Najdi forum

Splash Forum Politični čvek BLED

BLED

http://www.mladina.si/dnevnik/07-11-2008-do_otoka_s_pretvezo/

Jah, Ko so vsa sodišča ugotovila, da Cerkci otok NE pripada in kar niso uspeli dobiti na sodišču, jim je pa sedaj podarila vlada.
Še en lep primer kraje državnega premoženja.

Ja še en dokaz kako je JJ pošten.

Bo vsaj na otoku pospravljeno, če mora biti že ob obali taka svinjarija.

Očitno nimaš razjasnjenih pojmov o lastnini. Objekt, cerkev, je v cerkveni lasti od začetka ne pa v državni.

Na otoku je še večja.

Ko bo cerkev dobila premoženje nazaj, bodo že počistili, brez skrbi. Vi pa počistite okrog Riklijeve vile in čolnarne. Pa Zako in Pristavo. Sram vas je lahko, imate naravni biser, žal sami ne naredite zanj’ga nič.

mik pa se ti zavedaš kdo je lastnik vseh naših gotdov, nepremičnin in tudi Bleda v imeni RKC V Sloveniji, ma ne očitno vam ni jasno!

ninej,
po pravici povedano, mi je čisto vseeno, če je lastnik rdeč, ali bel, ali črn, samo naj končno že naredijo to blejsko jezero, (ki si ne zasluži, da bi ga napisal z veliko), podobno recimo Vrbskemu. Mislim po čistoči in ponudbi, sicer je lepše, zanemarjeno pa do amena.

Gozdovi v okolici Bleda so še vedno tam kjer so bili v socializmu, pa otok tudi.

Riklijeva vila je pa še bolj razpadajoča, kot je bila prej. Čudno, da se nobena vlada tega ne sramuje in še bolj čudno, da so vsi dosedanji blejski župani dobivali plačo.

Samo dobiček od kapitala je prej ostal v Sloveniji, zdej gre pa ka lastniku – tujcu.

mik vila je last Omana, in kaj ima država pri njeni obnovi, naj mu jo zaseže al kako???

Samo dobiček od kapitala je prej ostal v Sloveniji, zdej gre pa ka lastniku – tujcu.[/quote]

Država ima vse mehanizme, da obdavči lastnike do onemoglosti. Tako kot so po drugi svetovni vojni komunisti obdavčili in uničili kmete, po njihovo “kulake”.

uh jaz upam da bo to uvedla nova vlada, hahahaha!:)))

Ma ne, kaj ne poveš! Koliko časa pa je Nicolas lastnik in kdo je bil lastnik prej? Pa je vseeno razpadala. Pa saj ni samo Riklijeva vila, sprehodi se okoli jezera in primerjaj z avstrijskimi turističnimi znamenitostmi.

Pa ni treba hodit na Bled, če imaš slučajno daleč do tja. Oglej si bokalški grad, ali pa grad Kamen, Klevevž, Hmeljnik, Mokronog, Hrastovec, ali pa celjski grad, ki ga obnavljajo že skoraj toliko časa kot so ljubljanskega. Ali pa skoraj katerikoli objekt, ki je starejši od deset let, pa v lasti države in videla boš, da je država bila doslej kaj slab gospodar. Pa ne samo pod Janševo vladavino, zadnja štiri leta je bilo vsaj nekaj narejenega!

Očitno nimaš razjasnjenih pojmov o lastnini. Objekt, cerkev, je v cerkveni lasti od začetka ne pa v državni.[/quote]
Govorimo o otoku, za katerega so vsa naša sodišča (vključno z ustavnim) odločila, da Cerkvi NE pripada, sedaj ga je pa s sporazumom Janševa vlada poklonila.

Očitno nimaš razjasnjenih pojmov o lastnini. Objekt, cerkev, je v cerkveni lasti od začetka ne pa v državni.[/quote]
Govorimo o otoku, za katerega so vsa naša sodišča (vključno z ustavnim) odločila, da Cerkvi NE pripada, sedaj ga je pa s sporazumom Janševa vlada poklonila.[/quote]

Saj ga ni dala RKC. RKC je dobila objekte otok pa je državna last.

ja zato smo državljani čedalje boljBLED-i

Kakšna je bila pa odločitev sodišča?

Kakšna je bila pa odločitev sodišča?[/quote]

Ali naj bi po tvojem torej država skrbela za opravljanje verske službe v teh objektih? Po moje je to edina pravilna rešitev. RKC naj skrbi za objekte in se kot lastnica prijavlja na razpise za dodelitev sredstev za njihovo obnovo. Teh razpisov, tako državnih kot evropskih, je dosti tako da za obnovo ne bo problemov.

Kakšna je bila pa odločitev sodišča?[/quote]

Ali naj bi po tvojem torej država skrbela za opravljanje verske službe v teh objektih? Po moje je to edina pravilna rešitev. RKC naj skrbi za objekte in se kot lastnica prijavlja na razpise za dodelitev sredstev za njihovo obnovo. Teh razpisov, tako državnih kot evropskih, je dosti tako da za obnovo ne bo problemov.[/quote]

Pomoje je pa edino pravilna odločitev sodišča. In če bi hotel kdo v teh objektih v lasti države opravljat kakšno dejavnost, naj jih pa kupi ali vzame v najem. Vsaj takšna pravila veljajo drugje.

Sicer pa cerkvica je itak bila last RKC in ni bila predmet spora, tko da opravljanje verske službe ni bilo ovirano.

Jaz sem za pravičnost. Ampak do konca. Če naj država Cerkvi vrne vse, kar ji je odvzela, in ni dvoma, da ji je marsikaj, potem naj tudi Cerkev začne vračati tistim, katerim je ona odvzela. Ampak pri tej ideji se pa konča vso veselje od denacionalizacije.

New Report

Close