bivši, morje – nočna mora
Zgodba bo verjetno zvenela kot pravljica za lahko noč ali ponesrečen filmski scenarij.Tudi sama bi bila vesela, če bi res bilo samo to. Pa me je danes skoraj kap in sploh ne vem kako bom preživela ta dopust.
Moj bivši. Prva prava ljubezen. Midva kot črno in belo pa vendar med nama neka neustavljiva privlačnost, ljubezen, ki jo verjetno res doživiš samo enkrat. Bila sva v začetku dvajsetih let. Jaz pridna punčka, študenta s sanjami o mirnem, varnem življenju. S službo, otroci, hišo in psom. On? Mlad, kot vihar.. vedno nekje na robu. Žurer, sodniki za prekrške zaradi prometnih prekrškov itd. Vedno nekje na robu zakona (sicer nikoli kakšna težja kazniva dejanja) ampak…alkohol, radar, vožnja pod vplivom alkohola, kakšna travca sem in tja. Takšne stvari. Rada sem ga imela in verjetno ga bom imela vedno, čeprav so pretekla leta. V mojem srcu bo imel vedno posebno mesto. Starši se seveda s to vezo niso strinjali. Njegova ideja je bila čisto v njegovem stilu… pusti vse skupaj, od staršev do šole, greva nekam, bova skupaj, vse bo ok. Vse bova zvozila, samo da imava en drugega. Pa nisva. Ker sem se vsega skupaj nekako ustrašila. Brez dohodkov, brez vsega… grožnje doma…kakorkoli. Zvezo sem prekinila. Pač klonila pod pritiski, to sem predelala. Vem pa da bo pri meni imel vedno posebno mesto v mojem srcu in vedno me bo nekaj vleklo k njemu. In vem, da sem za vse kriva sama.
Zaradi službe sem se odselila iz domačega kraja. Sva se občasno slučajno srečala ampak… nazadnje kakšni dve leti nazaj v trgovini, ko sem bila na obisku pri domačih. Slučajno stala en za drugim v vrsti pri blagajni. Samo pogledal me je z napol solznimi očmi in rekel, naj grem naprej, plačam in grem. Če stojim tu samo še minuto me bo objel in nikoli več spustil. Tu je ostalo… oba sva imela takrat že drugačno, vsak svoje življenje. In
Poročena sem z moškim s katerim imam otroka. Lahko rečem, da smo srečna družina, se razumeva, se imava rada. Nič nam ne manjka. Tudi on, moj bivši ima sedaj partnerico, otroka, svoje podjetje in mislim, da lepo življenje. In mu ga tudi iz srca privoščim.
Kje je problem? Letos smo kupili prikolico. Trenutno v njej preživljamo glavni 3t dopust. Sosednjo prikolico občasno oddajajo, da zapolnijo luknje. In danes pridejo novi gostje. Mož je prišel k meni na plažo in sporočil, da smo dobili nove sosede, slovence, da imajo punčko približno tako staro kot je najina, da se bosta lahko igrali. Celo naj bi jim nekaj pomagal z tendo in da je tip prav faca, da mu je ponujal pivo… Ko sem prišla k prikolici me je pa skoraj kap. On. Oba sva samo obstala, nihče ni uspel izgovoriti niti besede. Jaz sem se pobrala notri… trenutno se zadnjih par ur delava, da se ne poznava in očitno oba tičiva vsak v svojem brlogu. Drugega tako ne preostane. Mož sicer pozna to zgodbo, nikoli ga pa ni srečal, videl. Tako da tudi sedaj ne morem reči dragi mož, to je on. Ga boš povabil na pivo? Ah, naj gre vse skupaj nekam. Mož s hčerko spi, jaz pa mučim tipke in se sprašujem kako preživeti naslednje dni. Počutim se kot zmešana najstnica (pri 30-ih, aleluja) ampak situacija mi je resnično nelagodna. Prvič zaradi naju, zaradi najinih parnerjev… še to, da se otroka med sabo igrata mi manjka. Verjamem, da zveni kot filmski scenarij ampak žal je še kako resnično. Na žalost. Povrhu vsega so še prikolice tako postavljene da se dobesedno gledamo, če hočemo ali ne vmes je tiste par m ceste.
