Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bivacyn

bivacyn

Pozdrav!
ker so se mi po prvem porodu močno vneli šivi, mi je babca dala spray bivacyn. Pa še to je imela svojega, ker ga je baje zelo težko dobit. Potem so se mi skoraj odtrgale bradavice, pa mi zdravnik ni mogel predpisati bivacyna ampak neko drugo krmo, ki je k sreči tudi pomagala. Zdaj pa se mi približuje drugi porod in bi si ga rada zrihtala sama. A kdo ve, če se ga mogoče v sosednjih državah dobi brez recepta? lahko tudi mazilo ali prašek. Ali pa prek interneta?

Bivacyna se več ne daje, zato ga ne dobiš, tudi ob vnetju ran ne. Za bradavice ziher ni, je pa lanolinska krema, če boš imela težave, si jih namaži neposredno pred vsakim podojem. Šive pa nekajkrat stuširaj na dan.

Jaz sem si ga takrat kupila v eni lekarni, kjer se včasih da tudi kaj dobiti brez recepta. Ampak moram ti povedati, da me je g. na viziti v porodnišnici močno okregala, ko je videla, da imam šive posprejane. Bivacin je namreč za plitve rane, globoke kot so šivi pa lahko zapacka in zagnoji. Za bradavice pa se sploh ne igraj s tem, sploh glede na to, da boš najbrž dojila. Kupi lanolinske obkladke, ki so enkratni za pozdraviti vnete bradavice – pomaga v dveh dneh, pa je bilo precej hudo.

Srečno!

Kdo pravi, da se bivacina ne dobi?
V vsaki lekarni ga imajo – res pa samo na recept. Kar pa je tudi prav, saj gre za antibiotik.
In nima nobenega smisla, da ga nabavljaš vnaprej, na rezervo.

Pri nas ga v lekarni ne mores kupit, lahko ga pa kupis v lekarni na Hrvaskem, imajo ga v spreju, kremici, prahu.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

bivacyn sprej na šive? kaj je z vami.. jao.. pejt v lekarno in se namaži z bepanthen mazilom za nego kože, prsi med dojenjem.. ta je NAJ. Učinkuje, hitro pa še nenevarno.

Bivacin se na Hrvaškem dobi brez recepta.Za šive ne vem, sem pa slišala, da so včasih to delali….???’ Iz lastnih izkušenj pa je najboljše za bradavice od Bepantena – prav krema za bradavice.Pa sem dojila skupaj skoraj 5 let… (2 otroka, da ne bo spet joj na forumu::). lp, M.

Meni je za sive ful pomagal Bivacyn prah, mogoce bi tudi kremica imela fajn ucinek, sprej pa nisem uporabila, ker bi me pomoje v luft vrglo, ko bi se posprejala.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Bivacyna pri nas več ni, niti na recept, niti tako, v lekarnah ga ni več! In res je ja, včasih so nam šive pošpricale babce in pomagalo je, to za tisto, ki se čudi in nas ima za koze, da Bivacyn na šive. Bivacyn je antibiotik in seveda pomaga pri vseh takih zadevah , pospeši celjenje, pomaga, da se kaj ne okuži, hladi …

Na hrvaškem ga dobite v prosti prodaji ja, še prejsnji mesec sem ga dobila, ga imam v nasi lekarni redno, ko se mi kdo ureze, popraska, ali dobi klopa in take storije, pospricam in čao, vedno se nato lepo in hitro zaceli. Tudi pri psu, manjse rane, piki klopa…

Če se dobro spomnim, je dobila moja hči kot dojenček na recept mazilo Bivacyn zaradi vnetih oči. V Sloveniji seveda. Pediatrinja mi je tudi rekla, naj preostanek shranim in ga lahko namažem po kakšnih odrgninah in ranicah, da se bodo hitreje zacelile.

Bivacyn na trgu obstaja kot spray, posip, mazilo ali kapljice. Vsaka od oblik je namenjena določenemu zdravljenju. Najbolje, da se obrneš na lečečega zdravnika, da ti napiše recept, saj ga v prosti prodaji pri nas ni, kot so ti napisale že pred mano, saj gre za antibiotik. S tem pa se ni za špilat…

New Report

Close