Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute BKS banka

BKS banka

Zdravo,

jemljem hipotekarni kredit in sem se oglasila tudi pri tej banki.

Dali so mi zelo dobro ponudbo, vendar mi je ta banka precelj nepoznana(avstrijska), zato me zanima, ali ima kdo od vas kakšne izkušnje(pozitivne. negativne) z njimi.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

devetka

A te težave Prekmurcev ki so jemali hipotekarne kredite v avstriji niso nič izučile.

Gospod Tomc, prosim da ne dovolite nestrpnih in žaljivih izjav kot jih navaja zverko.

Z mojimi 25 letnimi bančnimi izkušnjami v Prekmurju, LJubljani in Mariboru lahko trdim da so prekmurci eni najboljših varčevalcev in najbolj previdnih kreditojemalcev v Sloveniji.
To kaže na pravilen in zdrav odnos do denarja.
Izjeme pa so povsod.

Zverko, tebe pa kot rojeni prekmurec prosim da svojo trditev argumentiraš z dejstvi! v nasprotnem smatram tvojo izjavo kot čisto “nakladanje”.

Samo Prekmurce je avstrijska banka tako nategnila da jim sedaj rubijo nepremičnine. Drugje po Sloveniji se to ni dogajalo.

sem izbrisall

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Jemanje kredita ni nikoli predstavljalo velik problem.
Problem je nastal vedno odzadaj.
Preden nekdo podpiše pogodbo izve vse. Višino anuitete, čas odplačevanja, obresti in tudi kazni.
Zaplete se ko nekdo zamudi ali odloži pri plačilu prvega obroka iz tega ali onega razloga.
Banka je z komitentom sklenila pogodbo po kateri je dala denar in ta denar z pripadajočimi obrestmi je pač treba vrniti.
Če redno plačujete, boste za banko dober komitent in sploh ni važno katera banka je to, če ne banka hoče svoj denar nazaj, tu pa se zaplete ker se nihče noče odpovedati lasništvu, denar pa imamo vsi tako radi.
Kajbi svetoval jaz osebno?
Preden najamete kredit dobro razmislite zakaj ga najamete?
Ali je to zaradi investici ali poplačila starih dolgov?
Če je zaradi investici, Koliko mi nova investicija prinese dodane vrednost, ali bo pokrivala dolg?
Če za poplačilo starih dolgov, zakaj imam stare dolgove in kje se je zalomilo?
Kako ga boste odplačevali, ne danes, temveč jutri?
In konec koncev, ali sem res preveril vse možnosti?
Torej ni kriva banka za dober ali slab kredit, ni kriva regija, niti država.
Kdo je torej kriv ko se nekomu zalomi?
Povdarjam še enkrat iz lasnih izkušenj. dobro premislite preden vzamete kredit, pod kakšnimi pogoji in kakšna je cena tega kredita, ter nenazadnje gdo in kako ga bo odplačal, oziroma plačal ceno zanj?

lp

BKS banka je pred 3 leti imela zelo zelo ugodno ponudno hipotekarnih(takrat sem iskal)

Svetujem ,da se oglasiš tudi pri njih, so bili zelo fleksibilni.

BKS bank mi je trenutno zelo všeč. sem prvič pri njih najel leasing za OA in zaenkrat ni problemov.

lp
depo

BKS banka je ena izmed treh novonastalih bank, ki so zrasle iz nekdanje BANK AUSTRIA…gre za kredibilno banko s konkurenčnimi ponudbami! V primeru Prekmurcev: tu so se nategnili sami, saj so na podlagi informativnega izračuna vplačevali visoke are za željene nepremičnine-ne da bi najprej počakali na uradno potrditev s strani BKS banke ( na kar zaposleni tudi opozorijo!!)! Bil tam in spoznal njihov način dela s potencialnimi strankami…njhov pristop je dosti bolj profesionalen kot v največjih bankah, saj radi ugodijo stranki + upoštevajo različne okoliščine, ki jih ostale banke ne+ že sama informativna ponudba temelji na podlagi ocene njihovega strokovnega cenilca….normalno pa je da se vse banke otepajo precenjenih stanovanj, saj bi v slabem scenariju morale same seči v žep!!!! Nepremičninarji pa stiskajo kupce v kot, da ti čimprej vplačajo aro in po možnosti še del provizije…Tukaj govorimo o preveliki naivnosti in neizobraženosti kupcev glede nakupa nepremičnine- ne pa o nekredibilnosti bank!!! Z aro je potrebno počakati do uradne odobritve/zavrnitve kredita s strani banke…šele nato lahko steče nakup!

števerjan,

ko navajaš dejstva najprej preveri pravilnost. Opozoril te bom le na ri najbolj zgrešene:

1. BKS (Bank fur Kaertner und Steiermark) niti slučajno ni zrasla iz nekdanje BANK AUSTRIA –
kje pa si to pobral?

2. Prekmurci niso najemali kreditov pri BKS in nimajo težav z to banko ampak z Raiffeisen
banko iz St. Anne in Bawag banko iz Graza.

