Bivši partner mi sledi
Mogoče je v avtu kaka gps naprava, preko katere lahko po telefonu slediš avtu. Pelji k mehaniku, pa naj pogleda ali pa elektroinštalaterju in jo naj odklopi.
Glede sledenja sms pojdi do gsm operaterja in tam povej, naj ti preverijo, če je na telefonu kaka aplikacija ali pa kakšna spletna aplikacije, kjer se da brati tvoje sms-e. Brišite jo ali menjaj sim kartico. Zamenjaj geslo za mail račun, prav tako ustvari nov profil na Viber. Ko narediš vse to, bivšemu povej, da si vse to sledenje že prijavila na policijo in bodo posredovali ob naslednjem motenju tebe.
Mogoče je v avtu kaka gps naprava, preko katere lahko po telefonu slediš avtu. Pelji k mehaniku, pa naj pogleda ali pa elektroinštalaterju in jo naj odklopi.
Glede sledenja sms pojdi do gsm operaterja in tam povej, naj ti preverijo, če je na telefonu kaka aplikacija ali pa kakšna spletna aplikacije, kjer se da brati tvoje sms-e. Brišite jo ali menjaj sim kartico. Zamenjaj geslo za mail račun, prav tako ustvari nov profil na Viber. Ko narediš vse to, bivšemu povej, da si vse to sledenje že prijavila na policijo in bodo posredovali ob naslednjem motenju tebe.
[/quote]
To ne pomaga.
Ni nujno, da ti sledi preko GPSa. Dandanes se preko spleta da čisto legalno kupit za male pare baje sledilne programe, “bug”e, s katerimi lahko sledi tvoji telefonski (!) številki in snema, posluša pogovore, bere sms sporočila, tere sveda tudi elektronska sporočila,če imaš povezavo do mejlov na njem…. Skratka, bere te lahko kot “odprto knjigo”.
A slišiš morda kakšno škrtanje, prasketanje, čudne šume ali zvoke, kak kratek pisk ali kaj podobnega morda, ko sumiš, da je vklopljeno prisluškovanje? Tako sem jaz, je meni tudi prisluškoval moj bivši mož. Prasec je hotel prisluškovat, kaj se pogovarjam s svojimi odvetniki in svojimi sorodniki glede ločitve, planov, da bi lahkoplaniral vse vnaprej, preprečeval, ipd. Pokvarjen psihopat. Potem, ko sem ene parkrat v telefon povedala med pogovorom z osebo (sorodnikom napirmer), da vem da mi prisluškuje, pa da naj kar prisluškuje, da bom šla prijavo na policijo naredit, se je po tistem čudno prasketanje, škrtanje prenehalo.
Prijava na policijo; da sumiš, da ti prisluškuje. Če imaš ti čisto vest, pa še toliko bolj. Če bo karkoli, ti bi prav prišlo, ker si na to policijo torej opozorila in imaš potem tudi zapisnik lepo že v rokah.
Kaj točno ne pomaga?
[/quote]
To, da si totalen bedak. Sicer pa avtorica nič ne navaja po čem sklepa, da ji bivši sledi. Običajno gre pri babah tako, ko se razidejo, bi naklepale proti bivšim in se maščevale za lastna početja. Ker so v beticah in denjanjih popolnoma prozorne, jih bivši seveda berejo kot stripe, zato mislijo te babetine, da jim sledijo.
Na tvoj telefon je, očitno še preden sta se razšla (psiho…), naložil vohunski programček (na spletu jih je kar nekaj) s katerim lahko popolnoma nadzoruje tvoj telefon. Tudi kamero (!) in mikrofon (!!) v tvojem telefonu. Torej lahko snema in posluša tvoje pogovore, ko je tvoj telefon na standby-u na mizi, lahko posluša kako seksaš z novim tipom itd… Creepy… !!
To, da si totalen bedak. Sicer pa avtorica nič ne navaja po čem sklepa, da ji bivši sledi. Običajno gre pri babah tako, ko se razidejo, bi naklepale proti bivšim in se maščevale za lastna početja. Ker so v beticah in denjanjih popolnoma prozorne, jih bivši seveda berejo kot stripe, zato mislijo te babetine, da jim sledijo.
[/quote]
Če jih zbirajo taki loleki kot ti, drugače ne more bit.
