Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bivališče in bolniški dopust

bivališče in bolniški dopust

Pozdravljeni!

Zgodila se mi je tako absurdna stvar, da še danes ne morem verjeti. Družina živi na skupnem naslovu kjer imamo vsi prijavljen stalni naslov. Kupila sem drugo stanovanje v istem kraju, kjer sem se prijavila začasno (nasvet pristojne službe, ki se ukvarja z obdavčitvami), vendar tam ne stanujem. Na zavodu za zdravstvo pa vodijo slednji naslov kot moje bivališče. Ker se moj naslov bivališča po logiki zavoda razlikuje od hčerkinega, mi njena pediatrinja ne želi izdati bolniškega lista (2 dni) za izostanek iz službe za nego bolnega otroka. Zakonodaja namreč govori o tem, da lahko bolniško koristi starš( seveda pa mi “dovolijo”,da VESELO PLAČUJEM VSE PRISPEVKE), le če IMA BIVALIŠČE ENAKO KOT OTROK !!!!??? Seveda, ga imam! Ampak nikogar ne briga dejstvo-važna je le birokracija.

Propsim strokovnjkaka, da mi svetuje kaj naj naredim, da bom uspela zadevo urediti meni v korist!

Hvala vnaprej Narta

narta

Naslov na otrokovi in tvoji zdravstveni kartici mora biti enak. V ambulanti samo vtaknejo obe kartici v čitalec in če se naslova ne ujemata izdaja bolniške ni dovoljena. Enako velja za očeta, če bi on jemal bolniško za otroka. Če je to urejeno ni težav, če pa ni se pa bolniške ne da dobiti.

Mogoče bi to lahko povedali že na pristojni službi, ki se ukvarja z obdavčitvami, saj je dvojni naslov lahko plus v enem primeru in minus v drugem.

New Report

Close