Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bleščanje pred očmi

Bleščanje pred očmi

Se je komu že zgodilo, da mu je naenkrat bleščalo pred očmi, neke cik-cak bleščeče črte?
To je trajalo enih 15 minut, potem je bilo vse v redu.
Kaj bi to bilo?

Po moje aura, malo si preberi na netu. Meni se je tudi to parkrat pojavilo, ponavadi se pojavlja ljudem z migreno, vendar imam jaz samo auro, potem pa se pojavi glavobol, vendar ne migrena. Pri meni traja to migeganje do pol ure, takrat ne morem normalno prebrat česa, oz. vidim, ampak ne vidim, čudna stvar.

Pri meni je bila to aura pred migrenskim napadom. Če ti je potem vse v redu, bodi srečna, da je samo to.

Najbolj verjeten bi bil odstop steklovine ali mrežnice (bolj intenzivno bliskanje in morebitne motnje vidnega polja), še posebej, če si v bolj zrelih letih, kratkovidna ali si kdaj imela kakšno očesno poškodbo. Bi bilo dobro, da zadevo preveri oftalmolog. Vsekakor pa se izogibaj fizičnim obremenitvam oči (kihanje, kašelj, sklanjanje, sunkoviti gibi, dvigovanje bremen). Manj je možnosti, da bi šlo za kakšno od oblik migrene, čeprav se včasih lahko kaže na tak način.

glede na bližajoči se konec sveta, da si videla duhca.

sem imela to 2x, obakrat brez kakršnega koli glavobola (glavobolov niimam nikoli). sem pri pregledu oči za očala to omenila okulistki in je rekla, da na mojih očeh ni videti nobenih sprememb in naj ne bom v skrbeh. pregledala mi je očesno ozadje in vidno polje. ni pa vedela povedati od česa to nastane, bilo pa je obakrat takrat, ko sem imela v službi in doma polno dela.

tako, da se kar strinjam s tem kar piše borat.

to se meni včasih, ne vedno naredi pred glavobolom(migrenskim napadom)..take cikcak črte ja…nič hujšega po moje, jaz nisem šla nikoli zdravniku..

aura ja

Zelo lepo in točno tako. Pojdi na pregled, če gre slučajno za odstop mrežnice in se ne zdravi pravočasno, lahko tudi oslepiš. Bolj verjeten je odstop steklovine, ne dvigaj težkih bremen, motnje bodo same minile.

Zelo lepo in točno tako. Pojdi na pregled, če gre slučajno za odstop mrežnice in se ne zdravi pravočasno, lahko tudi oslepiš. Bolj verjeten je odstop steklovine, ne dvigaj težkih bremen, motnje bodo same minile.[/quote]

pri odstopu mrežnice se ti pojavljajo bleščeče pike, ki letijo z vseh strani in tukaj ni bolj verjeten……cikcak pa je tipičen za migreno in auro..

Hvala vam za odgovore. Ja, imela sem polno dela na računalniku, tri ure buljenja v papirje, nato pa prisilna pavza 🙂
Resno sem se prestrašila, glavobol je bil potem le kratek čas, samo na eni strani.

Tudi pri meni je po auri glavobol samo na eni strani. Pri meni je močnejši, če se sklonim, zakašljam…torej ob pritisku.

Tudi jaz sem se prvič zelo prestrašila. Po tej avri se mi vedno pojavi migrena.

New Report

Close