Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Bizarna in smešna družinska pravila

Bizarna in smešna družinska pravila

Da se nasmejemo in mogoče dobimo kakšno novo idejo. Vsaka družina, par ali posameznik imajo kakšna smešna pravila, ki se jih držijo, čeprav so mogoče že pozabili zakaj naj bi bilo to dobro.
Pri nas med taka bolj čudna spadajo
– prepovedano je jesti stvari, ki so posute s kokosom (da ni po celi hiši kokos)
– v hladilniku ni nikoli alkoholne pijače, ta je v kleti v drugem hladilniku
– hranimo vse račune iz trgovin, tudi če so samo od kruha in to dve leti
– v sobotah dopoldne vsi izklopimo mobitele in jih polnimo izklopljene (ne me vprašat zakaj, to pravilo si je mož namislil pred kakimi desetimi leti)
Kakšna so pa vaša bizarno/smešna pravila?

Tisti, ki poje zadnji, zlaga v pomivalni stroj ( kar me je zdaj udarilo nazaj 😃😃)
Eno uro na vikend se vsi zapodimo oboroženi z cunjami, metlami, sesalci, kisom, čistili in gobicami po hiši, ves ta čas so zvočniki z glasbo po trenutnem izboru skoraj na maximum 😂
Pravilo iz obdobja majhnih otrok, ki ga zdaj ne rabimo več : kar se valja več kot en dan po tleh, gre v smeti😮

Ko imamo obiske ne gledamo tvja racunalnika ali telefona.

Klobase so na sredinski polici.
Zgoraj mlecni.

Pospravljamo vsi ob petkih zvecer.

nova
Uredništvo priporoča

Oh v vseh družinah so pravila in se jih vsi držijo. Recimo, da se umazane cunje fliknejo v koša za pranje. To je pravilo a ne?
Sprašuješ pa o smešnih in bizarnih…… Midva z ženo recimo imava enega in sicer da v nedeljo zvečer nikdar ne seksava in to zato, ker je ponedeljek vedno stresni dan ;)) Res. Potem je en kup pravil, ki sodijo med bolj ko ne – smešna, ampak se jih držimo, ker pri nas preko tedna sobivata tudi gospodinja in snažilka in vsaka je nekaj ur pristona preko tedna. Tako je recimo pravilo, da je vedno na razpolago 50 eur (nikdar več, nikdar manj) v eni skledici v kuhinji. Pač ravno zato, če morata gospe skočit v trgovino po kako malenkost, ki zmanjka. Torej vsak dan zvečer z ženo dopolniva znesek, če manjka.
Smešno pravilo je tudi pri otrocih, da nikdar ne smejo stopit v najino spalnico, četudi se nevemkaj zgodi. Ni vstopa. Ne vem če je sin pa bo star šest let že sploh videl najino spalnico. Mislim da ne.
Otroci sami ne smejo stopit iz dnevne sobe na balkon.
Ko gremo oz. zapuščamo stanovanje skupno imamo “hitri listek” kjer so zapisane točke kaj preverimo (recimo preveri štedilnik, poglej če je kaj uštekano, poglej v kopalnico če so pipe zaprte, preveri balkonska vrat….)
Ma en kup takih pravil no. Aja kar se hrane tiče ja, hahahhah, ko odpremo tetrapak mleka ga ne pustimo v embalaži, ampak se ga takoj prelije v steklenico. Evo to ja. Mogoče je to še najbolj bizarno.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Jaz ne pustim, da se jé na kavcu (cips, keksi, sadje) karkoli se drobi ali tece. Televizor ne sme biti nikoli na glas in ko gledamo film nihce ne govori. V hladilnik se isti izdelki zlozijo po roku uporabe. Torej npr. jogurti (lahko tudi razlicnih okusov) je spredaj tisti kateri potece najprej in zadaj tisti, ki ima najdlje rok. Prav tako se roki preverjajo ze v trgovini. Kupimo tisti izdelek, ki ima najdaljsi rok. Rože se zalivajo vsak ponedeljek.

