Blokada računa – sodna izvršba
Spoštovani!
Izvršba je možna na plačo, nadomestilo plače, prejemke iz naslova začasne brezposelnosti itd. vendar so omejitve: za denarne terjatve do dveh tretjin prejemkov, na katere se seže z izvršbo, vendar tako, da vam mora ostati najmanj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če preživljate družinskega člana ali drugo osebo, ki jo morate preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživljate, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči.
Smiselno skrajšano: lahko se zarubi tudi dodatek za prevoz in prehrano.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni. mene pa nekaj zanima če mi lahko kdo pomaga.. potekala je izvršba in prišel je rubež. Mene ni bilo doma (prišel je prvič baje te išče 3x in potem ukrepajo) vendar je moj dolg takoj v prvo poravnal starš. Vendar je zadeva takšna. Zanima me če se lahko uredijo te obveznosti brez mene? kajti rubež je pokasiral celoten dolg in še dodatnih 500€ za svoje stroške..je to možno? hecno pa je v tem, da je bilo polovico dolga že odplačanega. To pomeni, da ni preveril zadev preden je prišel..glede tega želim ukrepati..to pa res ni človeško in vsi pričakujejo, da takoj skočimo a ko pa naredi neki pomebnež napako pa je vse vredu. Lepo prosim za nasvet… hvala!
Spoštovani!
Dana vam je bila izvršba na prejemke iz denarne socialne pomoči, katera je dopustna do 2/3 prejemkov z omejitvami po ZIZ. Zaradi premalo informacij, vam žal ne moremo podati konkretnega nasveta.
Lep pozdrav!
Spoštovani!
Predlagam vam, da vložite Nasprotno izvršbo, ker ste že pred tem poravnali del terjatve. Vendar vas moram tudi opomniti na to, da je izvršitelj upravičen do plačila za svoje delo in do povračila stroškov v zvezi z opravljenim delom po tarifi, ki jo predpiše minister, pristojen za pravosodje in po sklepu sodišča o priznanih stroških izvršbe, izdanem v tem izvršilnem postopku.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
mene pa zanima nekaj glede blokade računa. Račun imam odprt na treh bankah in sicer NLB,. kjer sem imeka do nadaljnega dolg, SKB, ki je v mirovanju in nanj ne prejemam nobenega dohodka več in pa Lon, ki je moja aktivna banka.
Skb sem hotela iti zapredi račun, vendar mi je NLB dala blokado na vse tri račune. Zdaj pa sem iz SKB banke prejela obvestilo, da moram poravnati dolg zaradi blokade računa. Zanima me, ali sem dolžna poplačati blokade na vseh treh bankah, pa čeprav imam eno v mirovanju in ne prejemam nobenih dohodkov.
Hvala za odgovor.
Sem bila s.p. s 1.1. Sem ga zaprla, ker vec ne morem poslovati. Imam neporavnane prispevke za polovico lanskega leta, zato je durs vlozil izvrsbo na s.p. racun, kamor vec nimam prilivov. Osebni racun nepsoredno se ni blokiran. Na osebni racun prejemam tudi edini prihodek v visini 350 eur kot najemnino. To so moja edina sredstva za prezivetje. Ali lahko ta sredstva dvignem, banka mi jih noce dat, jaz pa nimam za prezivetje. Za odgovor se zahvaljujem.
Spoštovani!
S sklepom o izvršbi na denarna sredstva, ki jih ima dolžnik pri organizaciji za plačilni promet, naloži sodišče organizaciji za plačilni promet naj blokira dolžnikova sredstva na vseh računih v višini obveznosti iz sklepa o izvršbi in po pravnomočnosti sklepa ta znesek izplača upniku. Sodišče naloži organizaciji za plačilni promet naj blokira sredstva na vseh računih v višini obveznosti iz sklepa o izvršbi.
Če takrat, ko prejme sklep o izvršbi, na dolžnikovem računu ni rubljivih sredstev in tudi najmanj eno leto pred prejemom sklepa na dolžnikovem računu ni bilo nobenega priliva rubljivih sredstev oziroma sredstev v vezavi, organizacija za plačilni promet takoj po prejemu sklepa o tem obvesti sodišče.
