Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bled- katastrofa

Bled- katastrofa

Včeraj sem bila – prvič po 15 letih – spet na Bledu. Pravzaprav sem bila šokirana, da se od mojega zadnjega obiska praktično ni nič spremenilo – ob vstopu v mesto te pozdravijo na pol razpadajoče stavbe, povsod polno reklam, po tleh smeti…Stavbe okoli blejskega jezera zanemarjene, nekaterim se vidi, da niso imele obnovljene fasade še od časov Tita. Trgovine okoli blejskega jezera (za izjemo ene parih), ponujajo ceneno kitajsko robo, tajske masaže, zraven so kar kitajske restavracije? Cene nenormalne, postrežba obupna (na kofe sva čakala 20min, lokal prazen).

Kot laik se vprašam, ali ne bi mogla občina postavljati ostrejših pogojev za odpiranje dejavnosti ob tako turistično oblegani lokaciji? Ne vem no, ampak meni bi se zdelo logično, da so zraven restavracije s klasično slovensko hrano in podobno. Če se že gremo nek slovenski turizem.

Sta bila pa park in jezero čista in lepo urejena, to je pa tudi vse.
Aja, pa parkirnina v garažni hiši je 5e na uro? to se mi zdi noro, kongresni trg je npr. cenejši. Turist oz.obiskovalec v takem trenutku dobi občutek, da se ga po suhem nateguje. Pa ne zaslužim slabo, ampak 5e na uro ne dam.

Bom vesela vaših mnenj, ker me res zanima, če se samo meni zdi naš “turistični biser” ena greznica, pa brez zamere.

Grem večkrat tja, ampak ja, zelo dober opis.

5 € na uro Slovenka ne da, bo pa dala Tujka.

Je pa res, tudi jaz sem po ene 15 letih šla v neko mesto, pa je ostalo čisto enako. Komunistično, vse sivo, nič se ne vlaga. Ja, fasade po 80 letih začnejo propadat.

To je pa zaradi, naštejem, korupcija, klientelizem, podkupovanje.

Uničenje slovenskega naroda.

Drži, sramotno odiranje za povprečno ponudbo.

Se ti upre.

Na Bled ne hodim več odkar nam Slovencem je bilo odsvetovano. Bila sem še enkrat bolj službeno. Kremšnite so drage (vedno bile),  po SLO se dobijo boljše, postrežba slaba, čaka se. Ne, na Bled pa res ne.

KRemšnit ne kupujte v PArk hOtelu, ampak pri Šmonu, blizu avtobusne postaje. Une v Parku so še slabše k v Šparu, tako da res mi ni jasno, kaj je temu folku tam… PA oni to vehementno trdijo, da niso spremenil recepta, seveda so ga, cheap je za masovni turizem narejen…

Žal je tako, drugorazredna destinacija. Ceste na nivoju romunskega podeželja, parkiranje vsaka začeta ura 5 EUR. Bohinj in Kranjska Gora na bistveno višjem nivoju.

Precejšen problem je mentaliteta prebivalcev. Vlagali ne bi, vsi bi pa oddajali apartmaje za mastne denarje. Ponujali pa parkirišče, umazano kopalno vodo in cenene trgovine. Župan čarodej, za izvedbo projektov precej nesposoben.

Se strinjam z avtorjem tega posta. Smo iz BiH in smo s prijatelji šli na Bled in res se ni veliko spremenilo.  Prijatelji so želeli poskusiti slovensko hrano in te hrane skorajda ni; pizze, fastfood, kitajska hrana…v hotelu Park ponujajo tki.”fensi hamburger s krompirčkom” – v mrežici podobni cedilu dobiš malo pomfrija in hamburger za 15€ ipd. Sprejmem pač turistično mesto, a ni kaj dosti ponudbe za turiste razen ogled mesteca in sprehod okoli jezera

Najhujše je najti parkirišče 🙄

To s parkirišči tudi meni ni jasno. Pa ne samo Bled … A je tak kunšt z buldožerji razriti en večji travnik in nasuti gor grušč za 1000 parkirišč nekje v peš razdalji do jezera?

V Italiji v Pisi je ob poševnem stolpu, eni najbolj obleganih turističnih točk v Ecropi, brezplačno parkirišče oddaljeno manj kot 15 minut peš. Lansko leto smo dobili parkirno mesto v nedeljo dopoldan, sredi julija.

če so pa Bosanci prišli na svinjsko ribico, potem je treba pa res z zakonom prepovedati kitajske restavracije ob jezeru. Ni obvezno parkirati v parkirni hiši, na parkirišču je evro in pol ura. Kremšnita je zanič sladica sama po sebi, ampak če je marketing dober, se tudi v celofan zavit drek dobro prodaja. Podrtije so posledica slovenske zakonodaje glede nepremičnin. Kolikor vem bi do naslednje ljudske vstaje prišlo samo v primeru, da se omeni nepremičninski davek ali pa če spet pride Janša na oblast. Upam vsaj, da bo novi lastnik rikljeve podrtije, v doglednem času kaj naredil iz tistega.

