Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Blokada računa – sodna izvršba

Blokada računa – sodna izvršba

mene pa zanima,..kako je če imaš štipendijo in hodiš v šolo,..star sem malo prek ponoletnega in so mi poslali sodno izvržbo zaradi avtomobilskega zavarovanja. kako je s tem kaj mi lahko naredijo???
hvala za odgovor
lp

Zanima me,če imaš blokiran račun ali ti lahko tudi regres zasežejo?Če ja,potem je boljše,da se regresa odpoveš v korist podjetja.Zanima me tudi ,če imaš čez leto preveč plačano dohodnino in dobiš sredstva vrnjena,ti tudi to lahko zasežejo?Ali lahko ko dobiš odločbo za dohodnino to zavrneš in zahtevaš,da ti sredsta,ki jih dobiš nazaj nakažejo po poštni položnici.

Zakaj bi se denarju odpovedala v korist podjetja, če z njim lahko poravnaš del dolga? Zadržijo ti lahko vsa sredstva, ki se stečejo na račun.

Z ugovorom na odločbo pa lahko poskusiš. Več kot zavrnit ti ugovora itak ne morejo. In glede na to, da imajo pri mnogih zavezancih stare podatke za račune, ki so že zdavnaj zaprti …

mene pa zanima kako je v primeru porodniške, če imaš blokiran račun? koliko ti banka izplača porodniške in koliko zadrži za izvršbe?

Vrtnica11 vsi prejemki iz naslova socialni transferji vam pripadajo v celoti. Se pravi, da vam banka ne sme NIČ vzet, kar je iz naslova porodniške, nadomestila za bresposelnost, denarna pomoč, dokladi…vsaj tako je na Koperski banki.
Srečno, pa da bi bilo že enkrat konc teh pufov, a ne :). Jaz sem jih že SITA!

Sem prejemnik denarne socijalne pomoči. Že od oktobra 2009 mi delavska hranilnica vzame po 25eur na mesec za stroške blokad. Ali mi lahko vzamejo še tistih malo 26eur od 226???kako to ustaviti, saj mi pridejo prav in so življenjsko pomembni za moje preživetje. Hvala za odg.

Ja, izvršbe so huda reč:
– najprej ti že sam izvršbeni organ, recimo davčna, zaračuna svoje pribitek v obliki stroškov izdaje izvršbe
– potem ti banka pobere po cca. 25€ za vsako nakazilo znotraj izvršbe (recimo, če gre za nakazila na 2 konta, pobere banka 2 x 25€)
– potem ti banka zaračuna še neke svinjske obresti, ki so pri meni v 1 tednu znesle tudi okoli 25€ (pisalo je nekaj kao NAK.OBRESTI…)

Glede zneska, ki ti ga lahko postrgajo, je pa tko, da od same PLAČE lahko vzamejo en del, mislim da 70%, od socialne podpore mislim da nič, od ostalih prejemkov pa VSE. Se pravi, če imaš lastno obrt kot s.p., ti lahk poberejo 100% vse z računa in visijo na računu toliko časa, dokler ne poravnaš celotnega dolga z vsemi bančnimi stroški vred.
Seveda se obesijo na VSE račune na VSEH bankah, osebne in poslovne račune. Tu ni milosti.

UKREPATI se da v času med prejemom obvestila o izvršbi in datumom, ko postane izvršba polnomočna, to je ponavadi 7-14 dni. Pokličeš ali najbolje se oglasiš na davčni, pred tem doma razdelaš PLAN odplačevanja in s tem planom prideš na davčno, kjer ti bodo v večini primerov UGODILI! Res, če pokažeš vsaj malo volje in če je plan odplačila približno realen, ti bodo dacarji ugodili. Ok, druga stvar je, če gre za dolg do nekega tretjega upnika, kjer se je pa treba s tem upnikom dogovorit o odplačilu, ampak tudi v tem primeru se da PRED izvršbo dogovorit, če predlagaš plan odplačevanja.

Skratka, ko pride do izvršbe je to posredno tudi znak, da je bil ta človek precej malomaren in da nima korektnega odnosa do poslovanja. Sori, tko je.

ta sodna izvršba.. jaz sem tudi imel eno neprijetno izkušnjo.. vendar še dobro, da sem našel eno podjetje iz Ljubljane, ki je prevzela vso stvar v svoje roke.. še posebej imajo odlične pogoje za odkup zapadlih terjatev, bodisi zapadle bodisi nezapadle.. priporočam CONVERTA

Kaj se zgodi, če poslovni partner poravna znesek sodne izvršbe, istočasno (oziroma nekaj kasneje, le da tega nisem vedel) pa banka tudi plača izvršbo?

