Blejska kremšnita
samo ena je prava kremšnita IZ HOTELA PARK, vse ostalo je približek
tut ena slaščičarna na Bledu & okolici ne naredi takih kot jih ravno v PARKU
meni je res samo prava blejska dobra, vse ostalo je krema s smetano in ne KREMŠNITA, da o doma narejenih ne govorim… to NI isto, probejte TAPRAVO, pa boste vidl.
pozdravček iz deževnega Bleda
Ne vem, no… Receptura je znana, sestavine so čisto normalno dosegljive, postopek je tudi znan, delovni pripomočki niso nič posebnega in kuharice v hotelu Park niso iz vesolja, ampak so kar lepo naše. Če nimaš 2 levih rok, lahko nastanejo v domači kuhinji identične rezine. Seveda pa brez bližnjic s kupljenim testom, pudingom ali (bog ne daj) rastlinsko smetano.
Recept je enostaven; listnato !! testo razvaljaš, malo prebodeš tu in tam z vilicami in spečeš15 min 150 stop.
Kremo: ( 3 rumenjake, 3 žlice moke, 3 ali več žlic cukra zmešaš in dodaš liter mleka) mešaš z tistim za krompir tenstat stalno in počasi !! kuhaš dokler ne zavre. Še smetano stolčeš. Sestaviš v pekaču vse po vrsti, da se ne razliva. Povrhu še s sladkorjem sipa posuj. V hladilniku se dobro utrdijo. Moje niso ravno lepe, so pa zelo dobre, take taprave. (zg. plast pečenega testa že prej narežem v kvadrate in samo položim po smetani.)