BLANCO korita
Če imate morda izkušnje z BLANCO koriti, bi vas prosila za nasvet. Kakšne so vaše izkušnje pri čiščenju in vdrževanju in pa koliko časa ga že imate. Sama se odločam se med modeloma iz Silacrona ali Silgranita, z eno odprtino in odcejalnikom, v barvi marmorja in pa tisti model, kjer z vrha mečeš smeti.
Vnaprej hvala za informacije!
TejaT
Jaz ga imam že 10 let in sem zelo zadovoljna. Model je Octagon iz belega silacrona (menda boljša izbira kot silagranit, po izjavah prodajalca). Ima tudi odprtino za smeti, kar je zelo praktično (ni nobenega kapljanja po tleh). Res je, da se pozna praska, če ti recimo z višine pade v korito nož ali kaj podobno ostrega. Težava je samo z vodnim kamnom, ker se na belem koritu pozna rumen madež, ampak se ga da očistiti. Priporočam.
Ojla,
jaz ga imam cca 6 let in ga ne zamenjam za nič drugega. To, da zvrha mečeš smeti je pa sploh super.Si sploh ne predstavljam da bi bla brez te možnosti.
Kupi, ne bo ti žal!
Brina
tudi jaz ga imam in sicer tistega mat (z luknjicami, ni gladek). In po enem letu že kar intenzivno razmišljam, da ga bom zamenjala za navadnega. Vsaka pika se pozna in ves čas izgleda, kot da je ful umazan. Definitivno ne priporočam.
BEDA OD BEDE,
sama sem padla na finto že pred 10 leti, za to belo korito z negravžnim smetnjakom od zgoraj sva dala takrat 1000 DEM (!!) in po enem letu sem komaj čakala, da se ga rešim…. Zdaj imam že pol leta novega, super.
1. pokrov smetnjaka ne daj bože dat v pomivalca, ker se stopi oz. do te mere spremeni obliko, da več ne tesni. Seveda nikjer ne piše, da se ne sme dajat v stroj…. ko sem jim penila, so rekli, da kaj pa perem na najbolj vroče…. (dojenčki doma; razkuževanje…).
2. samo korito zapacano, da te kap!!! Rumenost je bilo moč očistiti samo in zgolj z vlitjem MR Muscolo; hude kisline za odmaševanje odtokov….. pa še to samo za kak dan. vse, kar je prišlo not, je puščalo fleke, če le nisem kot obsedena drgnila korita z abrazivnimi sredstvi (Cif itd.) večkrat na dan…
3. smetnjak je glavna beda: zaudarja, ker kanta nima pokrova in so vse vonjave v valju, skozi katerega mečete od zgoraj, kanta je premajhna, vrečko je težko namontirat, ker potem ne zdrsne več lepo v ležišče….
ma nimam besed. ampak kot vidiš, vtisi so pač različni. Jasno mora bit kdo tudi zadovoljen, saj drugače živemu krstu ne bi uspeli prodati tega svojega precenjenega in neuporabnega korita….
no, pa naj bo, spomnila sem se še, kaj mi je bilo pa všeč: ogromen odtok in to, da si ga lahko samo z zasukom gumba zaprl in napolnil z vodo….. za recimo pranje solate, ampak jaz tega nisem kaj dolgo počela, ker se mi je gravžalo v tistem porumenelem in flekastem koritu prat solato.
srečno.
Hvala vsem za odgovore!
Pozabila sem napisati še, da se zanimam izključno za korito v temni barvi marmorja; temna barva se je pa izkazala za kar “uporabno”…..
Pozdravček,
TejaT
Bravo, napisala si tocno to kar sem sam hotel napisati in vse je res, imamo namrec enako korito !
Nikoli vec ne bomo kupil nobenega izdelka od Blanco. To je vse en velik nateg! Lepo samo prvo leto. Vsak rostfrei ali emajliran korit je bolj enostaven in higijenicen za cistit.
Forum je zaprt za komentiranje.