V skladu s splošnimi pogoji banke SKB, banka zaračunava uporabniku nadomestila za opravila pred transakcijami v primeru sodnih odločb v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom banke. Med ta opravila lahko štejemo tudi samo sporočanje sodišču, da na vašem računu ni sredstev in da tudi ni priliva rubljivih sredstev ter blokado računa. Glede na to, da ste račun odprli v skladu s temi splošnimi pogoji, menimo, da ste dolžni poravnati nadomestilo, ki vam ga zaračunavajo.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
V vašem primeru gre za rubež na denarna sredstva pri bankah in hranilnicah iz naslova drugih prejemkov. Drugi denarni prejemki so tisti, ki so pri podjetniku praviloma najpogostejši. Omejitev davčne izvršbe na druge denarne prejemke je urejena v tretjem odstavku 166. člena Zakona o davčnem postopku (v nadaljevanju ZDavP-2), ki določa, da je na dolžnikova denarna sredstva iz naslova drugih prejemkov mogoče seči ob upoštevanju omejitev iz 160. člena tega zakona.
ZDavP-2 v 160. členu določa, da je na dolžnikove denarne prejemke mogoče seči največ do višine dveh tretjin, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 70 odstotkov minimalne plače po zakonu, ki ureja minimalno plačo. Merilo 70 odstotkov minimalne plače velja le v tistih primerih, ko ena tretjina zneska denarnih sredstev na računu ne presega zneska 70 odstotkov minimalne plače. Znesek minimalne plače znaša od 1. Januarja 2013 599,73 EUR. Dolžniku mora torej po opravljeni izvršbi ostati najmanj znesek v višini 419,81 EUR.
Iz zakonskega besedila tretjega odstavka 166. člena ZDavP-2 je mogoče sklepati, da omejitev davčne izvršbe na sredstva iz naslova drugih denarnih prejemkov velja ne le za sredstva, ki so nakazana za tekoči mesec, pač pa tudi za prihranke iz tega naslova.
Ne glede na vse navedeno pa z davčno izvršbo ni mogoče seči na stalne denarne prejemke, če ti ne presegajo osnovnega zneska minimalnega dohodka po zakonu, ki ureja socialno varstvo. Osnovni znesek minimalnega dohodka, na katerega se ZDavP-2 v drugem odstavku 160. člena sklicuje, znaša 261,56 EUR.
Najverjetneje pa je banka s strani DURS prejela začasni sklep za zavarovanje ali začasno odredbo s strani DURS. V tem primeru dolžniku ne sme izplačati sredstev do višine začasnega sklepa za zavarovanje. V primeru prejetega sklepa o izvršbi se že rezervirana sredstva porabijo za poplačilo tega sklepa o izvršbi. Na računu dolžnika z začasnim sklepom za zavarovanje se v registru TRR zaradi pomanjkanja sredstev vzpostavi oznaka (R), banka pa mora upoštevati prepoved razpolaganja tudi z bodočimi prilivi do višine zneska po začasnem sklepu.
Predlagamo, da se obrnete na vašo banko, kjer vam naj natančno pojasnijo zakaj vam ne dopustijo dviga sredstev.
S spoštovanjem!
Spoštovani!imam eno vprašanje.v letu 2008 sem dobil izvržbo na račun zaradi kredita ki je pristal na sodišču.imel sem blokado.po tej blokadi sem se z upnikom dogovoril za odplačevanje preko plače in mi je upnik zavarovalnica tilia umaknila izvržbo na računu.ta kredit jaz plačujem od takrat naprej preko plače 150 eur na mesec.na sodišču je pa ta izvržba ostala v evidenci.odkar plačujem preko plače upnik nove izvržbe na račun sodišču ni poslal.sodišče pa mi je to izvržbo v februarju 2013 zopet dalo na račun brez vednosti upnika ter brez obvestila upniku.tudi jaz o tem nisem bil obveščen.upnik se sprašuje zakaj so to dali na račun in od tega nič ne ve.meni so navedli razlog,da so mi to dali na račun ker sem zamenjal banko ampak sem plačeval kredit tudi preko te banke.mene pa sedaj zanima če meni lahko sodišče naredi blokado brez novega zahtevka za izvržbo na račun.lahko se naredi da bom ta mesec plačal ta kredit 15 marca 2x pa me zanima če lahko zahtevam da mi to kar mi ima sodišče namen odvzeti vrnejo nazaj sam nimajo nobene podlage za blokado saj plačujem razlog je pa zamenjava banke na tej banki sem pa že eno leto in pol.
