Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bivši hotel Lipa Ljubljana

Bivši hotel Lipa Ljubljana

Najemam stanovanje v Ljubljani in gledam oglase. Pa vidim da so cene kar visoke, nato pa sem slučajno videla oglas, kjer cena znaša ‘le’ 250 evrov za garsonjero (22m). Je pa stanovanje v bivšem hotelu Lipa. Lepo bi rposila, če mogoče kdo to pozna, da mi mogoče pove ali se splača it pogledat, ali je to stara stavba. Vesela bi bila kakršnihkoli informacij. Ker nisem iz Ljubljane ne morem vsak dan hodit tja gledat stanovanj. Nekaj sem jih že pogledala a so bila v precej slabem stanju, tako da bi bilo lepo izvedet že preden grem pogledat, kaj lahko pričakujem. Hvala že vnaprej

Mislim, da so tam ordinirale prostitutke?

Se mi zdi, da je to na Celovški cesti, malo pred Mercator centrom v Šiški.

Bila sem za krajši čas tam podnajemnica. Je že tolgo tega, tako da se niti ne spomnim točno, kako je bilo. Jaz se na to, da so prostitutke oz. so menda bili takrat noter delavci iz juga, ne bi in nisem ozirala. Nujno sem rabila prostor za prespat, zjutraj sem šla v službo in zvečer domov, nikoli nisem nikogar videla, nič slišala… Bila, preživela, za dolgi rok pa vseeno mislim, da ni. Odvisno, kako nujno je.

Aha, najlepša hvala vsem za odgovore. Jaz sem to slučajno videla in cena je res kar ugodna, to me je pritegnilo. Bom pa še razmislila

No, sedaj naj nebi bilo prostitutk je pa veliko šiptarskih družin z veliko otrok in je res non stop dretje, vriskanje, piskanje…
Baje nisi varen ne ti, ne tvoje premoženje, pokradejo vse kar ni pribito….

Tako, da raje ne…

Moja sorodnica je tam stanovala par let nazaj in je bila kar zadovoljna. Hotelske sobe so predelane v garsonjere in to potem oddajajo. Ni nek hud luksuz, gotovo pa varnost ni nič slabša kot v tri četrt ljubljanskih soseskah. Tudi tam pokradejo vse, kar ni pribito.

Gotovo pa je lokacija časovno dosti bližje centru kot pa recimo Fužine ali Črnuče.

hmmm… jaz bi ti odsvetovala. sem šla na obisk k eni prijateljici v to stanovanje. takoj, ko prideš v zgradbo smrdi… jaz sem skoraj bruhala…

odsvetujem…

Živela tam nekaj več kot 15 let nazaj. Takrat je bil en del še hotelski, en del kot samski dom, nekaj sob se je pa že oddajalo takole privat.
Meni je bilo čisto OK, težav nisem imela nikoli.

čisto v redu je, nehajte nakladat o prostitutkah, saj vsi vemo iz medijev, da se je odvijala večina prostitucije v najbolj “elitnih” naseljih v Ljubljani…V Lipi nisem zasledil nobene prostitucije, je pa res precej družin z otroki. Niso pa to samo Albanci, dosti je tudi Slovencev, Bosancev, tudi nekaj tujcev, tako da bi lahko temu rekel čist povprečen stanovanjski blok, kot ga najdeš tudi drugod po Ljubljani (Bežigrad, Fužine, Jarše itd). Stavba ima recepcijo, kar pomeni, da je za varnost dokaj urejeno, to pa imajo zato, ker je nekaj sob še vedno namenjenih za “prehodne” goste oz. tujce kot pač v ostalih hotelih. Notri so tudi 3 dvigala če se ne motim. Ko sem bil na obisku pri prijatelju, se mi je zdela stavba čisto ok in čist nič drugačnega vonja ali izgleda kot pač ostale stanovanjske stavbe letnika cca 1980 če se ne motim po Ljubljani. Lokacija je pa itak perfektna, zraven Mercator centra, blizu centra Ljubljane, avtobusne, šole itd. Za to ceno se res splača. Moj prijatelj plačuje za enako veliko garsonjero v tej stavbi celo 20eur več, pa za enkrat ne razmišlja, da bi šel drugam. Na prostitucijo pa verjemi boš prej naletela v kakem drugem novejšem naselju, kjer boš za najemnino za enako stanovanje plačala vsaj 50-100eur več 😉 V Lipi je pač malo ceneje, ker je res veliko prebivalcev notri različnih profilov (samci, pari, družine, albanci, slovenci, tujci). Meni npr bi bilo to pač čisto vseeno. Če ti pa ni, pa daj 100eur več, pa pojdi drugam. Jaz za 50-100eur več raje stroške plačam. Ampak no, vsak ve za sebe.

