Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Blokada računa – sodna izvršba

Blokada računa – sodna izvršba

mene zanima mož ima s.p. in ima blokiran račun. Po sklepu sodišča mu piše da mu smejo odtrgati 2 tretjine plače.Kot je znano kao s.p. nima plače tako mislijo v nlb. Eno leto mu niso dali niti za preživetje živela sva od moje plače in ker imam tudi sama blokiran račun jaz dobim manj kot pa me pripada za prezivetje >ostalo odtrgajo>. ja in smo se probal z banko pogovoriti naj mu dajo za prezivetje saj so se nam skoz novi in novi dolgovi nabiral nismo imeli s čim plačati.niso popustili ,klicala sem glavno banko , povsod kamor so mi lahko pomagali kako naprej več telefona porabila ker so se me podavali kot zogo. klicala sem za človekove pravice ,čist obupana in so nam dali in odtrgali te dve tretjine ostalo je lahko dvignil.Prejšnji mesec to je 15.7.2011 pa spet ista pesem odtrgajo več kot dve tretjine dajo mu 570 od tega vzamejo za en kredit 150 in dobiva 420 ostalo odtrgajo .ostane nam samo se da banko tozimo ker ne upostevajo sklep od sodišča nlb je najhujsa banka kar obstaja za s.p. prosim za nasvet ker se mi bo strgal ne morem se enkrat skoz vse to……….lp obupana do konca

mene pa samo zanima če mi bo davčna use pobrala dol ko dobim plačo ? nism redno zaposlena, delam preko študentskega servisa (sem pounoletna) kazen se mi vleče že 1 let poravnala nisem nič ..

Izvršbe ureja ZIZ zakon o izvršbi in zavarovanju.
Prejemke, ki so izvzeti iz izvršbe določa 101. člen, omejitve izvršbe pa 102. člen.

Študentsko delo ni izvzeto.

Pozdravljeni.
Ali lahko pri kakšni drugi banki odprem račun glede na to da imam blokade?Saj sem danes dobila z zdajšnje banke odpoved pogodbe o odprtju.Prosim pomagajte saj imam službo in prilive s tem mesecem..In ali mi lahko na zdajšnji banki ustavijo zaprtje glede na to da sem dobila odpoved oz. dvignila danes poslano pa je bilo 23.8.11 ter imam zaposlitev s tem mesecem.
.Hvala

Imam eno vprašanje. Ki se ne tiče nikogar. Bolj hipotetično in čisto osnovno.

Si dolžan večji znesek in si lastnik stanovanja v katerem živiš. Pač nekdo te toži in si mu dolžan. Torej ne gre za kredit in torej nimaš nobene hipoteke na hišo. Najprej ti verjetno vzamejo premičnine, bančne prilive, v kolikšni meri ti lahko vzamejo nepremičnino katere lastnik si? Verjetno vzamejo prej kakšno zemljo okoli stanovanja, koliko kvadratov pri nepremičnini ti lahko sploh ostane?

Pozdravljeni,
delo opravljam preko študenstkega servisa, zanima me če mi lahko trgajo celoten znesek, ki ga dobim na račun ali ne?

Dolg je zaradi neporavnanih ovbeznosti.

Hvala za odgovor in lp.

Bivši delodajalec mi dolguje 4 plače, odpravnino… Proti njemu sem vložila tožbo, ki sem jo dobila in na podlagi tega izvršbo. Račune ima blokirane, sedaj pa sem izvedela da posluje preko računa v tujini ( Italiji ). Kaj lahko storim ?

Mislim, da lahko vendar je zadeva malo bolj zakomplicirana in dolgotrajna. Predlagam, da se obrnete na kakšno odvetniško pisarno.

Pozdravljeni!

ker ne vem na koga drugega bi se lahko obrnila, pišem vam.
Zadeva se že vleče od leta 2003. nakopala sem si namreč dolg pri simobilu in imam od takrat blokiran račun.ker sem bila vse od takrat nezaposlena,brez nepremičnine, kar so ugotovili tudi sami, sem dobila konec leta 2009 po pošti sklep,da se izvršba na nepremičnine, na plačo dolžnika in nematerializirane vrednostne papirje dolžnika ustavi.
Pred kratkim sem dobila pogodbeno delo in me zanima kaj lahko pričakujem. Ne vem na koga se naj obrnem, da mi ne bi jemali plače dol z računa, s kom bi morala v tem primeru govoriti, da bi se zmenila za obročno odplačevanje. Račun imam še vedno blokiran. prosim vas za hiter odgovor, za katerega se vam vnaprej zahvaljujem.

Pozdravleni,
Imam blokadu na računu na NKBM imam pa tudi MasterCard. A mi lahko tudi MasterCard zablokirajo ??
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

V primeru blokade računa, blokirajo tudi MasterCard.

Mi lahko zarubijo tudi dnevnice? Ki jih bom po novem dobil nakazane na račun. hvala za odg.

