Bitrex & Bitstamp
Pred novim letom, 20.12 sem odprla računa na Bitstamp in še vedno čakam na verifikacijo. Minila sta dva tedna, poslala sem jim še sporočilo in nobenega odziva. Verifikacija naj bi bila narejena v dveh tednih zaradi navala novih strank – tako oni obljubljajo….
Na Bitrex sem hotela odpreti račun pa ne gre – ne sprejemamjo novih strank zaradi navala….
Najprej sem verjela. Danes pa malo sumim da gre za kakšno dobro premišljeno potezo. DA mogoče zapirajo vrata in s tem povečujejo svojo vrednost oziroma je v ozadju kaj drugega.
ALi še kdo sumi na kakšne špekulacije? Se komu porajajo podobne misli?
Nobenih špekulacij ni, vse borze so obupno preobremenjene. Binance so se danes že nekajkrat sesule, na bittrexu sem danes ugotovila, da ne morem prenakazovati sredstev, čeprav je moj račun enhanced. Groza, skratka. Vse dela počasi, z zamikom.
Da bi pred takim navalom novega denarja zapirali svoja vrata, bi morali biti ne nori, blazni. Borze takega prometa enostavno ne požirajo. Najbrž zato ne dodajajo novih strank. Ker bi se jim vse sesulo. Danes so binance klonile zaradi trgovanja samo s TRX. Pa so bile še dva tedna nazaj vrhunska borza.
Pomislila sem na to, da namenoma zadržujejo priliv novih strank ter na ta način dvigujejo ceno določenim kovancem …… meni ima to smisel. Ker če imajo insider info da se bodo točno ti kovanci sesuli nazaj na 0 bi to za njih pomenil zaslužek.
Ne vem, mogoče pa se ne spoznam na te zadeve dovolj dobro, da bi pravilno ocenila ali predvidevala…
Sm pač, na glas premišljujem :).
Borze kot take ne trgujejo v lastnem imenu, ampak samo posredujejo med dvema zainteresiranima strankama. Oni nimajo na zalogi LTCja, da bi ga prodali tebi, ali kupili od tebe. Menjalnica ni najbolj posrečen izraz, ker ljudi spominjajo preveč na prave Slovenske menjalnice, ki imajo valuto na zalogi, ali pa tudi ne. Borze prodajo samo tisto, kar klienti vnesemo v prodajo.
Bo ok tako?
Borze kot take ne trgujejo v lastnem imenu, ampak samo posredujejo med dvema zainteresiranima strankama. Oni nimajo na zalogi LTCja, da bi ga prodali tebi, ali kupili od tebe. Menjalnica ni najbolj posrečen izraz, ker ljudi spominjajo preveč na prave Slovenske menjalnice, ki imajo valuto na zalogi, ali pa tudi ne. Borze prodajo samo tisto, kar klienti vnesemo v prodajo.
Bo ok tako?
[/quote]
Odlično, 5!
Veliki, praktično dnevni ali urni vsponi in padci so stalnica v tej branži. Če si pameten dolgoročno prinašajo dobiček. Na dnevni tečaj se ni za ozirat, če nisi trejdar.
https://www.kucoin.com/#/?r=26K4t
Samo še notri moraš priti, naj ti kdo, ki jo ima že odprto kupi in nakaže.
Sem pa slišal, da se pripravlja tudi en zanim predlog, da bodo določene borze izplačevale, samo če se bo tudi pri njih trgovalo. Sedaj vsi preko bitstampa notri hodijo in drugje trgujejo, gredo nazaj na bitstamp in oni morajo izplačati.
kot rečeno, samo ideje, ki niso nezamarljive.
primož
Glede na to kako počasi delajo oziroma koliko časa potrebujejo, da potrdijo račun, je tudi ravnanje strank logično. Seveda je za njih neugodno, če mi prenašamo coine iz ene borze na drugo samo zaradi izplačila, ma vseeno nekaj vsi zaslužijo, saj ti prenosi med borzami niso brezplačni. Za nas vse bi bilo boljše, da je npr. na Bitstampu mogoče kupiti vse bolj perspektivne kovance – ne bi hodila na druge borze, če bi Bitstamp imel več kovancev na razpolago, zagotovo. Če bodo naredili dober sistem, tudi za nas stranke, potem se lahko omejijo na izplačila na prislužene zneske pri njih. Po drugi strani, če se omejijo samo na to, bodo izgubili veliko strank in manj zaslužili na provzijah transakcij. Ker se bodo ljudje potem ussmerili samo na tiste borze pri katerih lahko evre / usd pretvorijo v Coine in direktno naprej trgujejo na borzi.
Tole je lahko dvorezni meč za borze in menjalnice……
A ni Bitstamp v prvi vrsti menjalnica? Kako pa si lahko na borzi katera sprejema samo BTC ali LTH zamenjaš kovance v evre / usd in pri isti borzi narediš izplačilo na tvoj TR?
Ne glede na to kdo izplača denar, vsi služijo. Tudi prenosi kovancev med menjalnico / borzo ali borzo/borzo niso brezplačni. Drugi problem pa je ta, da konkretno Bitstamp nudi le 5 kovancev kar je definitivno premalo, če želijo imeti / pridobiti veliko strank. Ideja v končni fazi ni slaba, ker bi s tem mogoče izločili slabe borze in menjalnice, po drugi strani pa lahko prinese minuse tudi dobrim menjalnicam / borzam!
Pozdravljeni!
Zelo aktualno tema so kriptovalute in kako začeti z njimi. Sem začetnik in nimam potrebnega znanja s kriptovalutami. Pogledal sem si nekaj videov, kako uporabljati oz. kako kupiti in prodati kriptovalute. Ampak še vedno mi nekatere stvari niso jasne, zato sem si ustvaril plan. Prijavil sem se na Bitstampu (ker sta ustanovitelja slovenca), na tej strani bi kupil nekaj kovancev (tukaj bi potreboval pomoč enega, ki se na to spozna, kateri kovanci so trenutno ugodni), nato pa bi te kovance preusmeril na borzo (kot je Bittrex ali Poloneix), kjer bi jih prodal, ko jim cena zraste. Ali je do tukaj vse logično? Zanima me, ali lahko kovance kupim na Bitstamp-u in počakam, da se jim cena dvigne ter jih nato na Bitstamp-u prodam? Ali je to tudi vredu?
Lep pozdrav
Začetnik