Mi nimamo nobenih bizarnih pravil. Očitno smo zato čudni. Čips jemo na kavču, jemo, ko smo lačni, nikoli se nikogar ne sili jest. Mene so kot malo silili s hrano in sem bila dolgo let suha ko trlica. Če nekdo ni lačen, ko je kosilo, mu ni treba jesti, drugi jemo, tisti pa poje kasneje. Mogoče je to bizarno.:))

Če se podolčkava sredi belega dne, čez kljuko vedno obesimo še kako krpo, ki zakriva pogled skozi ključavnico. 😊

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Nimamo nekaj.
Da jemo za mizo in spimo v svojih posteljah, se mi ne zdi pravilo.
Edino, da mi pade na pamet je, da se vsakega gosta postreže. Nekaj kruha, domače salame in sira, se vedno najde.

V bistvu niso pravila ampak način, kako naša familija že od nekdaj funkcionira, pa je za nas to nekaj običajnega, za druge pa čudno. Npr. ko pridemo domov, se vedno preoblečemo. No, to verjetno delate v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} družin. Ampak, če grem iz hiše recimo na vrt ali sprehod, se spet preoblečem v oblačila za ven. In ko pridem nazaj v hišo, spet v tista za “po hiši”. Večini je tudi čudno, da ima vsak od nas dvoje copat. Ene za “čez dan” in druge za “po tuširanju”. In še najbolj “čudna” za vsakega, ki mu to povem- pri nas čez dan TV nikoli ni prižgan. Vedno le zvečer. Edina izjema so prenosi Moto GP-ja 🙂

To so vse pravila mojega fanta, ker jaz nimam nobenih 😀
Nimava otrok in imava napol študentsko življenje, zato se bodo kakšna pravila mogoče zdela ostalim samoumevna.
Recimo v posteljo se lahko gre samo v svežih oblačilih, če pa se hočeš ulečt v svoji domači trenirki, ne smeš V posteljo, ampak ležat NA odeji.
Vse omarice morajo bit trdno zaprte.
v stanovanju je lahko naenkrat odprto samo eno okno.
po pripravi hrane se obrišejo tudi vse ploščice na zidu za delovno površino, vedno.
kumare se VEDNO olupijo.
delikatese ne smejo nikol ostat v papirju iz trgovine, ampak se jih vse predeva v plastično posodico.
soka iz tetrapaka se ne kopuje, juice je lahko izključno sveže iztisnjen.
mlečni izdelki ne smejo ostati zunaj hladilnika niti za minuto.
nikoli z obliznjeno žlico nazaj v kozarec marmelade
ok, moje edino pravilo je, da se vedno najprej poje star kruh in potem načne nov.

Skratka, večina vas je sužnjev lastnih norosti in nesmiselnih pravil.

No, tudi mi nismo izjema … 😀

– Če cartamo naše mačke zunaj, (ki se skorajda ves čas “levijo”) se preden nadaljuješ pot do bivalnih prostorov, v veži “porolaš” z lepljivim valjčkom.
– Vse salame, siri in podobne stvari v hladlniku morajo biti na prav določenem “oddelku”, k je zaprt.
– Kozarec, s katerega piješ večkrat na dan (če to delaš) mora biti na pladnju na posebnem mestu prav za to. Bog ne daj 5 cm kjer ni pladnja 😀
– Sirup obvezno takoj v hladilnik
– Ko se kuha kosilo za vikend obvezno mizo pripravljajo tisti, ki niso pomagali pri pripravi hrane.
– S partnerjem imava čudno … navado??, da najprej morava vsako noč zaspati pri TV in ko se prvič predramiva (okoli pol 2 zjutraj) greva komaj v posteljo spat. Skrajno nezdravo, a to delava zdaj že 4 leta … sva se navadila. 🙂
– Kar otroci ne pospravijo za seboj, se brez opomina (ker je bilo teh opominov v preteklosti ufff) skrije tako, da se še tisti, ki je skril, več ne spomni kje je. – pomaga
– Prvi in zadnji kos salame (polike npr.) se mora obvezno pojesti brez kruha 😀
– V nedeljo zjutraj so vedno za zajtrk pečena jajčka na oko
– prepovedane so bleščice v vseh oblikah in barvah – ker padajo in jih ne moreš očistiti. skratka – strogo prepovedano
– kdor pusti svoj odtis na oknih, jih za kazen očisti – in to takoj brez oklevanja.
– Ko se kuha imamo rek, kateri nam je postal neka zabavna mantra med kuho (še posebej otrokom): “urejen delovni prostor – je ključ do uspeha”, kjer prvi del stavka povem jaz, drugega pa “kuhinjski pomagač” 😀
– Kdor zadnji porabi neko dobrino mi mora povedati, da se lahko drugič dokupi.
– V torek je dan za manikuro in pedikuro

