Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BitStamp – slaba izkušnja

BitStamp – slaba izkušnja

V zadnjem času se je tukaj piše tudi o kriptovalutah, jaz sem eden od tistih, ki se je odločil probat.
Sprva sem nakazal na BitStamp manjše zneske iz TRR, deposit je bil vedno pokniženjen in viden drugi dan. Potem sem nakazal večji znesek, dal nakazilo na banki pod nujno, BitStamp je denar dobil v pol ure na njihov TRR na Gorenjski banki, moj deposit pa je bil viden šele po 5 delovnih dneh, vmes je bil še vikend, torej skor cel teden so obračali ta moj denar… ravno v tem času je BT padel na zelo nizko 3200€ al nekaj takega, sedaj spet raste… skratka mislim, da so mešetarili z mojim denarjem predolgo… slaba izkušnja.

Jaz sem ujel bikca!

Halo, vikend! Katera banka pa dela čez vikend? Nima Bitstamp nič s tem. Če misliš, da je to hudo, na Krakenu sem čakala polog tri tedne!!! Nakar izvem, da je bil nek “problem” in da ga bom dobila nazaj in lahko poskusim znova. Veš, kam so si ga lahko vtaknili. Bitstamp je zakon proti temu! Ti sploh ne veš, kaj je slaba izkušnja z borzo.

Sem prejle malce pogledal BitStamp… ti moraš vse identifikacijske dokumente predložit, da lahko sploh kaj delaš !

Beda, kje ti je pa tukaj “opevana anonimnost” ?!

Kakšna anonimnost neki, kdaj vam bo jasno, da v kriptosvetu ni niti približno take anonimnosti kot v realnem. Blockchain ti sledi povsod, zato se pa veliki in bogati te tehnlogije bojijo kot hudič križa.

Za odprtje trgovalnega računa, morajo po zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, zahtevati vse tvoje podatke. Tako pač je.

transferji, prenosi kript so “anonimni”.
Članstvo v npr. menjalnici tipa Bitstamp pa je še hudo treba izkazati istovetnost ☺

prenos na drugo banko traja vsaj do naslednjega delovnega dne … lahko pa dlje, če nakažeš izven delovnega časa tvoje banke.
Potem mora nekdo na firmi (npr. na Bitstampu) pogledati, ali so prišli kakšni novi depoziti … V kolikem času pa sprocesirajo “vaučer” v kripto svet pa ne vem – ni nujno, da je v par urah.
Ob vikendih, dan pred praznikom, na dan praznika … banke ne procesirajo denarnih tokov.

btw: tvoj denar “obračajo” še dosti dlje … ker jim nakazilo ostane na njihovem TRR (če ga ne usmerijo kam drugam) ☺

Tako je – sploh, ker je banka zraven….

New Report

Close