Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Bitrex & Bitstamp

Bitrex & Bitstamp

Glej prejšnji odgovor:

Kar boš kupil na Btstampu, boš tudi lahko prodal na Bitstasmpu.

Nevenič, zanima me ali Ste pripravljeni deliti še kakšno brezplačno informacijo o teh kriptovalutah na kakšnem drugem hitrejšem socialnem omrežju?

Žal ne, nisem član nobenega socialnega omrežja, niti ne vem točno kaj je to …?
Ti kar vprašaj kar te zanima, in odgovori kar te jaz vprašam 🙂

Poslal sem vam sporočilo. 🙂

A ni Bitstamp tudi menjalnica (pa borza za določene kovance)?

Ta ideja ni tako slaba, ker bi za nas kupce pomenila izločitev slabih borz in menjalnic in mogoče povečala verjetnost in zanesljivost izplačila zaslužkov. Kar pa jaz vidim kot problem, je dejstvo da določene borze omogočajo trgovanje z nekaj valutami, tj. z majhnim številom različnih valut, kot je npr. Bitstamp. To za nas stranke predstavlja omejitev in če še izplačila omejijo, pomeni da so tudi sebe omejili, ker bodo stranke šle na tisto borzo katera ponuja več coinov. Obenem pa bodo te borze spet na zgubi ker bodo zginili zaslužki iz naslova transakcij – menjav. Dejstvo je, da ti prenosi med borzami in menjalnicami niso zastonj.

Kakorkoli, ni slaba ideja, bo pa zanimivo videti kakšno rešitev bodo našli da si sami ne skopljejo lastno jamo.

HollyMolly a ste mogoče pripravljeni deliti kakšen nasvet? Zelo bi bil hvaležen

Hudiča 🙂
Kam pa?

Ali imate kakšno hitrejše socialno omrežje kot je facebook?

Nevenič, spodaj v desnem kotu imate klepet.

Ravno na tem forumu je veliko povedanega o tem kako začeti s trgovanjem. Najprej malo prebrskaj po forumu in ti bo res bolj jasno kaj se tukaj dogaja. Tudi sama sem tako začela. Kasneje pa se itak pojavijo specifična vprašanja in takrat, pa ti bo kdo svetoval, tudi jaz z veseljem. ne morem pa ti jaz zdaj od začetka na dolgo razlagati in pisati….

Čist na kratko:
– odpri račun na Bitstamp, vse po njihovih protokolih, počakaj, da ti verificirajo račun. Ko bo to narejeno nakažeš evre gor iz tvojega transakcijskega računa, potem na Bitstampu z evri kupiš kriptovaluto in čakaš, da pride primeren trenutek za prodajo valute. Coine se shranjuje v denarnicah, lahko je online denarnica ali hardware (Ledger nano s). Vse odvisno koliko denarja si gor vložil. Svetujejo, da za vložke nad 1000 evrov kupiš Ledger in kovance shraniš gor – da ti jih ne ukradejo. To je res najbolj simpl opis kar jih premorem. Ko boš hotel kovance prodati in si izplačati dobiček pa to preprosto narediš na Bitstamu…obstajajo navodila na njihovi spletni strani za vse. Verjetno lahko tudi na YouTube najdeš kakšen video na to temo.

Če pa ne obvladaš angleščino tolk dober da razumeš navodila, pa ti žal sploh ne morem pomagati. :(. Vse kar gor dogaja je v angleščini….

Nevenič 11 Jan 2018 14:41

Žal ne, nisem član nobenega socialnega omrežja, niti ne vem točno kaj je to …?

[/quote]

Zelo se vam zahvaljujem HollyMolly. Se bom potrudil.

Glede držanja kripto kovancev na borzah je treba vedeti, da jim ni v interesu hraniti velike količine “tujih” kripto valut, ker nimajo od tega nič. To jim predstavlja veliko varnostno tveganje in strošek. Služijo samo z menjavami in prenosi.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Saj, če želijo služiti samo z menjavami in prenosi, ker je preveliko tveganje, če prevzamejo tuje valute, potem morajo sprejeti tudi ravnanje kupcev. Če jaz npr. na Bitstamp naložim evre, pri njih kupim BTC, potem BTC pošljem na drugo borzo so oni na meni že nekaj zaslužili. Potem pa npr. na neki drugi borzi te iste BTC vložim v Trone npr. zaslužim denar, trone prodam v BTC, potem te BTC prenesem nazaj na Bitstamp in si jih pri njih izplačam v evre, je Bitstamp spet zaslužil. Zakaj bi se potem Bitstamp omejil le na njihove stranke in valute? Ni logike….. Oni služijo v vsakem primeru…. Ker, če se Bitstamp omeji samo na svoje stranke, pomeni da se bodo pojavile nove Borze&Menjalnice v enem katere bodo pokasirale to kar Bitstamp ne bo….

Saj, če želijo služiti samo z menjavami in prenosi, ker je preveliko tveganje, če prevzamejo tuje valute, potem morajo sprejeti tudi ravnanje kupcev. Če jaz npr. na Bitstamp naložim evre, pri njih kupim BTC, potem BTC pošljem na drugo borzo so oni na meni že nekaj zaslužili. Potem pa npr. na neki drugi borzi te iste BTC vložim v Trone npr. zaslužim denar, trone prodam v BTC, potem te BTC prenesem nazaj na Bitstamp in si jih pri njih izplačam v evre, je Bitstamp spet zaslužil. Zakaj bi se potem Bitstamp omejil le na njihove stranke in valute? Ni logike….. Oni služijo v vsakem primeru…. Ker, če se Bitstamp omeji samo na svoje stranke, pomeni da se bodo pojavile nove Borze&Menjalnice v enem katere bodo pokasirale to kar Bitstamp ne bo….
[/quote]

tako ja 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Največji problem “borze” je odpreti bančni račun, kamor bi lahko stranke vplačevače € in obratno.
Zato veliko borz ne uporablja € ali $ kot del trgovalnega para. Primer €:ETH ali €:BTC so trgovlni pari.
Veliko več jih je BTC:ETH ali BTC:ADA ali BTC:EMC, s težavo pa najdeš EUR:EMC

New Report

Close