Blokada računa – sodna izvršba
Zdravo,
kot vsi tu, imam blokado tudi jaz, in sicer ker sem nepremišljeno šla kolegici za poroka za leasing za avto. od skupno dobrih 7000 evrov dolga sem poplačala nekje 2500 evrov, ker ona ni mogla (brezposelnost, starševstvo…) zdaj se dogovarja z leasing hiso, da bo začela plačevati tudi ona po 100 evrov mesečno. meni poberejo od plače, plus regrese in vse, kar je nad minimalcem. plačujem še svoje dolgove v višini 190 evrov plus ostali življenjski stroški. mogoče je vprašanje malo smešno, pa bi vseeno rada vedela, ali je samotrno, da najamem kredit za poplačilo tega dolga, da se mi blokade sprostijo, in mi potem ona vrne ta denar? poskušam najti izhod iz težav, ki mi vplivajo že na zasebno življenje, s partnerjem se prepirava in se mi zdi neumno, da mi te težave uničujejo življenje, poskušam razmišljat produktivno. hvala za odgovor
Spoštovani,
verjetno je to smiselno, saj bodo tako manjše tudi obresti.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako je z izplačilom minimalne plače + dodatkov za vzdrževane družinske člane.
Mora biti dovolj velik neto, da se izplača ta dodatek ali se lahko dodatek poplača tudi iz malice in prevoza, ki ga dobim?
Imam namreč cca. 800€ neto plače + 130€ malice in prevoza (na TRR pride nakazano vsako posebej) in sem mamica samohranilka z 2 otrokoma.
hvala vam za odgovor!
LP
Spoštovani,
Upnik pred izvršbo ni upošteval že danih plačil in tako danes terja 911,00 €, namesto 499,00, kolikor dejansko dolgujem. Podala sem ugovor na izvršbo, vendar ker nisem imela 125,00 €, kolikor so zahtevali za plačilo sodne takse ( če bi jih imela, bi jih raje nakazala upniku in si s tem še zmanjšala dolg na 374,00 €) so mi pritožbo zavrnili in tako, da me danes neupravičeno blokirajo za še enkrat večji znesek. Strinjam se, da poravnam dolgovano, plus stroške, ne zdi pa se mi prav, da dobijo tudi denar, ki sem ga že poravnala. Kaj lahko naredim?
V naprej hvala za odgovor in lep pozdrav,
Marjana
Spoštovani,
menimo, da se lahko upnik poplača tudi iz malice in prevoza. Za izračun dodatka se obrnite na CSD.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
kolikor bo upnik z izvršbo dobil več kot znaša vaš dolg (z obrestmi in stroški) imate na voljo nasprotno izvršbo, s katero terjate nazaj tisto, kar je upnik preveč izterjal.
Kolikor je vaše soacialno stanje šibko lahko vedno zaprosite za oprostitev/odlog/obročno plačilo sodne takse. Izpolniti morate le izjavo o premoženjskem stanju (izjava ZST-1), ki je dostopna tudi na spletu.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
imam par vprašanj.Imam blokiran račun(svojega).Zdaj bi morala dobit eno izplačilo s strani zavarovalnice,vendar vem,da na moj račun ne bo šlo,ker mi bodo to vzeli.Zdaj pa z sinom razmišljava o eni stvari.On bi me pooblasti na njegovem osebnem računu in bi potem jaz z tem računom šla uredit zadevo,da bi denar prišel na njegov račun,seveda dod.kartica bi bila na moje ime in priimek,samo št.računa bi bila njegova.Ali je slučajno kakšna možnost,da se to nakazilo vidi,ko bo nakazano na njegov račun,morda preko DŠ:ali kaj podobnega ali je to izvedljivo,naj samo še pripišem,da ne živiva v skupnem gospodinjstvu,niti na istem naslovu,živa vsak v drugem kraju.Ali je vsak rubež povezan z DURSOM ali ne,oz.ali na DURSU vidijo iz kje je izvržba na moj račun.Sicer DURSU nisem nič dolžna imam pa dolg do stanovanjskega podjetja za najemnino in stroške in po kolikem času ta zadeva zapade,če seveda sploh zapade kdaj.Hvala za vaš odgovor!
Spoštovani,
navedeno bo izvedljivo le, če se boste z zavarovalnico uspeli dogovoriti, da se odškodnina izplača na sinov TRR. Pri tem posebno pooblastilo niti ni potrebno.
Absolutnega zastaralnega roka v izvršbi po ZIZ ne poznamo.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Mene pa zanima ali lahko banka izvršbo da na oba računa, tako osebnega kot od sp-ja, ker njihova razlaga je, da ker je davčna številka ista, lahko kar oba blokirajo. Kot je meni znano, tega ne smejo, tudi če je davčna ista, ker poslovni račun je eno osebni pa drugo, vsaj kot jaz mislim.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Samostojni podjetnik odgovarja tako s premoženjem družbe kot s svojim osebnim premoženjem, zato se v primeru, ko je dolžnik samostojni podjetnik, lahko zarubijo tudi sredstva, katerih imetnik je kot fizična oseba (in obratno)..
S spoštovanjem!
Samo vprašanje in prosim za čimprejšen odgovor.Imam blokado računa za sodno izvršbo.Danes sem prejel izplačilo Javnega jamstvenega sklada ker je podjetje šlo v stečaj.In mi je Banka PBS zadržala sredstva.Nekje sem zasledil da so izplačila iz Javnega jamstvenega sklada izvzeta pa me zanima kako je sedaj s tem.Mi lahko banka zadrži ali ne.Na banki so mi podali odgovor da jA ,drugi pravijo da izplačila iz jamstvenega sklada naj ne bi bila zadržana.Meni so zadržali kompletno izvršbo.
Spoštovani!
Banki posredujte sklep o ustavitvi izvršbe.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
Zakon o izvršbi in zavarovanju določa v 121. členu med drugim določa, da so iz izvršbe izvzeta denarna sredstva, ki jih izplača Javni jamstveni, preživninski in invalidski sklad Republike Slovenije po zakonu, ki ureja Javni jamstveni, preživninski in invalidski sklad Republike Slovenije.
Priporočamo vam, da na sodišče, ki je izdalo sklep o izvršbi naslovite predlog za omejitev izvršbe na sredstva, ki jih prejemate iz Javnega jamstvenega sklada. V predlogu opišite kršitev banke. V primeru, da bo sodišče vašemu predlogu ugodilo in bo o tem izdalo sklep menimo, da vam banka ne bo več »upala« trgati tega zneska.
S spoštovanjem!
imam eno vprašanje,
pričakujem obvestilo o izvršbii,zaposlena sem redno in ravnokar sem dvignila pošto v imenu delodajalca ,prejel je pismo iz sodišča.
zanima me ali bo delodajalec obveščen o izvršbi ki jo bom imela,kajti trgali mi bodo od plače in mislim da on osebno ničesar ne bo moral nakazovat banka si sama pobere.
hvala za odgovor,lp
Forum je zaprt za komentiranje.