Na tvoj telefon je, očitno še preden sta se razšla (psiho…), naložil vohunski programček (na spletu jih je kar nekaj) s katerim lahko popolnoma nadzoruje tvoj telefon. Tudi kamero (!) in mikrofon (!!) v tvojem telefonu. Torej lahko snema in posluša tvoje pogovore, ko je tvoj telefon na standby-u na mizi, lahko posluša kako seksaš z novim tipom itd… Creepy… !!
[/quote]
Res je, to imate vse babe enake take, to je babi prirojena naravna danost.. Moja bivša je telefon najprej nesla na policijo, tam so jo odslovili ( če so takrat zadrževali smeh, so se zagotovo smejali za njenim hrbtom), zatem je dala 300 evrov, da so ji na servisu “ščistili” 200 eur vreden telefon.
Ampak hudič ji je še vedno sledil, ker sem jo poznal kot predrenega groša in sem v naprej vedel, kako nizkotno zlobo spet naklepa.
Saj tumpasto ne veš akj bi rado sploh povedalo. Ti je vsaj kaj topleje, ko lahko naserješ blesav in brezpredmeten post na mon?
[/quote]
Važno je, da ti veš.
Fantje naj se pričkajo, midve pa drugače rešiva:
– ni prijetno, a najprej bi menjala telefonsko število in ne dovolila objave v imeniku
– začasno bi si odprla tudi nov glavni e-naslov
– pojdi v svoj stari email v nastavitve in poglej, če imaš v nastavitvah naveden sekundarni email (v primeru zaklepa prvega) in telefon: tu preveri kateri email je sekundarni oz ga kar briši in briši tudi telefonsko številko (oboje pusti prazno); šele ko to urediš menjaj geslo v tem mailu.
Ta poštni predal pusti zaenkrat pri miru in se vse dogovarjaj iz novega enaslova.
– enak postopek je pri aplikacijah z menjavo gesel, preveri če slučajno omogočajo sekundarni email in šele ko ga zbrišeš, si spremeniš gesla. POVSOD
pa prosim: 12345678 in GesloGeslo…niso varna gesla! Prav tako ne tvoj rojstni dan…
– iz telefona si shrani samo fotke. App, so itak v oblaku in shranjevanja ne potrebujejo.
– telefon resetiraj na tovarniške nastavitve in ga od tu dalje uporabljaj z računalnikom, ki tvojemu bivšemu ni prišel v roke
– na telefon si prenesi samo tiste app katere poznaš in uporabljaš in NE povrni si stanja iz kakega starega back.up-a in ali iz tvojega starega compa
– na svojem compu naredi enako kot na telefonu: briši vse in na novo vse inštaliraj in tako naredi tudi s kakimi zunanjimi trdimi diski in USB ključki, do katerih je imel tip dostop
– ko imaš tovarniško ponastavljen telefon, comp in mail začneš povezovati zadeve in tu bi morala že biti na čistem – če pa ni nujno, pa malo počakaj s tem povezovanjem naprav
– če boš šla v nakup novega telefona, si najprej povosod poglej in spremeni gesla, šele nato se povezuj s telefonom.
Avto pa…mogoče ti niti ne sledi s sledilno napravo v avtu, ampak te kar spremlja preko telefona, tako da…malo počakaj pa boš videla kaj in kako se bo odvijalo. Prav tako prosi svoje frende, naj ne objavljajo po socialnih medijih, kje se nahajate…ja vem, grozno težko, a pri večini folka sploh ne rabiš sledilne naprave, ker vse sami objavijo. Tudi ti za nekaj časa prekini z objavami.
Če pa ga opaziš, da ti fizično sledi, si npr nekaj časa zapisuj kraj in čas, ko si ga opazila in s tem dnevnikom (ga lahko tudi fotkaš) greš na policijo in jih prosiš za pomoč.
V nobenem primeru pa z njim ne komuniciraj več. Prekini in blokiraj.
:):):) Ne vem, ne vem. Sem blondinka. Pa na sončne dneve ne bi delala:):):)
[/quote]
Blondinka? Sova ma take rada…
Na Sovi imajo 10 m visoke zidove in spuščene rolete, šepetajo, sonce pa vidijo samo na ekranu.
Aha:)
Misliš, da bi jim uspelo sonce skriti pred mano? Ga res povsod najdem:):):)
[/quote]
[img]https://i.pinimg.com/originals/5d/ab/64/5dab64784a8f218f46c2c820ead2c115.jpg[/img]