3. Tudi glede are na nakupe nepremičnin tvoja trditev ni pravilna – krediti niti slučajno niso bili
namenjeni nakupu nepremičnin ampak gradnji in adaptaciji hiš, pogosto tudi hlevov, pa tudi
nakupu strojne opreme za kmetijstvo (traktorji, stroji ipd.)
Glavni problem prekmurcev pri avstrijskih bankah je bil predvsem ta da so se zadolžili preko
svojih zmožnosti; večinoma so to bili majhni kmetje ki niso imeli izkušenj z t.i.
komercialnimi krediti, ki jih je potrebno vedno tako ali tako vrniti (prej so bili navajeni na super
ugodne, pogosto kar nepovratne kredite za kmetijstvo).
Prav tako jih je presenetil postopno nazadovanje same panoge, iz katere so lahko nekoč
odlično živeli, danes pa žal s starim načinom kmetovanja to ni več možno.

Pozabil sem še dodati link do kratke zgodovino BKS – nikjer ne vidim Bank Austria?
Mimogrede števerjan, kateri pa sta še ostali dve (od treh bank ki so nastale iz Bank Austrie?)

http://www.bks.at/BKS_webp/BKS/Praesentation/BKSBank/Geschichte/index.jsp

Elanino: se opravičujem za pomoto: Bank Austria Creditanstalt je bila največji lastnik BKS banke…Bank Austria je sedaj UNICREDIT banka…vse ostalo pa zgleda da premalo spremljaš dogajanje v medijih-po drugi strani pa prav da ga ne-ker preveč posplošujejo in zavajajo folk z napačnimi informacijami!!

števerjan, medije že spremljam, pa še zelo dobro poznam BA-CA in Unicredit zato bi te zares
prosil da mi iz “medijev”, ki jih izgleda dobro spremljaš pokažeš ali je BA-CA oz. UCB res lastnica BKSa. Pripenjam ti tudi link z kratko zgodovino BKSa.
Res bi rad videl kdo zavajao folk z napačnimi informacijami – jaz ali ti!

http://www.bks.at/BKS_webp/BKS/Praesentation/BKSBank/Geschichte/index.jsp

Jaz imam pri BKS bank že 3 kredite, najdlje ga odplačijem 3 leta in lahko iz izkušenj povem da je to ena najboljših bank, ki prisluhne kreditojemalcu in po zmožnostih uredijo vse kar si želite! Najboljši gospod za kontaktiranje je*** iz MB! PRIPOROČAM!!!!!!

Zakaj imam občutek da se tu nekdo sam sebe promovira?

Danes sem klicala na SKB in oni sploh neupoštevajo potnih stroškov in prehrane, tudi avtorskega honorarja ne, ampak samo neto plačo.
Dajate napačne informacije.

BKS sem mislila pardon.

ne razburja se toliko, no..informacija je star pol leta, banke pa pač spreminjajo pogoje

To sploh ni res. V resnici te odpravi že navaden referent na okencu in naprej sploh ne moreš prit če nimaš vse tip top in še če ni taka tudi firma kjer si zaposlen.

men so pri bks že vse pripravil za kredit sam mi je nepremičninski finančnik zavrnil kredit, ker naj bi bilo stanovanje po njegovem izračunu vredno 80000 eur, 60 m2, 10 km iz ljb, katero je vredno dobrih 100000 eur.
in sm izgubu možnost najema ugodnega kredita

kdo ali kaj WTF je pa “nepremičninski finančnik”?

Sem pridobil ponudbo BKS tudi sam. Bili so med konkurenšnejšimi bankami v Slo.
Vendar se je njihova ponudba (ponudba 1.6 + 6euribor) razlikovala od dejanskega izračuna mesečne anuitete. Euribor vrednost so iz nevemkakih razlogov zaokrožili navzgor za celih 0,11 odstotka, kar je konec koncev zneslo povprečno ponudbo, tako kot pri mnogih drugih bankah.

Poizdravljeni,

midva s partnerjem sva vzela hipotekarni kredit za stanovanje pri BKS banki. Kar se pogojev tiče so bili najugodnejši… Problemi so se začeli potem pri kreditni pogodbi, v kateri je bila kar napačna obrestna mera, to je spet pomenilo en kup živcev, na koncu se je izkazalo, da je bila tiskarska napaka!!! Mene moti pri tej banki, da so dokaj neodzivni, npr. pol leta so rabli, da so spremenili moj naslov za pošiljanje dokumentov…

Top1, lahko meni posreduješ kontaktne podatke od tega gospoda, ki ga omenjaš, ter kakšne ima pogoje omenjena banka za hipotekarni kredit. Hvala ([email protected])

tudi jaz bi prosila za kakšno kontaktno osebo pri tej BKS banki. tudi rabim kredit.
[email protected]
hvala

New Report

Close