Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bled/bohinj

Bled/bohinj

pozdravljeni!

zanima me,kje se je bolje kopati,na Bledu ali bohinju?
ali se sploh lahko v teh obeh kopaš?
ali vozi vlak do tja? je železniška daleč?
koliko blizu pa pride bus?

hvala

Bohinj: čistejša voda, manj ljudi, mali zalivčki za max dve osebi ;), lepša okolica, ni da ni.
Ne vem, a se je na Bledu sploh še priporočljivo kopati, za Bohinj garantiram. Je pa mrzla voda, mora biti kar nekaj časa fajn vroče, da je voda sprejemljiva za zmrzljivce.
Vlak, železniška, bus – to pa ne vem, grem z avtom. To naj pa kdo drug pomaga :)-

Jaz bi se šla jutri kopat v Bohinj, ali je zelo mrzla voda?

Povezave z vlakom so uboge. Iz LJ recimo ni direktne veze, gre čez Jesenice in vozi – ne vem, 2 x ali max 3 x na dan – poglej si vozni red (Jesenice-Nova Gorica in obratno). Isti vlak, ki pelje v Bohinj, pelje tudi skozi Bled. Vlak vozi do Bohinjske Bistrice, do jezera je še 6 km. Naj bi sicer vozil nek bus, kao – ali vozi ali ne, ne vem, jaz ga še nisem videla, pa sem veliko v Bohinju. Preveri mogoče na straneh Turističnega društva.

Na Bledu je postaja 5 min od jezera, jezero je toplejše, ampak bistveno manj čisto kot Bohinjsko. Tudi gneča je običajno ubijalska, sploh v Zaki, kjer ustavi vlak. Stvar okusa, ampak jaz se recimo raje kopam v hladnejši, a čistejši vodi, zato se na Bledu nisem že 20 let in mi na kraj pameti ne kapne, da bi se. Raje v Savi!

Bohinjsko jezero prav zelo toplo ni, sploh ker je zdaj 2 dni pralo na veliko. Verjento ima kakih 19, 20 stopinj, več težko. Pa še to ni enakomerno – 20 cm pod vrhom še je, globje je pa mrazzzzzz. Kakih 14 dni nazaj se je dalo lepo osvežit, ni pa neka mlakuža, kjer bi se lahko namakal ure in ure. Greš not, odplavaš eno rundo in se pokneš na sonce. Čez kako uro ponoviš vajo.

Mi smo bili prejšnji teden. Rekli so, da je voda kar mrzla, zato smo šli zelooo počasi v vodo, ker smo bolj zmrzljivci, ampak nas je prijetno presenetila.:) Moraš pa vsaj malo migat (vsaj “čofotat”, če ne že plavat), ni ravno za namakanje.

Bohinjsko jezero ima 22 stopinj

Vaš link[/url]

Vaš link
Vaš link[/url][/quote]
Vaš link

Kako pa bo vlak šel drugače kot čez Jesenice? Kje pa naj gre? Saj ni proge drugje. Proga pač ni bila zgrajena za potrebe Ljubljane, ampak za potrebe povezave Dunaja s Trstom.

Če si z “direkt veza” mislila brez prestopanja, pa obstaja vlak za vikend. Vendar tudi v primeru prestopanja na Jesenicah ni panike.

Na Bled (postaja Bled Jezero) pripelje vlak praktično direktno nad jezero (so stopnice dol do jezera).

V Bohinj gre avtobus iz Ljubljane vsako uro, pelje skozi Bled, tako da je to bolj enostavno, kot z vlakom. Za vodo so ti že povedali, kje je bolje, v Bohinju je še en problem, če je napovedan dež, bo tam sigurno, ker ima v Bohinju dež mlade. Če izstopiš pri Hotelu Jezero, imaš do plaže 2 minuti, če se pa pelješ do konca do nekdanjega Hotela Zlatorog, imaš pa potem še ene 15 minut peš do plaže. Mimogrede, Bohinj kot kraj ne obstaja:)))

Kraji okoli bohinjskega jezera so Ribčev laz, Stara Fužina in Ukanc.
Jaz se najraje kopam pri Naklovih glavah – meni najlepši kotiček ob jezeru.

New Report

Close