Kako se obnašati? Povedati možu kdo je on… se delati, da se ne poznava? Kaj hudiča naj storim? Naj se ta nočna mora konča. Nekako sem morala zapolniti čas, predno se mi res zmeša 🙁
Ne razumem. Ti ga še nisi prebolela? Si pripravljena vse zavrniti, ker se je spet pojavil? Ti res misliš, da on ves čas misli samo nate? Zberi se, nehaj hlipati. Vsaka stvar se zgodi z razlogom. Če bi bil on idealen partner zate, bi bila danes skupaj. Tako pa nista in nič se ni spremenilo.
Kje je sploh problem? A si iz gozda ušla?
Povej možu resnico, da je to ta tvoj prvi tip pa je. Kaj pa bo narobe? Pač ste se srečali, saj ni nujno da non stop skupaj visite, če pa se že srečate pa se pozdravite pa je.
Brez veze delaš dramo!
Vsakdo izmed nas je že kdaj naletel na bivšo/bivšega, pa kaj.
Prvo ne se sekirat.
Ženske so izredno zabite in to ni prva taka situacija, kjer se je ena frajla fukarla z bedbojem, na koncu pa zadovoljila z enim, s katerim je lahko pravocasno uresnicla svoje zivljenjske cilje.
Sprijazni se sama s sabo, da si pac zenska in bo nelagodnsot minila. Lazje prebolis neki ce ves da si neumen, kot ce mislis da si inteligenten pa se se delas inteligentnega. Ni naravno. Ves da to ni naravno, ker se pretvarjas da mas normalno druzino, v seb pa cutis da bi se z bivsim kavsala. =) to samo po seb ti mora bit dokaz kam spadas. =) normalne zenske takih tezav ne dozivljajo ker ze v startu pravilne odlocitve sprejemajo in zato na morju ne razmisljajo o fukariji z bivsim.
Jutri zjutraj povej možu, da je to tvoj prvi ina da sploh nisi vedela, kako naj se počutiš, da je tač zraven. Nato povabita oba k vama na kavo in dajta tudi njej vedet, da sta bila par pred mnooogimi leti nazaj, da si sicer šokirana, kako je svet majhen, ampak da upaš, da boste vsi skupaj vseeno preživeli prijeten dopust ne glede na to dejstvo. Dedca naj kdaj skupaj spijeta kak pir, otroka se naj igrata, ne dopusti pa, in to nedvoumno povej, da bi kdorkoli pričakoval kaj več kot desetdnevno druženje silom prilike. Nobenih telefonov, fb druženj, skupnih fotk ipd ne potrebujete. Tudi to lahko komot poveš, da ravno niste v situaciji, da bi si delali neke ne vem kakšne skupne spomine za kasenjše obujanje, ampak da te pa prav nič ne moti situacija. Če se boš obnašala normalno, bo tvoj mož tudi ok. Če se boš obnašala kot zatrapana šolarka, pa bo vsem jasno, da nisi predelala in oddelala. Izpustila si ga, ker ti ni bil ok, tega se spomni in moža imaš, ker ti je ok. Tudi tega se vsak dan znova opomni.
Ni v igri nobeno fukarjenje. Do tega nikoli in pod nobenim pogojem ne bi prišlo, ne z njim ne z katerim drugim. Odločila sem se za to kar imam, v končni fazi za otroka in že za voljo njega mi kaj takšnega ne bi nikoli padlo na pamet.
Gre se zato, da je čudno ozračje. Če se otroka začneta igrati… je potrebna tudi med nami nekakšna komunikacija. Ali se pozdravljamo ali ne, nima veze. Neprijetno mi je, da je praktično prva stvar zjutraj in zadnja zvečer, ki jo vidim bivši. Samo to. In dopust to ni. Tudi če mojemu povem kdo je novi sosed… bo kaj drugače? Veliko že ne.
