Naslovnica Forum Starševski čvek bivanje v Indiji

bivanje v Indiji

Torej, jaz, sem sveža upokojenka, ker me tukaj ne veže prav nič, si želim, da se preselim v Indijo. Še nikoli nisem bila tam, ampak me nekaj tja vleče. Prosim za čimveč uporabnih informaciji, kako in kaj, da čim bolje doživim Indijo.

Hvala vsem in Srečno v 2013

dežela velikih nasprotij, revščine… a tudi dežela, ki pokaže kako preprosto se da živet, nikogar ne pusti ravnodušnega…
nimamo v slovanskem izročilu kar tako omenjeno indijo koromandijo, deželo kjer se “cedita med in mleko” ;>
bojda, da imam veze pri slovenskem ambasadorju tam, če rabiš kaj…

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Frillox, a si že bil kdaj tam, ali to razlagaš po slišanem??

nisem bil še tam, poznam pa dosti takih ki so bivali tam, nekateri dlje časa, nekateri manj.

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

Tam je ful brezveze, ni za naše standarde, sama nesnaga. Pravljična dežela, yeah right.

Jaz sem bivala tam. Najprej si jo pojdi pogledat za krajši čas, potem pa se odloči, če te še vleče tja za stalno. Ker kulturni šok je kar konkreten 🙂)) Pri meni se je začeten šok, gnus, odpor,… sčasoma razvil v ljubezen, ampak jaz sem šla tja prvič že na polno in sem rabila kar čas za prilagoditev 😉

Tudi jaz sem zelo mlada upokojenka,komaj 36 let imam.
V indiji sem bila že dvakrat.Tudi mene drži,da bi se preselila dol za stalno.Za enkrat bom še tu v Sloveniji.
Se pa strinjam z ms2.Najprej si jo oglej za krajši rok.Kakor pravijo…indijo lahko popolnoma vzljubiš,ali jo odbiješ stran od sebe.

Tako je. kulturni šok je ogromen. Je pa običajno nekomu mlajšemu mnogo lažje se prilagoditi kot pa komu v zrelih letih. Kot je pa razvidno iz avtoričenega posta, pa ima ona le namišljene iluzije o Indiji, na osnovi katerih si je napletla zgodbo, kako fino bi bilo starost preživeti v pravljični “Indiji koromandiji”. Sam močno dvomim in ji to namero odsvetujem.

Za pravi odgovor je potrebno troje: osebna izkušnja (tu ne mislim agencijski turistični aranžma za 2 tedna, ampak backpack varianto), poprejšne izkušnje z tujim svetom (zapečkarji, ki so bili najdlje v nam bližnjih deželah ali v kakem ‘all inclusive’ resortu ne spadajo sem), siceršnja samostojnost preživetja (mnogi na videz ‘samostojni’ so v resnici takšni le zaradi nenehne potuhe svojega socialnega omrežja).
Šele na osnovi tega bi se bilo smiselno aktivno potruditi v to smer.

Skratka, eno so osebne fantazije, drugo pa je neizprosna stvarnost.

Res sem v zrelih letih, vendar sem kar nekaj sveta obhodila sama, žal, do Indije mi ni uspelo, prišla sem do New Zealanda, tam je raj na zemlji, vendar me že dalj časa privlači vse kar “diši” indijsko, bom odšla nekam na jug ali v bivši francoski del Indije…

srečno 2013

Če poskusiš stopit v kontakt z nekdanjim raperjem AliEnom oziroma Dalaj Eegol, bi ti ziher znal najbolje svetovat, vsaj kolegoma, ki sta bila v indiji, je bil v veliko pomoč.

Zadnje čase je v Indiji hobi moških, da v skupini posilijo kakšno žensko… tako da… vseeno pazite na svojo varnost.

V Indijo?
Ne, hvala.
Človeško življenje tam ni kaj dosti vredno, ženske ravno tako ne. Starih sicer ne posiljujejo, te pa lahko komot pretepejo in oropajo. Nasilje se tam z leti in z rastjo populacije stopnjuje.

Zdravstveni sistem po mojem tudi ni ravnoperla, tak da je indija zadnja dežela, v katero bi šla.
Pojdi raje v vietnam, če te že vleče na vzhod.

Moj bog, kako ste polni predsodkov in obsojanja. Nekdo pod “pazite malo” in “Nikoli tja” govori kot bi rekel nek Avstralec, da v Sloveniji zadnje čase kar vsem povprek mečejo granitne kocke v glavo. Očitno tudi brez izkušnje iz prve roke.

Moj mož je iz Indije in tudi mene je vse življenje vleklo tja dol, pa nisem vedela zakaj. Vsi so me strašili o kulturnem šoku, ampak ko sem prišla tja, sem bila kot riba v vodi. Seveda je nesnaga, seveda je revščina, ampak to, da človeško življenje ni nič vredno, ne velja. Moje najlepše izkušnje so povezane s številnimi različnimi konci Indije in moram reči, da tisto o posilstvu pretresa celo Indijo in je samo en del zgodbe. Zgodbe mozaika. To, da je Amerika obljubljena dežela, kjer se otroci streljajo v šolah, pa ni pomembno?
Vsekakor gospe priporočam, da gre dol, si jo ogleda, jo poskuša začutit. Nova Zelandija recimo je nekaj čisto drugega. Ampak mogoče ji bo všeč. Mogoče je ne bo prenesla. Zagotovo ne spokat kufrov in se preselit, dokler ne ve, kako čuti o deželi.