Ali lahko pri blokadi računa banka zadrži oz. ne izplača otroški dodatek. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, zanima me koliko denarnega nadomestila bom dobila izplačano, če imam sodno izvršbo zaradi preživnine. Odmerjeno nadomestilo znaša 730,12 eur. Hvala

DVD :D, IMENIK in Amelie39 odgovor najdete na spodnji povezavi:
http://med.over.net/forum5/read.php?154,7152520

prosila bi za odgovor-kaj pomeni,ko sodisce odloci da se izvrsba iz racuna umakne zaradi edinih prejemkov na racun in sicer od csd-zelo me skrbi prosim za hiter odgovor-hvaaalla

V mesecu decembru sem se za obdobje dva tedna pri nekem podjetju zaposlil na osnovi podjemne pogodbe…
Z istim podjetjem sem nato z začetkom novega leta,torej z januarjem sklenil dolgoročno pogodbo o zaposlitvi!

Trenutno imam blokiran bančni račun.Ko sem hotel ta sredstva,ki sem jih zaslužil v decembru dvigniti,sem doživel neprijetno presenečenje(gre za znesek cca. 300eur).Namreč, na banki mi teh sredstev niso dovolili dvigniti, ker naj ne bi šlo za plačo,vendar so mi dejali,da se bodo posvetovali s pravno službo in me obvestili.Odgovor pravne službe je bil,da so ta sredstva v celoti rubljiva,razen če je to moj edini dohodek(če je,moram to dokazati)!!!Kot dokazilo so potem na banki zahtevali pogodbo o zaposlitvi,ki sem jim jo tudi posredoval.
Le to pogodbo so iz banke poslali v pravno službo,ki mi je dvig sredstev znova onemogočila.Njihova obrazložitev je bila,da to ni dovolj dober dokaz(!?!?!?),uslužbenka pa me je s svojim arogantnim,na trenutke nesramnim odnosom odpravila z obrazložitvijo naj se obrnem na sodišče oziroma center za socialno delo(wtf).
Po vikendu bom zahteval natančna pojasnila,do takrat pa me zanima ali ve kdo kako posredovati v taki situaciji, oziroma ali banka sme zadrževati ta sredstva, in če, zakaj.
Prosim za kakršnokoli informacijo.
Hvala

IMENIK

Otroški ti zarubijo, če jih ne takoj dvigneš, moraš pa dvignt v roku 1-3 dni, nekaj takega na bančnem okencu.

Enkrat sem sam potreboval pomoč pri pravnih vprašanjih in sem se obrnil na pravno pisarno, kjer so mi takoj odgovorili in pomagali. Na spletu lahko dobite nekaj takih pisarn kjer vam tudi odgovorijo na vprašanja brezplačno. Jaz sem se obrnil na podjetje http://www.studioiuris.si in so mi zadevo rešili v kratkem času.

LP.
Zanima če ti lahko vzamejo denarno nadomestilo?
Hvala.

Odgovor najdete na spodnji povezavi:

http://med.over.net/forum5/read.php?154,7152520

sem samozaposlen v kulturi, že dve leti nisem imel nobenega priliva na svojem računu, imam blokiran račun že ves ta čas zaradi izvršb trenutno v znesku 2000 eur. sedaj mi je banka dala rok 8 dni za poravnavo tega zneska, sicer mi bodo račun zaprli in znesek izterjali po sodni poti. Žena je tudi brezposelna, trenutno prejemamo socialno pomoč,imava tudi dva otroka, sicer pa z ženo aktivno delava v nevladni organizaciji,sva med ustanovitelji, a je prilivov še zelo malo in ni še možnosti zaposlitev. Sprašujem, če mi banka zapre račun, kaj me čaka potem. Če bom brez računa, kako me lahko terjajo v bodoče. Kako je s tem, če nimaš prilivov, koliko časa te banka lahko bremeni z izvršbami?
Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Zanima me kakšna je pravica v naši prelepi državi…ker jo očitno ni!!! In sicer sem,zaposlen za polovični delovni čas,ker ne dobim zdravniškega spričevala-poškodbe! In imam bruto plačo 374 Eura..od tega mi že delodajalec trga plačo in jo nakazuje na preživljenski sklad mesečno po 170 Eura. Sedaj mi ostane mesečno za preživetje od plače 180 Eura ( prevoz na delo in malica ). Pred kratkim sem še dobil od sodišča odločbo,da mi bodo še oni trgali od tega in se mi usedli na osebni račun,iz katerega že nakazujem za otroka. In sedaj imam blokado tudi od njih in ne morem vzeti niti tistih 180 Eurov,da bi si plačal položnice in si kupil hrano.Pa me zanima od česa pa naj potem jaz živim????

Pozdravljeni

Tudi sam imam blokiran račun, ampak moti me da eni pišejo da se lahko dviguje samo na poslovalnicah kar sploh ni res osnovno plačo lahko dviguješ na bankomatu kjerkoli po evropi kakor tudi v sloveniji je pa res da imajo nekatere banke to nareto npr. NKBM sem imel prej tam odprt račun in sem moral osebno hodit dvigovat. Že lep čas sem na Abanki in gre normalno poslovat preko bankomatov treba je samo banko menjat in odpret račun.

Mene pa zanima če banka lahko trga tudi socialno pomoč? Čeprav NE sme, se je to komu že naredilo? Oče prejema 230 eurov socialke vsak mesec, sedaj pa pravi, da mu banka vse pobere in da jih ne zanima, ko jim pravi da tega ne smejo.

Je to dejansko možno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close