Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek blejska kremna rezina

blejska kremna rezina

Žal niso, narejene so sicer v slaščičarni Conditus na Bledu ampak to je tudi vse kar ima skupnega s originalno iz Park hotela obe sta narejeni na Bledu .[/quote]

no, če so na bledu narejene, so že blejske pol, bohinjske niso:-)))[/quote]

Aja, a pol če oslica povrže mladiča v Lipici je osliček Lipicanc

Veste kaj pomeni relativno?

no, če so na bledu narejene, so že blejske pol, bohinjske niso:-)))[/quote]

Aja, a pol če oslica povrže mladiča v Lipici je osliček Lipicanc[/quote]

Itaak, neoriginalni lipicanc…če si mogu vprašat:-)))

Hoferjeve niso niti približno tako dobre. Sem se že nategnila z njimi, blejske so pa zakon.

haha ste dobri. razpravljate o okusih in potem preberem, da obstajajo prefinjeni okusi in ljudje, ki imajo občutek za dobro, vrhunsko, top. hahahhaha. briga mene, kaj je kateremu najboljše in kaj je dobro, meni morda pač ni. a ste se morda vprašali, da so okusi različni. in da nimam prefinjenega okusa, če je ta jed zaščitena, označena kot vrhunska, meni pa ni nič “posebnega”. kr neki no.

aja a pri glasbi smo že našli najboljši komad, pa pri leppih ženskah? ah ja seveda smo, tepka jaz. saj imamo kup lepotic pa zmagovalnih misic, komadov. šment in če meni slučajno “zmagovalna” ravno ni preveč všečna pomeni, da nimam prefinjenega okusa?!??!?!?!? madona sem pa nekaj novega spoznala danes.

glede kremšnit ne vem, kje so dobre, ker jih v osnovi ne maram, niti probala original blejske še nism, redko kupljeno, malo večkrat domače kot otrok. kar se krofov tiče, jih prav tako ne maram preveč in trojanski niso nek presežek imajo pa značilno aromo, okus ….

kar se pa uvodnega posta tiče pa z veseljem bi šla na sprehod samo če prilagodiš brzino. trenutno sem polamana in se “cajtam”, sestavljam skupaj, drugače sem pa čis preveč hiperaktivc. kremšnita me pa sploh ne gane. torek kdaj in kje se dobiva 🙂

A da so bile tok trde :)))

koliko krega za eno čisto obično brezvezno sladico…

blejska rezina je samo vanilijeva krema, smetana v dveh plasteh listnatega testa. tudi tista iz hotela park ni nič posebnega… meni osebno so zagrebške itak boljše, ker imajo čokolado na vrhnji plasti, obe varianti pa sta brezvezni ajnfoh sladici…

ja, pred 60 leti, ko ni bilo kaj drugega pametnega, so bile bum in nekaj blazno dobrega, danes pa…. obstaja miljon boljših sladic.

ponovi oglas sredi junija 2014.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

fixx

originalna krema je skuhana iz rumenjakov in moke ( škroba), ne iz instant industrijsko pripravljene vanilijeve kreme 😀

originalna krema je skuhana iz rumenjakov in moke ( škroba), ne iz instant industrijsko pripravljene vanilijeve kreme :D[/quote]

…v rumenjakovo maso še danes ročno vmešajo sneg iz beljakov…
sestavine so naravne, brez dodane kemije

ta teden je bilo na tv o original blejski kremšniti

originalna krema je skuhana iz rumenjakov in moke ( škroba), ne iz instant industrijsko pripravljene vanilijeve kreme :D[/quote]

vem, kako se dela prava vanilijeva krema. vseeno ni nek kunšt skuhat rumenjake v mleku z vanilijevim strokom in tremi žlicami gustina.

običen puding… al pa malo boljši, ne pa višek kulinarike. vsak, ki je dal skozi slaščičarsko šolo, bi jo moral skuhat sred noči. tu pa se dajejo okoli tega, kot da je ne vem kakšna specialiteta…

vem, kako se dela prava vanilijeva krema. vseeno ni nek kunšt skuhat rumenjake v mleku z vanilijevim strokom in tremi žlicami gustina.

običen puding… al pa malo boljši, ne pa višek kulinarike. vsak, ki je dal skozi slaščičarsko šolo, bi jo moral skuhat sred noči. tu pa se dajejo okoli tega, kot da je ne vem kakšna specialiteta…[/quote]

smo pametni …

Ko bodo naredili listnato testo DOMA iz PRAVEGA MASLA (une kupljene rolce listnatega testa iz cenene rastlinske maščobe štejejo=0), kremo iz 10-tih rumenjakov, moke, malo saldkorja v prahu ( tle je majhna skrivnost- sldkor mora biti zmlet v prah za v kremo) in 1.4 litra pravega polnomastnega svežega mleka, ter v to kremo narahlo zamešaš izjemno TRD SNEG iz beljakov in sladkorjem v prahu( + dva brizga ruma v kremo), da je krema kot ko se ohladi ravno prav čvrsta, se bodo blejski in ne vem kateri MOJSTRI PRAŠKOV IN GUSTINOV lahko oglasili pr meni na prakso.

Lahko se bere kot napihovanje….ma če znam, znam!! In to mi priznajo renomirani turistični vodniki, ki so probali že nekaj takih in drugačnih kremnih rezin na tem svetu.