Odgovor na objavo uporabnika
narobe svet, 17.02.2025 ob 09:35

če so pa Bosanci prišli na svinjsko ribico, potem je treba pa res z zakonom prepovedati kitajske restavracije ob jezeru. Ni obvezno parkirati v parkirni hiši, na parkirišču je evro in pol ura. Kremšnita je zanič sladica sama po sebi, ampak če je marketing dober, se tudi v celofan zavit drek dobro prodaja. Podrtije so posledica slovenske zakonodaje glede nepremičnin. Kolikor vem bi do naslednje ljudske vstaje prišlo samo v primeru, da se omeni nepremičninski davek ali pa če spet pride Janša na oblast. Upam vsaj, da bo novi lastnik rikljeve podrtije, v doglednem času kaj naredil iz tistega.

Obstaja slovenska hrana tudi brez svinjine.

Ne razumem, kaj sploh hodiš na Bled. Saj si vendar Slovenka in Slovenci smo na Bledu nezaželeni.

Mene tja ni bilo vsaj 15 let in me ne bo še naslednjih 15 let.

Moram pa tudi jaz povedati, da odkar je bilo povedano po televiziji, naj ne hodimo na Bled (Slovenci nezaželeni), tudi jaz nisem nikdar več šla. Je bilo povedano že nekaj let nazaj.

Bomo prenovili fasado, če nam jo financiraš. Kdo pa si ti, da nam boš govorila kake hiše moramo imeti?!

Zakaj pa ti ne odpreš restavracije s slovensko hrano na Bledu? Da te vidim kako dolgo boš preživela s svojo ponudbo.

Če ti kaj ne paše ostani v svoji megleni Ljubljani!

Fasade, 17.02.2025 ob 10:25

Bomo prenovili fasado, če nam jo financiraš. Kdo pa si ti, da nam boš govorila kake hiše moramo imeti?!

Zakaj pa ti ne odpreš restavracije s slovensko hrano na Bledu? Da te vidim kako dolgo boš preživela s svojo ponudbo.

Če ti kaj ne paše ostani v svoji megleni Ljubljani!

Ljubljančani raje ostanejo v Ljubljani, saj je lepša in bolj urejena od komunističnega Bleda. Ko boste spremenili mentaliteto, in bo slovenski gost zaželen, se pa bo mogoče kaj spremenilo, do takrat pa boste na Bledu živeli v podrtijah in čakali na komunistične kitajske goste.

Ni problema OP, ena Slovenka manj, pa ena tujka več na Bledu.

Bled (in okolica) je prijeten kraj… kar se tiče narave. In za npr obisk s kolesom.

Čim začneš gledati ali se gibati po “civilizaciji” in potrebuješ cesto, parking, hrano, ipd… pozabi! Še najbolje da zaviješ po sendvič v Mercator.

Glede hrane… res bi potrebovali odločno voljo, da bi kraj predstavljal Slovenijo. Lokali bi morali biti veliko bolj v stilu kakšne Klobasarne, ali pa avtohtone gostilne s ponudbo v stilu Hitre Žlice ali podobne zadeve. Tudi klasični pečeni piščanci bi dobro šli… in podobna hrana. Kitajski pofl lahko – oz še laže – kupiš tudi sredi Amsterdama…

midva z žen osva bila nazadnje lih pred 15 leti, ko sva živela v lj in kr. in že takrat je bilo bolj tak tak. takrat sva bila večkrat na bledu. in je ze takrat bilo vidno poslabšaje iz lesta v leto. da pa je sedaj tako grozno?  ne morem verjet.  ti levuhi res uničujejo vse. popolnoma fse. fol kpa neumn to požira.  bom pa spet povedal neki, kar bote spet fsi jezni.  ampak te vasice okoli  bleda imajo izjemen problem z incestom. prevče imajo incesta že zadnje 50 let. in ni problem samo v incestu kot spolnosti, naj imajo. ampak v tem da tudi  otroke rodijo. in jim ful pade iq. in to je že dolgo splošno znan problem za gorenjsko.  pa smo lih želeli it malo pgledat z otroci bled ta teden.  užas ej.  to pa pol ne gremo če je tko.

In v EU je 15 jezer, ki imajo otok in na otoku cerkvico. Nič posebnega, sploh pa je ena  mlakuža.

Financiram fasado svoje nepremicnine v Ljubljani, zkj naj bi po tvoje financirala se tvojo? Skrbim za lep izgled svojega mesta.

Sicer sem tudi jaz pred leti peljala tujce v slovenski biser. Napaka. Bilo mi je skrajno nerodno. Kot je ze zgoraj opisano, obcutek sramu se pojavi ze takoj ob vstopu v mesto ob vsej tisti umazaniji, in se samo se stopnjuje …

A sedaj je pa spet Bled na tapeti? Ja saj, poletje se bliža. S tem, da Slovenci nismo zaželjeni na Bledu, ste že prav dolgočasni, kremšnito te nihče ne sili jesti, parkirišča niso nikjer več zastonj (no, recimo), kar se na pol podrtih hiš tiče, se trenutno spomnim samo dveh (Riklijeva vila in tista na drugi strani jezera, malo pred Mlinom), ljudji pa čisto preveč, če mene vprašaš (naših in tujih). Trgovska ponudba je pa taka, kot v 3/4 Slovenije – nikakva. Časi dobrih trgovin so že zelooooo dolgo mimo (če se samo spomnim ponudbe na Pristavi recimo).