Dogaja se, da dolžnik plača dolg, upnik o tem obvesti sodišče, a ker sodišča niso ažurna izvedejo izvršbo.
Upniki delajo tudi to napako, da o preklicu izvršbe obvestijo le sodišče, ne pa tudi dolžnikove banke.
Predlagam, da pokličete upnika in se dogovorite za vračilo preplačila.

Če so vam honorarji edini prihodki, lahko na banki zahtevate,da se vam ne trga tisti minimalni mesečni znesek (morate le na banki podpisati izjavo, da so vam honorarji edini vir prihodkov). V takem primeru ima banka veljavno opravičilo pred sodiščem. Na to se ni slabo zmeniti s strankami, da vam honoraje nakazujejo v mesečnih obrokih po 500 EUR – in upnik bo mogu predlagat rubež premičnine ali nepremičnine (torej, dobro je le, če nimate ničesar, kar bi vam rubili!).
Če pa je dolgov velik (meja je predpisana z zakonom), lahko se spravite v postopek osebnega stečaja in se v kratkem znebite VSEH dolgov, nastalih do stečaja (znanih in neznanih). Spet, najboljše, da nimate nobenega premoženja, ki bi ga stečajni upravitelj lahko prodal. to možnost pa ne smete zlorabiti, osebni stečaj lahko razglasite le enkrat v desetih letih!

Osebno preverjeno!

Spoštovani!

Pravkar sem na Kliku presenečeno ugotovil, da so mi iz računa vzeli 239 EUR, kar pomeni, da sem zdaj za ta znesek v nedovoljenem minusu. Ker že kar nekaj časa nimam rednih prihodkov, me zanima kako je to mogoče. Trenutno živim v tujini in sem zelo daleč od Slovenije, tako da ne vem za kaj točno gre. Tukaj, kjer živim zdaj sem začel prejemat redne prihodke. Na koga se naj obrnem, ker bom vsekakor verjetno v zelo hitrem času začel plačevati ogromne obresti na ta nedovoljeni minus. Predvsem pa me zanima, kako naj ugotovim, zakaj je bila ta izvršba. Kako je mogoče, da se lahko izvršba naredi na računu na tak način. Sicer bi razumel, da se naredi blokada računa, ampak koliko vidim mi računa niso blokirali, ampak bodo verjetno zdaj vsa nakazila, ki bi jih naj dobil na račun šla za poplačilo nedovoljenega minusa. Prosim, če mi lahko kdo pojasni, kaj narediti in koga kontaktirati. A je mogoče, da je bila ta izvršba recimo povezana s kakšnim prometnim prekrškom v preteklosti (recimo radar) in ker nisem v Sloveniji, potem gre avtomatsko ta kazen na izvršbo?

Poglejte na izpisek (ali pokličite banko) na kateri račun so bila nakazana sredstva. Tako boste zvedeli komu je bil nakazan denar. Verjetno je naveden tudi sklic ali opravilna številka pod katero se vodi celotni postopek. Pokličite upnika, povejte to številko in vam bodo povedali za kaj gre.

Lahko gre za kakšen prekršek, neplačani davek ali pa za izvršbo neplačanih računov. Verjetno niste prevzemali priporočene pošte in ne veste za kaj gre. Drugače bi lahko napisali ugovor ali pa zadevo plačali še preden so nastali stroški sodne takse, zamudnih obresti, izterjave,…

Predlagam da pokličete upnika, poravnate dolg in prosite da naredijo umik izvršbe in o tem obvestijo tudi vašo banko.

Drugače je praksa taka, da če ne prevzamete priporočene pošiljke in ne naredite ugovora zoper sklepa, poberejo razpoložljiva sredstva z vašega računa. Blokada računa pride v poštev kadar na računu ni denarja in se vsi prilivi porabijo za poplačilo izvršb, ki so v čakalni vrsti.

Zahvaljujem se vam za zelo hiter odgovor!

Obrnil sem se na banko, da mi sporočijo več podrobnosti, ker v sami transakciji piše samo Izvršba, brez številk in na kateri račun je bilo nakazano.

Predvsem pa me zanima, kako je mogoče, da so mi, čeprav nimam rednih prihodkov, vzeli sredstva iz računa v nedovoljeni limit, ta sredstva vsekakor niso moja in sploh nisem vedel, da lahko grem v nedovoljeni limit, ker te sistem vsekakor blokira, če želiš plačat znesek, ki presega tvoja dovoljena sredstva na računu.

Lep pozdrav in še enkrat hvala za odgovor.

Preverite na svoji banki. Verjetno imate odobren limit. To so sredstva s katerimi lahko razpolagate (do -x€) in toliko vam lahko po sodnih sklepih poberejo z računa.