In ko mi je eden od vodnikov pripeljal enega investitorja, ki bi bil pripravljen takoj zagnati proizvodnjo, sem mu rekel, da za njegovo idejo koliko porcij kremnih rezin naj bi jaz napekel, ni zadosti res dobrih in kvalitenih jajc v Sloveniji………z praški pa se lahko zeza vsak “kuhar”…..

V hoferjevih kremšnitah je en kup umetih Ejev, v original blejski kremšniti tega ni. Hoferjeve kremšnite so narejene iz praška, blejske iz hotela Park iz rumenjakov in mleka ter škroba. toliko o tem.

Pa ja ne mislite da se v hoferju prodajajo ročno narejene kremšnite kot jih delajo v Park hotelu :)))))

očitno mislijo. Če pa so takooooo dobre.:)) Tiste kremšnite so narejene iz praška, tako kvazi jajčna krema kot tudi sladka smetana povrh. Vse skupaj je en kup Ejev.

Veliko let sem bila zaposlena v zelo znanem in priznanem hotelu na Bledu in verjemite mi, da kremne rezine iz Hoferja nikakor niso originalne blejske kremne rezine:)
Niso niti približek originalni kremni rezini!

Kremšnite poznam v nulo, v dušo in ravno zato se z vami ne mislim pregovarjati.

Zaključite že ta prepir in ne pišite kar nekaj in o nečem, česar ne poznate!

Jaz zase vem, da sem redko kdaj jedla tako neokusno kremsnito kot na Bledu. Jedla sem jo baje na pravem mestu.

Človek je povabil na kremšnito in sprehod okrog jezera….tuki so pa naredil celo vojno zaradi proizvajalca kremšnitev !!!
Saj vas ni vprašal za nasvet….haloooo…čist monovsko…svašta:)))

Za nas je boljša,za vas pa ne vem!S temi kremšnitami je tako kot s trojanskimi krofi!Pred 30-timi leti so bili božanski!Zdaj pa še b-ja ni več!

No,kakor za koga,a ne?[/quote]

Aha, tolaži se. To je tako kot bi recimo glavni kuhar v Gostilni išče šefa rekel enemu, ki je nekaj skuhal, da zadeva ni noben presežek, on bi pa trdil, da je zanj to boljše kot tisto, kar naredi sam šef. Kakor za koga, ne? Pa pač ni tako. So ljudje z izoblikovanim okusom, ki jim je dobro samo najboljše, in so ljudje, ki trdijo, da je njim najboljše neko povprečno kosilo. Ja, čisto možno, da jim je to najboljše, ampak to pač niso ljudje, ki imajo vrhunski okus za jedi. Kot to niste vi, ki vam je hoferjeva kremšnita “boljša” od blejske. Objektivno ni boljša, sem jo poskusila in je neka povprečna zadeva, kar se tiče kremšnit. Blejski ne seže do kolen. Tako pač je.[/quote]

Neverjetno, kako ste smešni. Zakaj bi se zdaj ona tolažila? Meni so tudi kremšnite iz Hoferja dobre pa kaj? A res misliš, da ne morem priti do Bleda ali pa do Trojan po krofe???
Vrhunski okus??? :)))) ta je pa dobra. Okusi so različni, še nisi slišala?? Ni enotnega vrhunskega okusa! So pa ljudje, ki imajo vrhunsko pamet in vrhunsko razmišljanje, ti očitno ne sodiš mednje :-pp

Nategnila si se s kremšnito? Kako ti je pa to uspelo, a ni kremšnita za kaj takega občutno premehka????

CARLOS JAZ BI PRIŠLA NA PRAKSO!

Če bi pa Marička napisala , bi pa jaz šel na prakso..=))

Žal niso, narejene so sicer v slaščičarni Conditus na Bledu ampak to je tudi vse kar ima skupnega s originalno iz Park hotela obe sta narejeni na Bledu .[/quote]

Saj tudi “taprave” blejske ne izdeluje več gospod, kateri jih je izumil, se pravi so prav vse kremšnite, ki naj bi bile blejske fake? Sicer je pa nekako tako, da tisti, ki nimajo kaj preveč za pokazat, se potem mečejo ven na tak način. Tudi mi smo celo življenje (sem domačinka) hodili na taprave kremšnite (kakor jim pravite), pa po pravici povedano se niti spomnim ne če so mi bile bolj všeč, kakor tiste s Hoferja ali pa recimo blejskega Petrola. Zdi se mi pa nenormalno smešno, da se kregate, kateri izdelek je kao boljši. Kot včasih, v vrtcu, k smo se šli a je bol Amerika al Rusija. Ni glih primerna debata za odrasle, zrele ljudi. Kaj poskušate eden drugemo dokazat? Celotna “gonja” Mercator proti Lidlu itd. je rezultat nizke inteligence ljudi. Koga briga, kje kupujete svoj futr? Zarad mene če hodte vsak dan na Brione jest, alpa v Mcdonalds, v mojem življenju se zato ne bo nič spremenilo. Spremenilo pa bi se marsikaj, če bi se začela ukvarjat s tem, namesto z lastnim obstojem. Midva z možem pač pokomentirava kdaj, ko greva v eno ali drugo trgovino, kaj in kje se nama zdi kaj bolje in zakaj, to je pa tudi vse. Da bi pa začela besedni dvoboj na podlagi tega, wtf?

New Report

Close