Če ste pa hoteli domačo hrano, bi šli v gostilno Planinc, poleg avtobusne postaje, tam naj bi bila domača hrana (je pa res, da jaz ne hodim na Bled jest, tako da o kvaliteti težko sodim).

In namesto da ste tako negativni, bi raje odšli na Osojnico ali Ojstrico, tam ni nič od tega, samo čudoviti razgledi in to je bistvo……………

Res je Bled ena sama žalost. Samo jemali bi, za urejenost jim ni mar. Očitno tudi županu in občinskemu svetu ni mar. Biser se je, žal, spremenil v pesek.

🪼, 17.02.2025 ob 11:16

Financiram fasado svoje nepremicnine v Ljubljani, zkj naj bi po tvoje financirala se tvojo? Skrbim za lep izgled svojega mesta.

Sicer sem tudi jaz pred leti peljala tujce v slovenski biser. Napaka. Bilo mi je skrajno nerodno. Kot je ze zgoraj opisano, obcutek sramu se pojavi ze takoj ob vstopu v mesto ob vsej tisti umazaniji, in se samo se stopnjuje …

Ti imaš fasado zaradi drugih? Ne zaradi lastne hiše?

Kar poglej Šiško, ali vstop skozi Bežigrad, te grde bloke okoli stadiona proti centru, Šiška je cela svinjska. Vse bajte prašne sive, nikakve fasade.

rok-1, 17.02.2025 ob 11:07

Bled (in okolica) je prijeten kraj… kar se tiče narave. In za npr obisk s kolesom.

Čim začneš gledati ali se gibati po “civilizaciji” in potrebuješ cesto, parking, hrano, ipd… pozabi! Še najbolje da zaviješ po sendvič v Mercator.

Glede hrane… res bi potrebovali odločno voljo, da bi kraj predstavljal Slovenijo. Lokali bi morali biti veliko bolj v stilu kakšne Klobasarne, ali pa avtohtone gostilne s ponudbo v stilu Hitre Žlice ali podobne zadeve. Tudi klasični pečeni piščanci bi dobro šli… in podobna hrana. Kitajski pofl lahko – oz še laže – kupiš tudi sredi Amsterdama…

a mogoče veš, kdaj bodo končno odprli kolesarsko pot med Bledom in Bohinjem?

Ne morem ne komentirat. Ne vem, kaj ste si zapomnili izpred 15 let, ker so od takrat kar konkretne spremembe. Koliko razpadajočih stavb je ob jezeru? Od vhoda na Bled do jezera sta zapuščeni res 2, ena od teh je hotel Krim. Ker je v privatni lasti, občina nima pristojnosti. Ne vem, kje ste po tleh videli smeti? Večina turistov je navdušenih ravno nad čistočo (pa ne mi odgovarjat, da imajo Kitajci druge standarde, ker so turisti tudi od drugod!). Trgovine s kitajsko robo? “Kitajske” trgovine na Bledu ni, težko pa najdeš kjerkoli v Sloveniji kakršnokoli trgovino brez kitajskih izdelkov. Ob promenadi npr. je bogato založena trgovina z izključno slovenskimi izdelki. Restavracija zraven ponuja tajsko kulinariko, ne kitajsko. Kar nekaj restavracij na Bledu ponuja slovensko kuhinjo. Ponudba je namenjena gostom z vsega sveta in tudi domačinom. Ne moti pa vas npr. italijanska restavracija? Parkiranje v garažni hiši ni poceni, ker je to edina garažna hiša na Bledu, pa še ta je majhna. Parkira se lahko tudi ceneje, odvisno od oddaljenosti od centra, in tudi zastonj – parkirišče Betin ob vhodu na Bled, npr. 10-15 min. sprehoda do centra. V Lj. brezplačnega parkiranja razen ob trgovskih centrih ni, ob zdravstvenih ustanovah pa so cene oderuške. Ne vem, če v LJ. najdeš sladico, ki je cenejša od kremšnite, sploh na t.i. elitni lokaciji, kot ob Ljubljanici,npr. Ne vem, zakaj še vedno odmeva poziv takratnega direktorja občinske uprave (ne župana!), naj Slovenci pridejo na Bled izven glavne sezone. Ni rekel, naj Slovenci ne hodijo na Bled! Poleti se pritožujete zaradi gneče na cesti, izven sezone pa nad mrtvilo. Zanimivo… Dobro, da na Bled prihaja tudi veliko stalnih gostov, tudi Slovencev, ki se na Bledu dobro počutijo in ne prihajajo samo zato, da po obisku lahko šimfajo.

Kar se pa incestov tiče – bolana izjava ni vredna komentarja

New Report

Close