Mene zanima ali lahko dvignem božičnico ki jo sem dobil čeprav sem že dvignil osnovono plačo

Vašega vprašanja žal ne razumem. Bolj podrobno opišite dilemo.
Ali ste fizična ali pravna oseba, je vaš račun blokiran (glede na to da pišete pod temo “blokada računa – sodna izvršba”), na kakšen dvig ste mislili dvig s TRR-ja ali dvig dohodka zaposlenim, …

imam blokiran račun delam v eni večjo tovarni imam dve izvržbe ki me terjajo za ne plačane dolgove dobivam plačo ki lahko dvignem samo 562 evrov dobil sem božočnico na svoj TRR šel sem na bango da bi dvignil tale denar in nisem mogel dvignil rekli so mi da sem že dvignil 562 evrov iz plače svoje da več ne morem dvignit , saj tole ki sem dobil božičnico ni stalni mesečni prihodek , zanima me ali lahko dvignim denar iz svojega TRR TEH 477 EVROV ALI NE IN KAJ ONI SMATRAJO POD STALNE PRIHODTKE TO SE MENI VIDI SAMO PLAČA NE NAGRADE KI JO DOBIŠ NA SVOJ TRR POKAZAL SEM JIM PLAČILNO LISTO ZA BOŽOČNICO KI NI PISALO DA JE PLAČA AMPAK USPEŠNOST DELAVCA.

Redni dohodek so redni prilivi (plača, pokojnina,…). Božičnica je izredni prihodek. Ker je račun blokiran, denarja žal ne morate dvigniti, dokler dolg ne bo poravnan v celoti.

Če ste v hudi stiski, se dogovorite z upnikom, da bi dolg poravnali obročno in ga prosite da naredi umik izvršbe. Odvisno je, za kakšno izvršbo gre. Verjetnost je sicer majhna, ker je izvršba res zadnji korak pri upniku.

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako naj uredim in kje, da bi sedaj ko sem začel delat, združil dve terjatvi, zaradi katerih so mi zablokirali račun na NLB, da ne bi plačeval dolgov na dve strani, saj imam blokado osebnega računa iz dveh naslovov. Enemu znancu je uspelo nekako združit več različnih dolgov v en sam dolg, ampak ne s kreditom, mislim da je rekel, da je to uredil preko sodišča, ampak meni se niti ne sanja kam in kako bi to uredil. Začel sem delat, dobival bom minimalno plačo in si zelo želim, da bi te svoje dolgove uredil, da ne bi imel več zablokiranega računa. A mi lahko kdo pomaga lepo prosim?

Kredit v vsakem primeru ni dobra rešitev, saj s kreditom poravnate upnikom dolgove, banki pa plačujete stroške odobritve kredita in obresti.
Ne razumem kaj bi s tem dosegli, da bi izterjavi združili. Sodni stroški so že nastali in jih ni možno več zmanjšati.
Svetujem, da se obrnete na prijatelja, ki vam bo povedal s prve roke ali pa mi pojasnite, kaj točno želite s tem doseči.

Pozdravljeni,

imam blokiran TRR – sodna izvršba. Izplačano dobim 560e mesečno. Sedaj sem izvedela od prijateljice, da njej, ki ima tudi blokiran račun, mesečno izplačajo cca 620€ ker je samohralnilka in mora poleg zajamčenga dohodka(560e)) dobiti še 60e za otroka, ki ga je kot samohranilka po zakonu še dolžna preživljati. Sem se obrnila na mojo banko PBS, če lahko tudi jaz dobim kot samohranilka še ta znesek izplačan (560 in 60; skupaj 620€) pa o tem niso vedeli nič. Kako je lahko različno od banke do banke, ali ti izplačajo še ta znesek za preživljanje otroka ali ne. Oz. ali ti ta znesek pripada, če imaš blokiran račun?

tole verjetno zanima še koga:

na z izvršbo blokirani TR račun bom začel dobivati denarno nadomestilo za brezposelne v določenem min.% od min. plače v Slo.

Ali mi bo banka to pobrala za izvršbo ali mi (vsaj delno) sprostila za dvig?

vnaprej hvala komurkoli za odgovor.

ali sploh lahko odpreš nov račun na kateri drugi banki in če lahko, ali ti ga takoj zablokirajo?

Tudi prejemke iz naslova začasne brezposelnosti se sme zarubiti, tako da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače.
Odpiranje novih računov in menjava bank le malo zavleče postopek sicer pa vam slej ko prej zarubijo tudi sredstva iz novega računa.

V kolikšnem času od prejema odločbe ti pa blokirajo račun. Takoj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close