Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek bivši fant je od danes moj podrejeni

bivši fant je od danes moj podrejeni

Sem v močno kočljivi situaciji.V naši firmi je od danes zaposlen moj bivši fant.Po skoraj dveh letih me je pustil.Danes sem srečno vezana in na dobrem položaju,on pa še vedno samski.Videla se še nisva, bo pa jutri zjutraj verjetno sledilo presenečenje,ker imamo vsak dan ob 8h sestanek,da gre vse po planu.Sem v dilemi kako bo šlo naprej.Po moje se bo preteklost razvedela in bodo dvomi in zlorabljanje na eni in na drugi strani.Rada bi ravnala tako, da ne bo občutka,da ima kdorkoli pri meni protekcijo.Dolgoletni sodelavci vs bivši fant.
Nobenih izkušenj nimam glede take situacije.Pomagajte mi s predlogi in nasveti ali vašimi izkušnjami.

bodi strogo uradna. v posel ne mešaj privata in preteklosti. tudi jaz in moj mož sva na objektih gospa y in gospod (po imenih). ko končava delo sva spet mož in žena mami in ati..strogo loči to dvoje in ti bo uspelo. ne spuščaj se v nobene privatke ali kave po službi z njim. lepo ga vikaj z gospod y in to je to. to je moj predlog ker je to tudi nekako poslovni bonton.. srečno!

Yonix

Obnašaj se, kot da ni nič. Do njega se obnašaj kot do vseh, pa ne bo problema.

nova
Uredništvo priporoča

Jaz igram vedno z odprtimi kartami, zato bi tudi svojim sodelavcem povedala sama in ne bi čakala, da bodo zvedeli kje drugje… Konec koncev je redko kdo med nami, ki se je v žilvjenju poročil s prvim fantom ali dekletom, ki ga je imel mogoče že v srednji šoli, in še danes živi srečno z njim/njo. No, tistemu, ki mu je to uspelo, čestitam…

Podrobnosti bi seveda ohranila zase, ker se nikogar ne tičejo – bi pa povedala nekako v tem smislu, da se že poznava oz. da sva se nekoč zelo dobro poznala…

Drugače pa odnos, kot do vseh drugih. In glede na to, da praviš, da imaš danes dobro vezo, ti to ne bo težko. Sicer pa te bo dogajanje kar samo posrkalo vase. Mogoče bo samo v začetku malo neprijetno, a če boš izpeljala dobro in samozavestno, ne bo nobenih obrekovanj…

Če imaš čisto vest in te ni zapustil zaradi tvojih prekrškov ali kapric v zvezi, če so v službi profesionalna, imaš vrline in poznaš bonton v poslovnem svetu, potem se nimaš česa bat.

Večji problem je, če boš na vse skupaj gledala čustveno in če ga nisi prebolela in se ti še vedno zašibijo kolena v njegovi bližini. Drugače pa, služba in bioznis je eno, zasebnost pa drugo, to dvoje se na delovnem mestu ne sme mešati – ker sta potem oba neprofesionalna.

Odvisno tudi, kako znata v poslovnem svetu funkcionirat oba in koliko znata ločevati med poslovnim in zasebnim. Samo vidva vesta, kaj sta imela in možnost, da izvejo sodelavci in nadrejeni, je 50/50 od vsakega od vaju.

Brez skrbi, moški neha upati, ko je ženska na drugi strani profesionalna, hladna in da vedeti, da kar je bilo je bilo, ker življenje teže dalje in v službi se dela, ne pa razpravlja, kdo s kom je in kdo ni.

Obnašaj se profesionalno. Če se boš obnašala tako, kot do sedaj, se nimaš česa bati. Seveda bodo vsi pazili na to, ali ima novi sodelavec kaj protekcije. To bi itak in itak. Ta novi si mora najti mesto v timu, tako da bo itak nekaj dinamike. Mentalno se pripravi na sestanek tako, da si predstavljaš, da je on človek, ki ga ne poznaš. Ko se mu boš predstavila, se pač ne boš z imenom in priimkom, rečeš samo dobro jutro. Nato ga predstaviš ostalim. Od tod naprej pa vse tako, kot da ga prvič vidiš.

Z njim se ne spuščaj v obujanje spominov, ne hodi na čik pavze če ne hodiš z drugimi. O svojem zasebnem življenju z njim ne razpredaj in ne zanimaj se za njegovega.

Kako? Profesionalno. Enako kot do ostalih sodelavcev, znancev.
Če ti to dela problem še nisi raspucala s sabo glede njega, samo ne vem kako si lajhko pol srečna v drugi vezi

kdo ga je pa najel?
ti ali kdo nad tabo?

Če imata vse razčiščeno po razhodu, ne bi smelo biti težav. To, da je on še vedno samski tudi ni nekaj, kar naj bi tebe vznemirjalo.
In kaj naj bi imeli sodelavci za razpravljat okrog tega, da sta bila vidva nekoč v zvezi? Stvar je zaključena in ne vidim potrebe, da bi kolektiv seznanjala s preteklostjo. Si srečno vezana in bodi to dovolj, da živiš mirno in srečno naprej. Bivši ti verjetno ne bo sitnaril in te nadlegoval.
Opažam, da je tukaj neverjetno veliko žensk, ki so po zaključeni vezi vstopile v novo razmerje pa jim prejšnji še vedno hudo buri domišljijo in so prepričane, da na oni strani še obstaja interes. Je pa tako, če bi interes resnično obstajal, bi zelo dobro vedele.

Res ne vem, v čem naj bi bil problem, razen če ni kak psihopat, ki te je tepel in posiljeval.

Midva z bivšim možem recimo še vedno poslovno sodelujeva, včasih mu zrihtam kak biznis in me ljudje vprašajo, od kod ga poznam, pa odkrito povem, da je pač bivši mož. In sploh nisva edina, kar nekaj primerov poznam, ko so ljudje zaposleni v isti firmi in gredo narazen. Big deal.
Obnašaj se do njega tako, kot če bi zaposlili katero koli drugo osebo, ki jo tudi sicer poznaš iz osebnega življenja.

Ne vidim enega samega razloga, zakaj bi morala svoje zasebne zadeve razlagat sodelavcem, sevedapa ne smejo vplivati na tvoje delo.
Ka te kdo vpraša, zakaj nisi povedala – ker se nobenega ne tiče.

Kaj pa dopust?Zdaj je čas dopustov.

Poudarek na BIVŠI…zdi se kot, da si še vedno vanj zagledana oz. kuhaš zamero, ker te je pustil… Bivši je bivš…

za dobrodošlico… sigurno pogreša tvojo muco.

Tako je.Kar je bilo, je bilo in je minilo, tako kot ošpice in prvi razred.

Zdaj imaš svoje življenje.

New Report

Close