Blokada računa – sodna izvršba
Upnik naj pošlje umik izvršbe na sodišče in v vednost vaši banki.
Predlagam, da tudi sami pošljete potrdilo o plačilu z vložno številko na sodišče (če je Lj. na Okrajno sodišče v Ljubljani, izvršilni oddelek, Miklošičeva 10-12, 1000 Ljubljana, drugače pa piše v sklepu katero sodišče je pristojno) in vsem vašim bankam, kjer so odprti računi.
Postopki na sodišču, se lahko zavlečejo in preden dobijo informacijo o plačilu dolga, vmes že dajo narok banki za blokado računa.
Ker nimam točnih podatkov, sklepam, da vaš pritožbeni rok in narok za plačilo poteče jutri in šele takrat gre postopek naprej, kar traja še nekaj dni. Dosti je odvisno od sodišča in banke. Postopki kar zamujajo tako, da vam žal ne moram podati datuma.
Bistveno je, da sta banka in sodišče obveščena, da banka ne naredi blokade.
Zdaj sem dobro prebrala sklep sodišča, ki pravi, da se lahko v 8 dneh pritoži potem bo rubež n račun…
Z NLB mi je pa rekla da račun blokirajo TAKOJ in da po pravnomočnosti izvršijo. Kako blokirajo, če lahko v 8 dneh poravnaš, če imaš pa blokiran pa ne moreš poravnat.
Naj mi en nekaj razloži. Kdaj začne teči 8 dnevni rok, tisti dan ali naslednji dan. Nekateri pravijo da tisti dan, ko prejmeš pošto, drugi da začne teči rok naslednji dan.
Zanima me če je subvencija za tržno stanovanje rubljiva.
Nekaj me zanima. Sodna izvršba oz. blokada računa je zaradi delne poravnave dolga premaknjena.
Ali bom dobila pošto s sodišča, da je izvršba premaknjena. Z upnikom sem se dogovorila plačilo po obrokih, zdaj me pa zanima ali bo za vsak plačan obrok prihajala pošta s sodišča?
V kolikšnem času pa pride potem morebitna pošta s sodišča, če pride. Zdaj sem se z Dinersom dogovorila kolikor pač lahko bom plačevala, obvezno vsaj 1x mesečno. Ali bom 1x mesečno dobivala tudi pošto? Na obvestilu piše da je tožba premaknjewna do 30.6.
lep pozdrav..simobil d.d. sem bila dolzna skoraj 900e,zato so mi z izvršbo zablokirali račun…decembra 2012 je bil ta dolg v celoti poravnan,kar se vidi tudi na izpisku od banke…račun so mi ponovno aktivirali,sedaj pa sem dobila spet isto blokado v višini 930e..rekli so mi da sem jim dolzna se 15 eurov..na sodišu so mi rekli da je bla izvršba delno umaknjena,in da mora simobil umakniti izvršbo..kako so sploh lahko aktivirali moj račun,če ne bi bilo vse poplačano…in kako mi lahko dajo blokado 930e,če sem jim pa baje dolzna se samo 15?vedno je bil drugačen odgovor..jaz sem danes to plačala..rekli so da ma sodišče čas 30 do 45 dni d aumakne blokado z računa…torej ko bom jaz prejemela sedaj plačo,bojo oni meni trgali,čeprav dejansko sploh nisem nič dolzna?je sploh mogoče kaj storiti?
Spoštovani!
V vašem primeru vam ne bodo več trgali sredstev iz računa ampak bo račun ostal blokiran do dokončnega poplačila upnika in s sredstvi ta čas ne boste mogli razpolagati. Dolžnost vaše banke je, da po celotnem poplačilu dolga o tem obvesti sodišče, sodišče pa pozove upnika, naj izvršbo umakne, sledi odblokada vašega računa. Predlagamo vam, da se obrnete tako na sodišče kot tudi na Simobil d.d., saj morajo oni sodišču sporočiti, da je bil dolg v celoti poravnan (obema predložite kopijo potrdila o plačilu dolga).
Lepo pozdravljeni!
Spoštovani,
imam blokirna TRR, vendar imam nakazilo plače manjše od zajamčenegega osebnega dohodka, tako, da plačo vsak mesec lahko dvrignem v ceoti 517,00 €. Ta mesec pa bomo dobili regres (ločeno nakazilo od plače), zato me zanima ali mi pripada od nakazila regresa še cca 60,00€? Namreč to je razlika do zamamčene plače, ki bi jo lahko dvignila vsak mesec, če ne bi imela tako majhnega nakazila: V banki so mi rekli, da je ves regres zarubljiv, vendar mislim, da mi od vseh nakazil morajo izplačati 570,00€ mesečno, tudi če je del tega regres. Naj poenostavim, 10.5.2012 sem dobila nakazila 517,00€ plače, lahko sem dvignila v celoti. 15.6.2012 bom dobila 500,00€ regresa, ali lahko od tega regresa dvigniem 60,00, da bo skupni dvid ta mesec zajamčen osebni dohodek (572,00€).
Prosim za odgovor.
Spoštovani!
Imam sledeče vprašanje. Na NLB imam blokiran študenstki račun, zaradi nepoplačanega limita v znesku 200€ še iz študentskih let. Med tem sem se preselila v drug kraj in odprla račun na drugi banki, katerega že nekaj let uporabljam. Limit sem želela počasi vračati, vendar sem ostala brez službe in mi je bilo to onemogočeno. Ugotovila sem, da je NLB račun blokiran, vendar nisem dobila nobenega obvestila o ničemer, ne o blokadi, sodni izvršbi….Starši še vedno živijo na starem naslovu. Me je kar strah obresti, ki so jih leta prinesla. Kaj naj naredim v tem primeru?
