Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bizarna in smešna družinska pravila

Bizarna in smešna družinska pravila

Pri nas je kar pestro s temi pravili:
– prvo kavo zjutraj kuham jaz, brez pardona, mož nikoli
– skodelica po pitju kave se vedno pomije, da je pripravljena na drugo dozo
– pult v kuhinji mora biti vedno prazen oz. pospravljen
– brisače v kopalnici morajo biti vedno poravnane
– zvečer se mož sprehodi po hiši, vse oceni in me, če ni vse tako, kot bi moglo bit, našeška…
… pogosto ni tako, kot bi moglo bit.

On: pri nas mora biti večerja na mizi ob 19h, pa če sem jaz doma ali ne
Ona: pri nas seksamo po 21h, če je mož doma ali ne

Haha, se kar boljše počutim. Vsaj vem, da partner nima OKM, pač pa je samo redoljuben. Zahteva manj kot pišete pred mano, pač da se posoda ne nabira, kam se kaj odlaga, da se enkrat tedensko posesa in pomije po tleh, ločujejo odpadki, da se smeti nosijo redno, elektronske naprave izklopijo, ko se gre za dalj časa ven ipd. Seveda se kava ni smela piti zjutraj v postlji, a sem si izborila ta luksuz 🙂
In ja, doma nismo imeli kaj dosti pravil, zato sem bila taka, da smo jih mogli uvesti.

A ti jaz povem zakaj… Zato, ker se je ponev, v kateri so pekli klobase (in sedaj tudi ti) “dedovala” iz roda v rod… Je pač premajhna, da ne gre cela klobasa noter… zato so jo.. in sedaj tudi ti rezali konce klobas, da ste jo lahko spekli…:)) A se res ni nobenmu posvetl?
[/quote]

A si nasedla na štos?
Seveda vemo, zakaj, štos se pa konča tako, da pride enkrat prababica iz doma na obisk in, ko zagleda klobase z odrezanimi konci, vpraša ‘Pa kaj niste še kupili večje ponve?’

Imam občutek, da moški zahtevajo neka pravila, ki jih pa morajo izvajat na koncu ženske. Če bi sami to delali ne bi bili tako redoljubni.

Moj tečnari, ce si strižem nohte kjer koli drugje kot zunaj (na balkonu). In itak, da tega ne bom izvajala pozimi.

Moj odpira okna, sama jih zapiram
On prižiga klimo, sama vgašam
Sama pozimi prižigam gretje na 21 stopinj, on ugaša
Sama sem pozimi v 2 dolgih rokavih, on v kratkih….

Sva zelo usklajen par.

Pri nas po tuširanju na suho pobrišemo banjo in ploščice (brisača+ Kärcher za okna), da preprečimo vlago v prostoru.

zmenjen
Njemu stoji – ti mu ga vlečeš ☺

Potemtakem skoz jeste star kruh.. pri nas je kontra pravilo, najprej se poje svež kruh, star se porabi za toast, šnite ali drobtine.

Puca se ob sobotah. Lika pa v nedeljo.

Še dandanašnji se pogosto držim tega pravila iz otroštva.

Veš zakaj so to delali v preteklosti? 🙂 Ker niso imeli večje posode oz. bi viselo čez, zato so odrezali. Ja, bizarno. Še bolj pa to, da se danes nadaljuje s tem početjem, brez da bi vedeli vzrok.

Veš zakaj so to delali v preteklosti? 🙂 Ker niso imeli večje posode oz. bi viselo čez, zato so odrezali. Ja, bizarno. Še bolj pa to, da se danes nadaljuje s tem početjem, brez da bi vedeli vzrok.
[/quote]

Jaz sem tudi slišala za to, a sem mislila, da je vic (saj najbrž je).

“V postelji s sovražnikom”? Morda sem si naslov filma napačno zapomnila, a se ga zelo dobro spomnim. Julia Roberts je igrala.

[/quote]

jep — veljalo je za ribe, ker je imela prapra babica premajhno posodo … potem pa babnice iz roda v rod režejo glavo in rep ☺

Pri nas imamo takšno čudno navado, da ko gremo zvečer spat, vedno spimo z zaprtimi očmi. Samo podnevi je dovoljeno spati z odprtimi.

Ker smo normalni v glavi.

Poznam pa sosedo, kjer jim je zaradi neke vere ali kaj to pač je … kult, prepovedano seksati po 8 uri zvečer pa vse do 8 ure zjutraj. :’D

ja pa ja …

Jaz sem tudi slišala za to, a sem mislila, da je vic (saj najbrž je).
[/quote]
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/thinking-makes-it-so/201402/the-pot-roast-principle
tale vic kroži po celem svetu…
samo tu je bila pečica premajhna

Nimamo nobenih bizarnih ali smešnih pravil. Vsa, ki so, so osnovna in obema odraslima tako logična, da ni bilo potrebe po dogovoru zanje. Potem ima pa še vsak svoja “pravila” ali svoj način, ampak glede tega ni nekih pričakovanj drug do drugega. Si dava dihat. Razen otrokom, njim pa ne dava dihat 😉

https://www.psychologytoday.com/intl/blog/thinking-makes-it-so/201402/the-pot-roast-principle
tale vic kroži po celem svetu…
samo tu je bila pečica premajhna
[/quote]

:)) jaz pa prvič slišim za to.

He he – prvi stavek – isto pri nas.

moje pravilo: v nedeljo nikoli ne perem, likam oz. zlagam cunj, nikoli ne čistim po stanovanju in nikoli ne nakupujem

V kuhinji ne pojemo!

Hahaha, same here …. Kar gate, ali pa pripravljeno svežo brisačo 🙂

Ampak to ni nobeno “čudno” pravilo; to je z vidika varnosti in nedoživetja šoka za tistega ( zgodnjenajstniški otroc naprimer), ki bi slučajno “špegal” skozi luknjo za ključ v ključavnici, nuja :))

Drugače pa morda le dve pravili: ročke pip na umivalnikih se zapirajo s komolci, ne z mokro roko, ker je pipa potem vsa oflekana od vode, če jo zapreš z mokrimi rokami. Pa ponavadi vsak za seboj pobriše še kapljice s pipe po umivanju, tuširanju, da so čiste, šajni in brez zasušenih kapljic apnenca gor – je tudi lažje za vzdrževanje na dolgi rok in vedno čisto.
Drugo je pa, da se s čevlji ne hodi po notranjosti hiše (je povsod parket); samo na hodniku, kjer so ploščice. Torej sezuvanje – tudi če se kaj pozabi, pa se potem gre nazaj iskat, ko si že obut. Da se “roba” s ceste in pločnikov ne raznaša po hiši ( od pljunkov, ptičjih iztrebkov, urina vseh sort, pasjega dreka, pohojenih žvečilnih, ipd).

Ha, ha, ha.

Ampak ko berem ene, ne morem verjeti. So sužnji svojih navad. Ne sme se, mora se… Kot v zaporu. Grozno, da lahko tako živijo.

A si nasedla na štos?
Seveda vemo, zakaj, štos se pa konča tako, da pride enkrat prababica iz doma na obisk in, ko zagleda klobase z odrezanimi konci, vpraša ‘Pa kaj niste še kupili večje ponve?’
[/quote]

Haha, zelo smešno.

New Report

Close