitana prasica.

Slovenske kmetije so bolj kot ne hobi afnanje. Kmetijsko smo povsem nepomembna država. Vsi pa govorijo o tem slovenskem kmetovanju, kot da je to nekaj. V resnici pa slovenski kmetje pridelujejo hrano, ki je za velik del prebivalstva predraga.

Za razliko od nas je , ironično, prava zibeljka kmetijstva in predelovanja hrane, Nizozemska. večina ljudi tam živi v mestu, kmetijstvo in pridelovanje hrane pa imajo čez velike korporacije.

Tole je pa prav lepo prebrati! Končno nekdo, ki ne vpije, kako od zore do mraka samo gara in trpi, ker je kmet. Res sem vesela za vas in vam želim vse dobro tudi vnaprej,

Vi ste vsi skup mal ubrisan. Pa saj ni čudno da vas je tri četrtine al samskih al prevaranih ali pa v hladnem brezciljnem odnosu. Kmet je že pomembne za zdravo in naravno prehrano za naša usta ampak to nima nobene veze z partnerskim odnosom. Partnerski odnos ne pomeni za žensko biti sužnja partnerju. Ja ok on ima kmetijo, fajn je da sodelujeta, ampak morata delati tudi na odnosu. In tako kot ona mora tudi tip dojet da je vsak svoja oseba in ni samoumevno da ženska živi za njegove potrebe. Omogoči naj ji stabilnost, ljubezen, streho nad glavo in dovolj svobode da si ona želi biti ob njem da si želi njegove družbe in da mu želi pomagati pa ima ob vsem tem tudi dovolj prostora zase in za vzgojo njunih otrok (po lastni želji – ne po taščinih navodilih). V glavnemparnterstvo ne sužensjtvo. Glede na to da se originalni post predvidevam da nanaša na une bučmane v včerjašni oddaji pa tipi prave ženske ne bodo najdli če bodo govcoril da rabijo dodaten par rok na kmetiji… tako lahko dobijo le deklo ki pa naj jo plačajo!

Nekateri slovenski kmetje pridelujejo hrano za lastne potrebe da lahko prezivijo hm recimo 4 clansko druzino in gurajo iz meseca v mesec. Nezadovoljne malomescanke pa javkajo ce je ob nedeljah trgovina zaprta zaradi inventure ker naj bi one imele kupon za unovcit. Jaoooooooo

Je pa res da smo kmetijsko nepomembna drzava, ker je prihodkov od tega bore malo. Nizozemska, Španija to so vse drzave, ki uvazajo vecino zelenjave in sadja ko pac pri nas ni sezona za to.

KO pa berem ene mone tu gor, mi je pa kar nerodno, da smo istega spola.
Pa kaj ste ene res tako neumne, da ne veste, da vso hrano, ki jo pojeste pridelajo kmetje?
Če ne slovenski pa egiptovski ali pa argentinski ali pa italijanski.
In ne, ne čudi me, da toliko kmečkih fantov ne dobi punce. Glede na to, da je toliko trapastih babnic, je res težko najti eno normalno. Vsaj, ko vas berem ene mone tu gor, sploh ne morem verjeti, da je lahko toliko trap na kupu.

Meni je žalostno da smo tako daleč prišli da je ljubezen odvisna od tega kaj kdo je. Kaj pa je važno da je kmet, če te ima rad in bi zate storil vse?

hahahaha, kdo od omenjenih fantov pa je dal občutek, da bi za žensko storil vse?
Bolj pričakujejo, da bo ženska za njih postorila vse, pa še mater pedenala.
vsak kolikor toliko normalen moški, pa naj bo kmet ali pa doktor, brez problema žensko dobi.

hahahaha, kdo od omenjenih fantov pa je dal občutek, da bi za žensko storil vse?
vsak kolikor toliko normalen moški, pa naj bo kmet ali pa doktor, brez problema žensko dobi.[/quote]

Otročje razmišljanje ti buta. ČE nekoga ne maraš samo zato ker je kmet si zaslužiš nekoga ki te bo pretepal celo življenje. Nisem pa prebral vseh komentarjev

Osebno ne vidim niti enega argumenta, da bi bil kmet kaj manj vreden. Sem mestno dekle, mlada pa se mi zdi samoumevno da moški zna kaj z rokami narediti. Danes moraš še za menjavo žarnic klicat mojstra kar je sramota za celotno moško generacijo. In ja, biti kmet za mene ne bi bila nikakršna sramota, srce ne izbira. Delati moraš pa itak povsod, da je nekdo priden je kvečjemu prednost.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3UMl_l3fO4

vsak kolikor toliko normalen moški, pa naj bo kmet ali pa doktor, brez problema žensko dobi.[/quote]

Vsak kolikor toliko normalen clovek tega ne bi izjavil 🙂 pa naj bo kmet ali dohtar. Kaj fali kmetom? Raje ga vzamem kot dohtarja 😀

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

no sedaj pa imata. mamba že piše pismo kmetu. vsaj raglo pazita, da vama še te kmetje ne speljejo.

Uh..mene ni in ne bo nihce nikomur speljal :)) Sem samska se vedno 🙂 General me noce..Se boji zelene smrti 😀

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Bolje je biti gospodar pekla kot suženj nebes <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Everyone has two eyes but no one has the same view.

Uh..mene ni in ne bo nihce nikomur speljal :)) Sem samska se vedno 🙂 General me noce..Se boji zelene smrti :D[/quote]
Prid k meni.

Uh..mene ni in ne bo nihce nikomur speljal :)) Sem samska se vedno 🙂 General me noce..Se boji zelene smrti :D[/quote]
Prid k meni.[/quote]

Hehehe povej kam ce ze vrtis jezik 😉

Prid k meni.[/quote]

Hehehe povej kam ce ze vrtis jezik ;)[/quote]

Na kmetijo. Imam dve kobili, psa , mucke….

Hehehe povej kam ce ze vrtis jezik ;)[/quote]

Na kmetijo. Imam dve kobili, psa , mucke….[/quote]

hehehe na kateri konec SLO? 😀

Mucke pa psa imam tud jaz 🙂 Kobil je polno v blizini… 😀 Pa musev tud 😀

Na kmetijo. Imam dve kobili, psa , mucke….[/quote]

hehehe na kateri konec SLO? 😀

Mucke pa psa imam tud jaz 🙂 Kobil je polno v blizini… 😀 Pa musev tud :D[/quote]
Potem ti ni potrebe it nikamor. Pripelji si še musa in bo.

New Report

Close