Spoštovani,
v vaši banki so vam posredovali pravilno informacijo.
Lep pozdrav!
Spoštovani,
svetujemo vam, da se z nastalo situacijo najprej soočite, kar pomeni, da stopite na NLB d.d. in se pozanimate, koliko znaša vaš dolg ( v kolikor NLB d.d. ni sprožila izvršilnega postopka zoper vas, vas opozarjamo, da je zastaralni rok za zahtevke iz naslova plačila obresti 3 leta – razen, v kolikor v pogodbi o odprtju tega računa niste podpisali kaj drugega), potem pa se z zaposlenko NLB d.d. dogovorite o načinu plačila dolga.
Lepo pozdravljeni!
Spoštovani,
imam blokiran TRR in redno prejemam plačo ter otroške dodatke. Ker imam na Delavski hranilnici nekaj izvršb, mi banka v celoti zarubi OD. Otroški dodatek pa sem si komaj izborila.
Pa še vprašanje: Ali ima menica prednost pred sklepom sodišča?
Spoštovani,
iz vsebine vašega vprašanja ne izhaja, kaj želite izvedeti – za odgovor na vaše vprašanje morate podati vsaj nekja dejstev, ki so za vaš primer (odgovor na vprašanje) relevantna.
Lep pozdrav!
kaj če zamudim 15 dnevni rok za ugovor na informativni izračun,
ja tudi to se lahko zgodi
hvala vsem kdor mi lahko pomaga
Spoštovani
predvidevamo, da gre za ugovor zoper informativni izračuna DURS o dohodnini za leto 2011 – v kolikor ste rok zamudili, ugovora ne morete več vložiti oziroma bo pritožbeni organ vaš ugovor kot prepozen zavrgel.
Lep pozdrav!
Prosim, povejte mi konkretno ali davčna izvršba posega tudi v moje socialne transferje? Če mi je davna naložila. da moram plačati 50 eur, ki jih trenutno ne zmorem, a se mi bodo “usedli” na mojo socialno denarno pomoč, ki znaš a 240 eur?
Najlepša hvala z odgovor in lep pozdrav, Osebaxx
Spoštovani!
Glede na omejitve izvršbe po Zakonu o izvršbi in zavarovanju se vam ne bi smeli »usesti« na vašo socialno denarno pomoč. Svetujem pa vam, da se v izogib visokim zamudnim obrestim potrudite vsak mesec sami plačati vsaj nek del zneska, ki ga dolgujete DURS.
Lepo pozdravljeni!
Pozdravljeni
Od 15. 7 do 15.8 so sodne počitnice. Na dom je bila poslana pošiljka s sodišča dne 14.7, ali to pomeni da rok teče normalno (8 dni je za pritožbo) ali začne teči po 15.8 ko je sodnih počitnic konec.
Spoštovani,
rok za pritožbo se izteče v 8 dneh po 15.08. (šteti morate tudi sobote, nedelje in praznike).
Lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Sem se obračam zato ker sam več nevem dalje….kot pravijo več glav več ve…
situacija je sledeča….
kot že naslov teme pove imam blokiran račun(seveda kar sem zakuhal to bom pojedel)in ker imam tudi otroka ter zunajzakonsko partnerko me zanima sledeče….
ker kot edini zaposlen sem po zakonu dolžan preživljat otroka ter partneko in glede na minimalno plačo,ki jo zaradi blokade dobim izplačano bi mi naj še pripadalo 0.8% za sina…pač ta cenzus….glede na zapisano….
Prilivi, na katere je izvršba omejena
1. za denarne terjatve, razen za t.i. privilegirane terjatve, do dveh tretjin prejemkov, na katere
se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače,
zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če dolžnik preživlja
druge osebe, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik,
po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne
pomoči;
ZIZ določa še dodatne omejitve izvršbe v primerih vzdrževanih družinskih članov, česar
banka ne more upoštevati, saj ne razpolaga s podatkom, koliko družinskih članov kdo
vzdržuje, razen če to ne izhaja iz samega sklepa o izvršbi. V tem primeru banka izvrši sklep
tako, kot se glasi.
bil sem že na csd in na banki,ampak nihče ni vedel o čem govorim….na csd sem dobil potrdilo za cenzus s katerim po moje nemorem nič dokazovat….enostavno imam dosti podatkov in zakonov po katerih mi pripada teh 0.8% katerw bi moral dobit izplačane še dodatno k minimalni plači..ampak se iz tega tako po domače ne razumem najbolje…
zato prosim nekoga,ki ve o čem se gre ,da mi zadevo malce obrazloži oz se lahko dogovorimo tudi za kontakt preko malia….hvala za vašo pomoč
lp
Spoštovani,
na sodišče, ki je izdalo sklep o izvršbi, na podlagi katerega je vaša banka zablokirala vaš račun, morate vložiti predlog za omejitev izvršbe z ustreznimi dokazili (rojstni matični list, potrdilo o članih skupnega gospodinjstva) in sodišču opisati vašo situacijo ter predlagati, naj v skladu z določili ZIZ izvršbo na vašem računu omeji za ustrezni znesek zaradi vaših preživninskih obveznosti do vašega sina ter vaše brezposelne izvenzakonske partnerke. Sodišče bo izdalo ustrezen sklep in ga poslalo tudi vaši banki, ki ga bo morala pri vsakokratnemu rubežu plače upoštevati.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni..,ali lahko dvignem subvencije za samozaposlitev,ce imam blokiran osebni racun,poslovnega se da odpreti,vendar me zanima,ce lahko te subvencije uporabljam….hvala
Forum je zaprt za komentiranje.