bivacyn
Pozdrav!
ker so se mi po prvem porodu močno vneli šivi, mi je babca dala spray bivacyn. Pa še to je imela svojega, ker ga je baje zelo težko dobit. Potem so se mi skoraj odtrgale bradavice, pa mi zdravnik ni mogel predpisati bivacyna ampak neko drugo krmo, ki je k sreči tudi pomagala. Zdaj pa se mi približuje drugi porod in bi si ga rada zrihtala sama. A kdo ve, če se ga mogoče v sosednjih državah dobi brez recepta? lahko tudi mazilo ali prašek. Ali pa prek interneta?
Jaz sem si ga takrat kupila v eni lekarni, kjer se včasih da tudi kaj dobiti brez recepta. Ampak moram ti povedati, da me je g. na viziti v porodnišnici močno okregala, ko je videla, da imam šive posprejane. Bivacin je namreč za plitve rane, globoke kot so šivi pa lahko zapacka in zagnoji. Za bradavice pa se sploh ne igraj s tem, sploh glede na to, da boš najbrž dojila. Kupi lanolinske obkladke, ki so enkratni za pozdraviti vnete bradavice – pomaga v dveh dneh, pa je bilo precej hudo.
Srečno!
Bivacyna pri nas več ni, niti na recept, niti tako, v lekarnah ga ni več! In res je ja, včasih so nam šive pošpricale babce in pomagalo je, to za tisto, ki se čudi in nas ima za koze, da Bivacyn na šive. Bivacyn je antibiotik in seveda pomaga pri vseh takih zadevah , pospeši celjenje, pomaga, da se kaj ne okuži, hladi …
Na hrvaškem ga dobite v prosti prodaji ja, še prejsnji mesec sem ga dobila, ga imam v nasi lekarni redno, ko se mi kdo ureze, popraska, ali dobi klopa in take storije, pospricam in čao, vedno se nato lepo in hitro zaceli. Tudi pri psu, manjse rane, piki klopa…