Blokada računa – sodna izvršba
Takoj, ko banka prejme sklep s sodišča, mora rezervirati sredstva za poplačilo.
Kdaj pa je težko povedati, ker ne vemo kdaj sodišče pošlje banki sklep.
Ona ima še možnost pritožbe v osmih dneh od prejema sklepa. Tako da po logiki ji bojo izklopili oz. blokirali račun v ponedeljek.,.
Pozdravljeni!
Fantu se je bivša žena usedla na račun in mu ga je banka blokirala. Res da lahko dvigne znesek minimalne plače. Vendar je problem tu, da je po ločitvi zvišal limit (seveda na osnovi njegove plače), glede na njegov znesek neto plače mora tudi plačevati lizing in zavarovanje za avto, pa še bi se lahko naštelo,… Neto plačo ima okoli 900€ tako da veste da ti zneski presegajo 100€ in jih nikakor ne more plačati z minimalno plačo od katere mora vsaj 200€ pustiti na računu da mu trgajo limit…
Ali mu lahko katera druga banka odobri kredit in kakšnega glede na minimalno plačo ki jo dobiva (se pravi 562€)? Na banki so mu povedali, naj bi imel račun blokiran do konca septembra.
Hvala za odgovor!
Glede ne situacijo so banke zelo zategnile pasove. Pridobitev kredita je težje kot včasih. Glede na višino plače bo kar težko. Ali ima možnost, da mu gre kdo za porok? Ali ima v lasti kakšno nepremičnino, ki bi jo dal pod hipoteko?
Najbolje, da obišče nekaj bank, predloži svoje finančno stanje in mu bodo svetovali.
Naj se pogovori s svojo bivšo ženo, opiše svojo težko situacijo in se dogovori, da umakne izvršbo, za poravnavo dolgov pa se dogovorita za nek (obema) sprejemljiv rok in znesek.
Na žalost so res težki časi in posledično začne škripati še doma.
Upajmo na boljše čase.
Hvala za nasvet. Na žalost nima nobene nepremičnine, saj se je po ločitvi preselil nazaj k staršema. Oče mu je bil porok že pri prvem kreditu (ko je imel finančno stanje normalno). Sedaj ne vem kdo bi mu bil lahko porok, saj sama še iščem službo (ravno zaključujem študij). Upam da jo bom čimprej najdla, in ga spravila ven iz krize kakor se bo dalo. Z njegovo bivšo ženo se ne da ničesar pogovoriti. Sicer pa si predstavljam da je ta denar dobila v celoti nakazan in so mu šli toliko v minus, da je sedaj dolžan banki…
Upamjo na boljše 🙂
Lep pozdrav!
Nekdo je omenil, da lahko na banki zahtevas, da se AH steje kot OD, kar bi pomenilo, da te ne morejo obrat do konca (ker je pac AH moj edini dohodek). Na Abanki so mojo zahtevo gladko zavrnili, dali so mi le izpisek in me poslali na sodisce.
Stala …
ali ti lahko tudi regres vzamejo če imaš blokado zaradi odplačila kredita.
ali mi lahko kdo pove, če imam v slo blokiran račun in se nameravam zaposliti v tujini ali mi lahko tudi tam blokirajo račun ali nimajo te pristojnosti in je torej moj račun v tujini čist???
načeloma da, račun lahko blokirajo tudi v tujini, ampak v tem primeru bi moral biti upnik zelo aktiven, ker se mora najprej naša sodna odločba priznati po pravu države, kjer se boste zaposlili, razen eu, kjer to gre hitreje
v praksi pa vas verjetno ne bodo našli
Kaj pa če dobiš sodno odločbo in ti napišejo da se je izvršba ustavila. Kakor razumem to pomeni da mi ni potrebno nič plačati kljub temu, da si dolžan. Ni bilo pa seveda sredstev na računu.
Imam blokirano kartico na davčni so mi rekli da kazen traja 10 let ali pa poravnam dolg takoj! Tega ne mislim naredit saj je do zadeve prišlo po njihovi krivdi! Torej kakšne možnosti imam? Da odprem bančni račun v tujini ali se bo mi davčna avtomatsko vsedla na nov račun in mi ga spet blokirala? hvala za vaš odgovor
Po njihovi krivdi malo morgen….
se upravičujem da sem teslo verjetno so na davčni res svinje!
mene pa zanima samo to a je mogoče , da zastara kdaj tud dolg do simobila, mam račun blokiran že nekaj let,,,,,, hvala za vsak odgovor!!! nelly
Pozdravljeni.. Imam blokiran bancni racun pri nlb..ali lahko dvignem nakazilo studentskega dela v celoti ali le delno..znasa pa 328 eur. ? Lp
Zarubijo vam lahko 100% priliva od študentskega dela, dokler dolg ni poravnan v celoti. Če gre za plačo, pokojnino ali nadomestilo plače pa do 2/3, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek minimalne plače.
Pozdravljeni!
Imam blokiran Nlb račun.. Ali si lahko naredim novo kartico naprimer pri NKBM in prejemam plačo sem na novi račun ? Ali mi bodo potem stopili na ta novi račun?
LP
Jasmina
V primeru da dobiš s sodišča pismo, da je primer ustavljen, to pomeni da te ne bodo več “gnjavili” in te sedaj pustili “pri miru”?
Pozdravljeni!
V začetku junija sem dobila sklep o izvršbi, s sodišča. Šlo je za dolg od Kranjskega domplana. Šla sem na Domplan, dobila izpisek koliko sem dolžna ter znesek še isti dan vplačala
Včeraj so mi pa zablokirali račun. Ker je bil znesek vrnjen , sem mislila da je vse v redu. Kaj naj sedaj naredim? Koliko časa traja da se mi račun odblokira?
Hvala
Dogovorite se z dobaviteljem, da vam vrne preplačilo in pošlje obvestilo na sodišče ter na vse banke kjer imate odprte račune, da je dolg poravnan v celoti in naj naredijo umik izvršbe.
Zdravo,
Imam blokiran racun na eni izmed bank tu pri nas! Dolg znasa 1500eurov! In me nekaj zanima.. jaz dobivam placo 15ega v mesecu ( namen nakazila na racun je napisan: osebni dohodek ) in cez nekaj dni po tem, dobim se eno nakazilo za dnevnice in potne stroske ( namena banka ne vidi in delodajalec niti ne oznaci pod kaksnim namenom in zakaj je bilo nakazano na moj racun ). Ali lahko dvignem dvignem ta znesek ( ker so pac dnevnice in potni stroski )? ali moram pocakati da se mi sprosti bancni racun in da dacarji poberejo dol tisto kar imajo za pobrat. A obstaja kaksna luknja v sistemu, s ktaro bi dokazal da pac ta denar rabim za prezivetje in voznjo na delo.
lp,
Josko
ali lahko mladoletni osebi blokirajo račun? in ali nakazila od študenta tudi ne morem dvignit?
Forum je zaprt za komentiranje.