Spoštovani!
Če organizacija za plačilni promet, torej vaša prejšnja banka, zapre račun ali pošlje sodišču obvestilo o tem, da v enem letu po prejemu sklepa o izvršbi na vašem računu računu ni nobenega priliva rubljivih sredstev, učinkuje sklep o izvršbi tudi proti drugi organizaciji za plačilni promet, pri kateri ima dolžnik odprt račun, in sicer od dneva, ko je novi organizaciji za plačilni promet vročen sklep o izvršbi. Po prejemu sodišče samo ponovno vpogleda v register transakcijskih računov in vroči sklep o izvršbi novi organizaciji za plačilni promet ter o tem obvesti upnika. Če sodišče z vpogledom v evidence ugotovi, da dolžnik nima odprtega nobenega računa pri organizaciji za promet, ustavi izvršbo. Banka na podlagi sklepa o izvršbi blokira vsa dolžnikova denarna sredstva, ki se nahajajo pri njej, tudi če je v sklepu izrecno naveden samo en transakcijski račun dolžnika ali če sploh ni naveden.
Od sodišča vračila sredstev ne morete zahtevati, saj glede na dejansko stanje, ki ste ga opisali, vaš kredit še ni poplačan. Kot lahko razberete iz zgornjega odstavka ima sodišče pravno podlago za blokado in rubljenje vaših sredstev. Lahko se le dogovorite z upnikom npr. za odlog izvršbe ali ustavitev izvršbe.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
oče ima blokirana dva računa zaradi dolga, ki ga trenutno ne more odplačati. V družini smo še dva njegova otroka, eden brezposelen drugi študent. Midva nimava nobenih prihodkov. Oče prejema na osebni račun kot fizična oseba mesečno najemnino od dveh najemnikov poslovnih prostorov. Na poslovni račun pri drugi banki pa kot oseba z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji prejema nakazila za proizvedeno elektriko iz sončne elektrarne. Ali je oče upravičen do tega da se mu na eni od bank omogoči da dvigne 70 % minimalne plače čeprav ne gre za “redne” prihodke kot so ti definirani v zakonu? Če je možno, kako se to doseže, z vlogo na sodišču? Problem je, ker sedaj ne more nikjer dvigniti niti eura, drugega denarja pa nimamo.
Najlepša hvala za vašo pomoč oz. odgovor.
Lepo pozdravljeni.
Znima me nekaj. Imam blokiran TR – fizična oseba. Bila je izvržba na plačo. Dolg še ni v celoti poravnan, ampak vprašanje se mi je pojavilo, ker je upnik umrl. Sedaj pa bi prosila za nasvet kako naprej. Ne vem ali bo račun še vedno blokiran, da se bo dolg odplačal in kdo bo prejemal ta denar, ali se izvržba ustavi in se račun odblokira, da lahko potem normalno in nemoteno posluješ.
Hvala za nasvet in lep pozdrav.
Katja
POZDRAVLJENI !
mene pa zanima imam sodno izvršbo zaradi neplacila , poslal sem ugvor za obrocno odplacevanje dolga , vendar so mi vseeno blokirali bancni racun , sem studentka in se solam izredno in delam preko e servisa in me zanima ali mi pripada znesek v visini minimalne place , ko sem dobila izvrzbo mi je pisalo da mi lahko rubijo do 2/3 place vendar mi minimalna placa ostane ? kako je s tem ?
LP
Spoštovani!
Če dolžnik, ki je podjetnik ali zasebnik, ne prejema nobenega od prejemkov: plačo, pokojnino, nadomestilo plače, odškodnino iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti, prejemke iz naslova začasne brezposelnosti ter plačila za delo obsojencev v kazenskih zavodih, mu mora pri izvršbi na denarna sredstva pri organizaciji za plačilni promet od skupne vsote mesečnih prilivov ostati najmanj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči. Navedene omejitve mora dolžnik uveljavljati z vlogo v izvršilnem postopku (predlog za omejitev izvršbe), kateri mora predložiti tudi vsa ustrezna dokazila o svojih trditvah.