Bo drugače, bistveno drugače. S tem boš bivšemu dala vedet, da imata z možem urejen zakon in da te on ne zanima. Če se boš obnašala drugače, bo to videl kot sporočilo, saj imaš pred možem veliko skrivnost. In pa še nekaj, kaj če bo on povedal njej, ona se bo pa posmehnila in naredila to, kar bi mogla narediti ti? Kako se bo počutil tvoj mož? Rogonosec, pa čeprav to ni, zadosti je, da ga raniš in si okrhala zaupanje za zmeraj. Mojemu bi bilo že to čudno, da sem potrebovala čas za premislek, no, to bi bilo tudi meni čudno. Ampak se še zmeraj lahko sklicuješ na to, da če bi včeraj kaj rekla, bi bilo, da takoj pakirate in da greste domov, ker to za tebe ne bo dopust in da si potrebovala čas za ohladitev razburjenja.
in sedaj se boš namulila in boš uničila dopust vsem (sebi, možu, bivšemu in otroku). Ene ste pa res zabite no!
pa kaj potem če se otroka igrata skupaj!???
Pa kaj potem če je tvoj bivši tam?
Ja kaj pa misliš da se bo zgodilo? Da se bo neka scena naredila ali kaj. Tudi on te je očitno pozabil, saj ima partnerko in otroka z drugo, izgleda da je veliko večja faca od tebe, veliko bolj družaben, tvojemu možu je ponudil pijačo itd,…samo ti nekaj kompliciraš brezveze.
SPROSTI SE ŽENSKA!!!!
Spij še ti en pir pa je no!
A zdaj se boš pa v prikolico zapirala ali kaj? Se boš skrivala pred vsemi, BREZVEZE, si na dopustu in se tako tudi obnašaj.
Ali pa sooči vse z resnico in jim pač povej, da je pač naklučje da set se srečali ampak da ti n eželiš nobenih stikov in da se tudi otroka naj n eigrata skupaj, sicer te bodo še bolj čudno gledali, še bolj bedno se boš počutila ampak če tako čutiš pa to napravi, sooči vse vpletene, da ne želiš nobenih stikov pa je. Ampak a se ti zdi to pamenta rešitev?
Joj, joj, joj, kakšna polizana zgodba.
…ja, prirejena za nivo publike, prikoličarji…
Sicer je zdaj že jutro in res upam, da ne tičiš več v prikolici, ampak tudi sicer, dvomim, da je tole čisto res. Se bojim, da ti celo zgodbo doživljaš bistveno bolj dramatično kot on.
Če tvoj mož ve, koliko ti je pomenil ta bivši in da očitno nimata razčiščeno, potem bodi raje tiho, ker boš dopust pokvarila vsem. Obnašaj se pač normalno, kot do ostalih kamperjev, punčki se pa lahko komot igrata, saj ne boste menda cele dneve čepeli skupaj. Verjetno pa tudi oni ne bojo tam tako dolgo kot vi. Je pa očitno, da nekaj še gojiš do njega, mogoče tudi on do tebe, to bo pa treba predelati. Je zanimivo, kako nas življenje vodi. Vse dobro.
Kastelcov, as ti?
A ne?! Čisto plehka in nedodelana. Saj bi se jo dalo razviti.
Ampak v več kot kak dr. roman ne.
hmmm, neki fali tukej v tej zgodbi…., kaj je to tvoj bivši tip sam prišel brez partnerice, avtorica…
Je pa tako, vedno je najbolje, da se resnica kar prec pove, jebi ga, pa kamor poči pač poči…., slovenija je zelo majhena državica…., sem doživel dosti podobnih situacij, ko sem rekel, pa saj to ni res…. Če pa ima tip partnerico in si jo ti kao pozabila omeniti, pa itak ni nobenga problema, ko boste skup pili kavico, saj se bo to v treh tednih verjetno zgodilo zarad otrok, se lepo stisni k svojemu možu za mizo in s tem rešiš vso nerodnost dane situacije…, čeprav, se bi ti raj stisnila bivšemu tipu, ker se ti odvija film iz preteklosti ampak, jebi ga, včasih je treba bit tud glumac, čeprav so mi glumci ljudje, ki so čisto mimo….