Tega je najbrž še več, čeprav to niso najbolj neka pravila ampak naši skupni dogovori, ki jim vsi z veseljem sledimo… 😀 na srečo

Luči se vedno prižigajo in ugašajo z desno roko. Vodo se odpira in zapira z levo. Nihče ne sme vdihniti in izdihniti več kot 15x v minuti in pomežikniti več kot 20x. 🙂

Že zdavnaj nisem več študentka, pa so mi tako rigorozna pravila kar malo srhljiva. Edino tole o starem kruhu (pa ne prestarem, ga sušim, ko ni več dober) podpišem. Ob takem tipu se meni zmeša (no, ali pa njemu ob meni).

Partner je vajen, da se takoj zjutraj posoda pospravi iz pomivalca in se potem vanj lahko sproti zlaga umazana. Meni je to vseeno, čeprav je princip zelo dober.
Zelo sem nezadovoljna, če se nam kaka hrana pokvari. Se zgodi zelo redko.
Pri meni mora biti v stanovanju vedno odprto vsaj eno okno, tudi pozimi. Brez pardona. Pasivna hiša zame odpade.

Smeha do krova.

Med jedjo se ne oglaša na telefon ali piše SMS-ov ali brska po netu, niti se ne gleda TV. Skratka, med jedjo, ko smo vsi za mizo, telefona in TV-ja ni.
Ne je se v postelji, ne je se na sedežni.
Če se kadi v kuhinji (kar se lahko edino in samo v kuhinji), se prej pozapre vsa vrata in odpre okno.

Če sem sama doma in me nihče ne vidi, potem ta pravila lahko kršim 🙂

Ko pečemo klobaso vedno odrežemo konce.
Pojma nimam zakaj.
Tako je v družini navada že od kar vem za sebe.
Tako je delala moja babica, moja mama, jaz in tudi hčerki.

– Nič obiskov,
razen če prej vsem napoveš dan prej. Poveš kdo in kako dolgo bo. Kdor pripelje obiske mora počistit kopalnico in kuhinjo. Tukaj brez pardona in popuščanja/ izjeme.

– Hrana se ne meče stran, je se kar se skuha.

– Družinske stvari ne razpravljamo pred obiski

– Otroci so doma do desetih. Kolikor minut pozen toliko vikendov nikamor. Vn le ob vikendih, le en dan. …pet, sob, ned, izberi en dan

Pri nas se tudi ne sme jesti na sedežni. Razen ko partnerja ni doma 🙂
Pribor je zložen v predalu (ni nametan ampak lepo zložen ena žlica/vilica na drugi). Partner je živčen, če je kak kabel zavit – tako so vsi podaljški, polnilci, tuš kabel – vse je lepo poravnano.
Še kaj bi se našlo. Je pa res, da sva si zelooo različna. In sva se čez leta že malo obrusila en od drugega. On je mene naučil reda, jaz njega moje raztresenosti. Rezultat je, da si grem včasih še sebi na živce, ker sem tako pedantna pri določenih stvareh.

Drugič pa dakta še rolete dol. Za ziher. Zaradi sosedov.

Drugič pa dakta še rolete dol. Za ziher. Zaradi sosedov.
[/quote]

*dajta

A ti jaz povem zakaj… Zato, ker se je ponev, v kateri so pekli klobase (in sedaj tudi ti) “dedovala” iz roda v rod… Je pač premajhna, da ne gre cela klobasa noter… zato so jo.. in sedaj tudi ti rezali konce klobas, da ste jo lahko spekli…:)) A se res ni nobenmu posvetl?

Mož plača vse 😊 to je pri nas sicer ne pravilo ampak praksa. A ne hodi v trgovino, od hrane do oblačil vse pripeljem jaz. Dobesedno odločim kaj bo odrasel moški imel v omari. On seveda pol sam reče koliko mi more dat, pol vedno got zaobkroži.
Ne protestiram, da nas preživlja

Že zdavnaj nisem več študentka, pa so mi tako rigorozna pravila kar malo srhljiva. Edino tole o starem kruhu (pa ne prestarem, ga sušim, ko ni več dober) podpišem. Ob takem tipu se meni zmeša (no, ali pa njemu ob meni).
[/quote]

Haha kako različni smo si.. meni se zdi sanjsko redoljuben. :))

Rule 34

New Report

Close