Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Blejska kremšnita – prava

Blejska kremšnita – prava

mene pa zanima kje na Bledu prodajajo tisto pravo blejsko kremšnito? Imam v spominu, da smo jih včasih jedli v neki restavraciji s pogledom na jezero. Jih tam delajo in prodajajo še v druge lokale ali vsak dela svoje?

Mislis restavracijo hotela Park. Sicer imajo tudi drugi dobre, samo kako je trenutno pa ne vem. Sem pa dobila sedaj zeljo po kremsniti 🙂

sej jih v hoferju tut prodajajo. vsaj piše, da je prava blejska. enkrat sem jo kupila, za moje pojme je tut bla, nisem pa ziher..

V restavraciji Panorama so pristne kremšnite 🙂

lp

Men so pa na Bledu dobre v slaščičarni Šmon

Edina prava stara receptura – Šmon v Zasipu…pozor-ne “slavni” Šmon na Grajski cesti pod cerkvijo, ampak Šmon v vasi Zasip, 2 km naprej ven iz Bleda.

Ja kmalu bo originalka pri “Bezniku ” pod Stražo…..dosti blejske “kreme ” se je tam ustvarjalo.

Vrsto let sem bila zaposlena na Bledu in pekla kremšnitke, ja, jaz imam original recept, ampak ups, ti ga ne smem povedat:)

Daj, daj, a pol si od Lenčka učenka.

Daj, daj, a pol si od Lenčka učenka.[/quote]

Si jasnovidka?:)
Res je, Janez Lenček je bil moj šef. Pa kako si vedla? Hudooo.

Daj, daj, a pol si od Lenčka učenka.[/quote]

Res je, Janez Lenček je bil moj šef. Pa kako si vedla? Hudooo.[/quote]

Tudi moj. GHT Toplice.Zato vem, da original recept ima lahko samo Lenčkov drekaš……

Drugače originalna kremšnita izhaja iz hotela Park. Noben Šmon pa noben hofer. Park. Ostalo so približki, ponaredki, kakorkoli. Ne pravim da kremšnite drugje niso dobre/bolj okusne, ampak tiste originalne so pa iz hotela Park.

Me ne zanima kje imajo originalne, vem kje imajo najboljše. Pri Šmonu ob avtobusni postaji.

Zame najboljše- prav tako pri Šmonu (malo naprej od postaje)

tiste res originalne delajo kaksne mamce, privat za svoje familije, tiste kinercialne pa se o od originalne blejske kremsnite niso.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Res je, Janez Lenček je bil moj šef. Pa kako si vedla? Hudooo.[/quote]

Tudi moj. GHT Toplice.Zato vem, da original recept ima lahko samo Lenčkov drekaš……[/quote]

Bluz. Kaj ima Lenček z kremšnitami? Oče Blejskih kremšnit je Ištvan Lukačevič.

Mene pa zanima, ali te kremšnite vsebujejo surova jajca? Sem namreč noseča in “furam preventivo”. Bi mi pa en kremšnita prav pasala…

New Report

Close