Ta znesek lahko dvigne le na banki, ne pa na bankomatu.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
V primeru smrti upnika sodišče postopek izvršbe prekine ter o tem obvesti dediče upnika, če so sodišču znani in če ve za njihovo prebivališče ter o tem obvesti tudi vas kot nasprotno stranko. Če sodišču dediči niso znani ali ne ve za njihovo prebivališče, jim nemudoma postavi začasnega skrbnika.
Prekinjeni postopek se nadaljuje, ko dedič kot prevzemnik prevzame postopek. V vmesnem času pa banka, takoj po prejemu sklepa o prekinitvi izvršilnega postopka, TRR deblokira.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
V skladu z Zakonom o izvršbi in zavarovanju je izvršba omejena le za prejemke iz naslova plače, pokojnine, nadomestila plače, odškodnine iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti, prejemkov iz naslova začasne brezposelnosti ter plačil za delo obsojencev v kazenskih zavodih. Menimo, da za prejemke iz naslova študentskega dela to ne velja, zato vam te prejemke lahko rubijo v celoti.
Predlagamo, da se o možnosti obročnega plačila dogovorite direktno z upnikom, kateri lahko potem predlaga ustavitev izvršbe.
S spoštovanjem!
mene pa zanima ali je res da po novem lahko na banki dvigneš okoli 680 € če imaš zablokiran račun lp marija
Pozdravljeni
Zaradi nezmožnosti poslovanja zapiram s.p. Edini priliv, ki ga dobivam na osebni račun je otroški dodatek in nadomestilo preživnine in tu pa tam nakazana preživnina.
Dolg do DURSA imam cca. 500 EUR. Lahko zaprosim za odpis in v kolikor ne bo odobren sklep, ali lahko rubijo prilive? Kaj se zgodi v primeru, da rubijo prav te prejemke, ki so izvzeti iz izvršbe? Pritožba na sklep sodišča ali pritožba na banko?
POzdravljeni,
Imam blokado na računu zaradi izvršbe, sedaj sem na zavodu za zaposlovanje in bom dobil denarno nadomestilo za dva meseca nazaj. Ali mi bodo trgali na osnovi kot, da je cel znesek za en mesec ali se to šteje kot za vsak mesec posebaj in mi bodo izplačali oba nadomestila, hvala.
Spoštovani!
Na banki lahko dvigneš znesek, ki je izvzet iz izvršbe. Rubi se lahko do 2/3 prejemkov oziroma tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči. V skladu z navedenim lahko na banki dvignete torej znesek v višini 599,73 EUR in če preživljate še kakšnega družinskega člana tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne pomoči.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
1. Za poslovne subjekte velja, da se jim v skladu s 102. členom Zakona o davčnem postopku – ZDavP-2 lahko dovoli odlog plačila davka za dve leti oziroma dovoli plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih v obdobju 24 mesecev, če bi davčnemu zavezancu zaradi trajnejše nelikvidnosti ali izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov iz razlogov, na katere davčni zavezanec ni mogel vplivati, nastala hujša gospodarska škoda in bi davčnemu zavezancu odlog in obročno plačevanje davka omogočilo preprečitev hujše gospodarske škode. Podrobnejši kriteriji in način ugotavljanja hujše gospodarske škode ter obrazec vloge so določeni v Pravilniku o izvajanju Zakona o davčnem postopku v členih 40. do 43.a. Poslovni subjekti vlogo (pdf, doc) vložijo pri pristojnem davčnem uradu. Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.
Zakon omogoča še posebno vrsto odloga plačila davka po 103. členu ZDavP-2 tudi če davčni zavezanec ne izkaže nevarnosti hujše gospodarske škode, in sicer tako, da davčni zavezanec predloži instrument zavarovanja ali omogoči davčni službi vknjižbo zastavne pravice. Odlog oziroma obročno plačilo se lahko dovoli za 12 mesecev oz. v 12. mesečnih obrokih. Obrazec vloge je določen v Pravilniku o izvajanju Zakona o davčnem postopku v43.b členu. Poslovni subjekti vlogo (pdf, doc) vložijo pri pristojnem davčnem uradu. Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.