Kako pa je z parkingom? ali morajo lastniki stanovanj plačevati za parkirni prostor?

A mi lahko nekdo prosim pove kje točno je Samski dom Lipa v Ljubljani rabim naslov, hvala.

http://www.aa-lipa.si/kontakt.htm

Samo nisem prepričana, da je tam tudi še samski dom kot tak.

Zivjo, zanimam se za najem sobe v tem hotelu za daljsi cas, kaksne imate izkusnje s placevanjem najemnine tam, ali si sami perete posteljnino, cistite sobo ali koristite njihove usluge? Hvala za odgovore

Njihove storitve nisem koristila,( razen prevzema pošte na recepciji) saj sem bila podnajemnica neke najemodajalke, ki je mela v lasti tam svojo garsonjero. Je bila fer, le preveč je računala za ” svojo luknjo” v katero ni nič kaj investirala, razen v nov jogi dormeo 🙂

Ta hotel je drugače znan po zloglasnosti, samo jaz nisem ničesar posebnega opazila, ker se brigam zase, ko se me stvari ne tičejo oz. opazim kaj iz okolice, če je res očitno…

Jaz sem podnajemnia že nekaj let in moram reč,da me tam nič ne moti. Je ugodno, tudi stroški so nižji kot drugje. Nikoli nisem slišala nobenega kričanja ali CViljenja kot ena gospa piše. Vsak se samo zase briga in nikogar ne moti. Tudi Varno je bolj kot kakšnem drugem bloku. Je samo Veliko južniH delaVCeV,kar me ne moti.

Živjo, po branju komentarjev vidim, da nekateri živite že dalj časa v hotelu Lipa. Mene zanima, če so te garsonjero, ki so jih nekateri kupili, že vpisani v zemljiški knjigi in ali kateri pozna starejšo 69 let staro gospo Stanko Bell. Prosim za odgovor.

Meni pa v oči padejo bazne postaje (antene), ki so namontirane na strehi hotela. So kar pošteno velike in jih ni malo. Menim, da je kar dosti sevanja tam.
Tisti na vrhu so dober meter pod bazno postajo.
To bi mene najbolj odvrnilo od najema v tem hotelu.

V eni firmi sem bila zaposlena tam v bližini in nikoli ne bom pozabila smeti v okolici tega hotela. Svinjarija še preden vstopiš. Notri pa nisem bila nikoli.

Pa tudi slišala sem, da kjer pade smet od njih, tam obleži… če nimaš problema živeti med cigani…. ali nekimi takimi,….

Pozdravljeni,

iščem stanovanje za najem v Lipi.
Kakšne so trenutne razmere tam? glasnost, čistoča…..
Čudno mi je zato, ker se tam prodaja kar nekaj stanovanj- mogoče je kaj narobe?

Hvala.

Pozdravljeni,

iščem stanovanje za najem v Lipi.
Kakšne so trenutne razmere tam? glasnost, čistoča…..
Čudno mi je zato, ker se tam prodaja kar nekaj stanovanj- mogoče je kaj narobe?

Hvala.

Ja, a ni to tako, da ko vidi človek oglas da se oddaja, pokliceš, se zmeniš da prideš pogledat in če ti ni se ne odločiš, če je pa ok pa ostaneš. Saj je dost stanovanj tam, valjda se da dobit kakšega. Pa saj tudi pidjetje Lipa oddaja v dogoročen najem kot je prebrat na spetni strani

Misli si eno sobo, v kateri imaš poleg postelje en kohar in tuš z vecejem.
V ptitličju je receptor.
Ostalo si pa sam pogledaš oz pokličeš najemodajalca.
Je pa teh prenočišč za daljši najem kar nekaj. So na spletu.

A niso ble aktualne stenice v tem “hotelu” nekaj časa nazaj?

Tudi jaz sem brala o stenicah.

New Report

Close