Odlična priložnost, da pri sebi zaključiš to zadevo. Bodi sproščena, vljudna in prijazna, družiti se ti pa res ni treba…
takole se dogaja takim, ki so jim sanje na prvem mestu in izbira dedca podrejena njihovi uresničitvi. z možem se seveda razumeta in to je tudi vse. rada ga imaš. seveda, tako kot tudi kakšen drug kos pohištva.
Dol se torej z njim ne bi dala zaradi vsega drugega. Zaradi otroka, zaradi uresničitve vsega o čemer si sanjala, samo tzaradi sebe in može ne. Zakaj ne gresta narazen? A ja, zaradi otroka, zaradi vsega kar sta ustvarila, samo zaradi vaju ne.
“Moj bivši. Prva prava ljubezen.” Naprej nima smisla brat.
Daj no. Obvladaj se. A je on tipo res vreden tvojega objokovanja, pa ne vem česa se. Sprosti se in prekin ta film v svoji glavi. Verjetno si se ga že najedla. Če ne pa bluzi…. Če nisi tolk zbrana, da se na vse požvižgas kar je za tabo, potem je res s tabo hudo narobe. In česa si kriva da se je tip zapijal, ko je imel priložnost nekaj narediti za vaju. Krivdo obračaš vase kar je tudi vzrok da si na bivšega se navezana, pa kakorkoli ti to misliš…. Za luzerjem žaloval pa kaj se… Namesto da bila ponosna na to kar imaš sedaj.
tema oz. avtorica je dokaz, da so ženske inteligentne in pametne samo, ko imajo moško glavico v sebi
Vidva sta si bila fizično privlačna.Skupaj pa ne bi mogla živeti.Zato sta šla tudi narazen, kar je bilo najbolj pametno.
Si predstavljaš, da bi živela z njim, pa bi vaju vezal samo seks, ostalo bi šlo pa eden v levo, drug v desno? Dolgo ne bi šlo, kovter ne poravna vsega.
Vrč se je pred leti razbil in to z razlogom.
Bodi srečna, da imaš dobrega moža in otroka, ostalo pa pusti pri miru.Ni tvoje, ni zate.
Kot da moški niste srečni najbolj takrat, ko ga imate v njej.Največkrat potem razmišljate s spodnjo glavo.Pa že prej tudi.
Ko pride mimo ena taka , se vam kar iz glave kadi, tako se možgani cvrejo.
He he he…scenarij oz. zgodba za film. Edino tipičen dolgočasen Slovenski film, mogoče.
Mater ene komplicirate. Pa mimogrede…očitno ga še niti približno nisi prebolela….
Sicer dvomim, da je tale zgodbica resnična, če pa je, se pa vseskozi čuti, da v bistvu prav uživaš, da igraš neko kraljico drame, si domišljaš, kako vaju je usoda pripeljala drug drugemu direkt v naročje, se delaš, da trpiš, v resnici ti pa paše, da se vam v tisti ciganariji od prikolice vsaj kaj dogaja. Upam, da si vsaj hitro vsem svojim prijateljicam poročala, kaj hudega se ti je zgodilo, in da zdaj skupaj prek fb sočustvujete druga z drugo. Ja, pa seveda, možu pa le nič ne povej, da mu bo ja ta tvoj bivši ali pa njegova serviral ob naslednji priliki pred nos, da je tvoj bivši jeb..č. Potem boš pa res imela super dopust zagarantiran. Ene ste res kure, no! Če nič ne čutiš do njega, bi se v dani situaciji obnašala zrelo in bi hladno kot špricer povedala, ej, pa to je moj bivši, no, dobr, k..c ga gleda, gremo se zdaj kopat. Ne, ti pa deliš zgodbico s celo Slovenijo, in še pričakuješ sočutje. A ti damo še pesem iz Cvetja v jeseni, da bo slika popolna?
Forum je zaprt za komentiranje.