Bleferka Špela Kožar TV Slovenija
Kako drugače kot z IMENOM IN PRIIMKOM pa lahko govoriš o nekom, ki je slabo vodil oddajo? Povsem nepripravljeno in neprofesionalno? Kot da je to stvar kolektivne krivde!
[/quote]
Pa sej ona je javna oseba, nastopa na TV, vsi vemo kdo je. Zakaj bi zdaj okrog ovinkov in s kraticami, točno določena oseba, ki je vodila oddajo kot jo je. Meni njen način ne sede.
Trobi svoje in ne pušča možnosti nikomur, ki ni istega mnenja kot ona.
Še bolj obupna je bila v oddaji pred mesecem, ko so debatirali o delitvi denarja nevladnim kulturnikom. Majke, delovala je, kot da je samo njej vse jasno, in itak, da ona ve, kako bi sem moral denar deliti. Tisti predstavnik iz ministrstva jo je dobro prenašal, jaz take ženske v treh stavkih odpišem in dam kontra na istem nivoju. Potem pa čukasto gledajo, kaj se je zgodilo.
Skratka prenapeta, ozkogledna oz. pravogledna v levo smer, vsi ostali so tri stopnice za njo. S tako kulturo pač ne more komentirati kulture.
Da ne govorim o njenih nastopih v Studiu city. Ne da Marcel ne zna dostojno in kulturno pozdraviti goste, se pravi z zravnano držo, ta punčara maha in krili z rokami, se prestavlja na nogah, kot da bi jo nekam tiščalo. In na vse pretege uporablja visoko leteče besede, tujke(verjetno misli, da bo na tak način izpadla pametna), skratka izrazoslovje, ki pritiče visoko strokovni vsebini, ne pa TV gledalcu.
Po mojem se je tale Špela učila pri Zdenki Badovinac, večnemu direktorju Moderne galerije. Ta je bila včeraj famozna v enem prispevku na POP-u. Ne moreš verjet.
“Umetniško delo ni to, kar gledamo, ampak se umetniško delo šele vzpostavlja med predmetom in tistim, ki ga gleda.” To je bil odgovor na vprašanje, ali je kup smeti v galeriji umetnina. Kaj pa ko govorimo o prodaji “umetnine”, npr. razmetane in umazane postelje za 3 mio dolarjev? Kaj se prodaja, predmet/umetnina ali “naš odnos do tega”?
No, ko že govorite o Špeli Kožar, tudi sama sem že večkrat opazovala njen nastop na tv-ju. In se spraševala, pa kaj, hudiča, a jo zebe v roke, da si jih tako mane, pa se prestaplja iz ene noge na drugo, kot kakšen dec, ki ga tišči nekam. Čisto nič ženstvenosti ni v njej, potem jo pa še stalno tlačijo v te hlače in nek moški look, da ja izničijo še tisto malo upanja, da bi bila vsaj z oblačili podobna ženski.
Nisem gledal oddaje, ampak Kožarjeva je kot človek absolutna nula. Dere se na vse, s katerimi ima opravka, od snemalcev, montazerjev in tudi kolegic v redakciji. Hud kolerik, ponavadi popolnoma brez vzroka.
Take ljudi bi morali izločit iz timskega dela, verjetno tudi zato ni sposobna neke skupinske oddaje.
Zadnji cas da nezmahu nekdo pove kako in kaj, biti jansev aktivni navijac in dejstvo, da skozi vsa leta niti za pikico ne spremeni mnenja o sds, presega vse meje dopustnega novinarstva, slapsakova pa se zavzema za korekten odnos javnosti do kulture in kritizira novinarstvo, ki se ga grejo jansevi mediji.
Kje to še obstaja, da novinar nastopa na shodih v podporo politiku? Nikjer, razen v Slovenistanu.
[img]http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2017/04/09/publishwall_1491761242_7240442.jpg[/img]
Sploh nisem za janšo, ampak njeni nastopi so pa čisto preveč enostransko usmerjeni. Ona ni na rtv slo zato, da podaja svoje osebno politično stališče, če bi rada to, naj gre na privat televizijo, ne pa da se redi od denarja vseh ljudi, tudi tisti ki so za janšo jo plačujejo..
Enako velja za tistega cerkvenega pajaca Možino zgoraj.