Odlog oziroma obročno plačilo nista mogoča za akontacije davka (npr. akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti, akontacija dohodnine od plač zaposlenim) ali davčni odtegljaj (npr. prispevki za starševsko varstvo, ki gredo v breme delodajalcev). Enako velja tudi za prispevke za zdravstveno zavarovanje, prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (če gre za vloge, vložene po 1. 1. 2013, ko je stopil v veljavo Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju – ZPIZ-2), za obveznosti, na katere učinkuje postopek zaradi insolventnosti ter za obveznosti, katere davčni organ le izterjuje.
Za čas odloga oz. obročnega plačila se obračunajo obresti po referenčni obrestni meri za izračun državne pomoči, ki jo objavi Evropska komisija, v višini, ki je veljala na dan izdaje odločbe o odlogu oziroma obročnem plačilu.
V primeru odobrenega obročnega plačila in zamude s plačilom posameznega obroka, zapadejo v plačilo vsi naslednji neplačani obroki.
Fizične osebe lahko vložijo vlogo za odlog, obročno plačilo, odpis ali delni odpis davka, v skladu s 101. členom ZDavP-2 in sicer če bi se s plačilom ogrozilo preživljanje zavezanca in njegovih družinskih članov. V postopku se ugotavljajo dohodki, prihranki in premoženje zavezanca in njegovih družinskih članov, lahko pa se upoštevajo tudi socialne razmere in zdravstveno stanje zavezanca in njegovih družinskih članov. Dovoli se lahko odpis, delni odpis, odlog plačila davka za čas do dveh let oziroma dovoli plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih. Podrobnejši kriteriji in obrazec vloge so določeni v Pravilniku o izvajanju Zakona o davčnem postopku v členih 29. do 39. Fizične osebe vlogo (pdf, doc) vložijo pri pristojnem davčnem uradu. Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.
Enako kot za poslovne subjekte tudi za fizične osebe velja, da lahko ob predložitvi ustreznega instrumenta zavarovanja ali ob dovolitvi vknjižbe zastavne pravice v ustrezen register, dosežejo odlog za 12 mesecev ali dosežejo obročno plačilo v največ 12 mesečnih obrokih, ne da bi morali izpolnjevati siceršnje pogoje, kot jih določata zgoraj navedeni 101. člen ZDavP-2 ter Pravilnik o izvajanju Zakona o davčnem postopku. Fizične osebe vlogo (pdf, doc) vložijo pri pristojnem davčnem uradu. Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.
Za davčne zavezance – fizične osebe velja še posebna vrsta obročnega plačila, in sicer po drugem odstavku 103. člena ZDavP-2 Po tej določbi zavezancu ni treba izpolnjevati nobenih posebnih kriterijev. Zavezancu se lahko odobri obročno plačilo davka po tem členu, če gre za davek, ki se ne nanaša na opravljanje dejavnosti. Ustrezno temu je tudi število obrokov manjše kot v primeru obročnega plačilo po 101. členu ZDavP-2, in sicer se lahko dovoli plačilo davka v največ treh mesečnih obrokih. Najbolj znan primer tovrstnega obročnega plačila je plačilo dohodnine. Fizične osebe vlogo (pdf, doc) vložijo pri Upravi za davčno računovodstvo in finance:
1. za zavezance iz pristojnosti uradov Celje, Koper, Maribor, Murska Sobota, Postojna, Ptuj, Velenje in Dravograd na URF, Referat za upravljanje terjatev I, Aškerčeva ulica 12, Celje 3000 in
2. za zavezance iz pristojnosti uradov Brežice, Kočevje, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto in Hrastnik na URF, Referat za upravljanje terjatev II, Koroška cesta 21, Kranj 4000
ali pri kateremkoli davčnem uradu.
Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki.
Odpis, odlog oziroma obročno plačilo ni mogoč za akontacije davka (npr. akontacija dohodnine od dohodkov iz oddajanja premoženja v najem) ali davčni odtegljaj (npr. prispevki za starševsko varstvo, ki gredo v breme delodajalcev). Enako velja tudi za prispevke za zdravstveno zavarovanje, prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (če gre za vloge, vložene po 1. 1. 2013, ko je stopil v veljavo Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju – ZPIZ-2), za obveznosti, na katere učinkuje postopek zaradi insolventnosti, ter za obveznosti, katere davčni organ le izterjuje. