Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Blazinice sivke v omarah

Blazinice sivke v omarah

Na koliko časa menjate blazinice sivke v omarah? Meni se hitro razdišijo, poceni pa niso, če rabiš za več omar? Kje jih kupite oziroma, kaj imate v omarah za boljši vonj?

Si jo raje dam pod blazino.

Jaz sem si enkrat kupila dve taki blazinici (eno za v omaro s plašči ipd., drugo z ostalimi oblačili). Ko sta se razdišali, sem kupila sivkino eterično olje, ki ga občasno vtrem v blazinici.

Odgovor na objavo uporabnika
kenguru, 25.06.2025 ob 07:31

Jaz sem si enkrat kupila dve taki blazinici (eno za v omaro s plašči ipd., drugo z ostalimi oblačili). Ko sta se razdišali, sem kupila sivkino eterično olje, ki ga občasno vtrem v blazinici.

Te blazinice drzijo zelo dolgo, vmes jih je treba le pregnesti in premeckati, da se spet sproati vonj.

Jaz nakapljam etericno olje na vatne blazinice in jih poturim po omarah in predalih, ko se razdisi, spet nakapljam par kapljic.

Bolj kot blazinice se splača pripraviti razpršilko za po posteljnini ko jo zamenjaš. Imam hidrolat, ki je manj intenziven, včasih pa dam tudi par kapljic et.olja razredčenega z vodko, destilirano vodo in solubolom. Obvezno testiraj prej na robu tkanine, gre res samo par kapljic olja. Diši bolano…

Enkrat na leto zamenjam. Ker mi raste in cveti lavanda po vrtu, jih naredim sama. Imam pa večje vrečke, tako da kar potlačim cvetove not.

Sivko je treba pregnesti in spet diši, niti ni treba dost. Takšna blazinica res dolgo drži.

Kako, 25.06.2025 ob 06:57

Na koliko časa menjate blazinice sivke v omarah? Meni se hitro razdišijo, poceni pa niso, če rabiš za več omar? Kje jih kupite oziroma, kaj imate v omarah za boljši vonj?

Naberem sivko, jo posušim, iz odvečnih starih mikic zašijem vrečkice in jih napolnim s sivko. Meni se ne razdišijo celo sezono.

Meni pa sivka nzelo smrdi. Ne prenesem vonja. Hči tudi ne.

Anonimno 8622, 28.06.2025 ob 16:31

Naberem sivko, jo posušim, iz odvečnih starih mikic zašijem vrečkice in jih napolnim s sivko. Meni se ne razdišijo celo sezono.

Podobno tudi jaz. Naberem sivko, posušim in menjam na eno ali dve leti. Uporabljam pa kar otroške nogavice ki so jih prerastli.  Vsake toliko malo pregnetem in to je to.

Ne šivam, uporabim (seveda oprane) najlonke, ki so spustile zanko.

Naberem jo na morju ob vikendu in natlačil v odrezano najlonko in jo zavežem.

New Report

Close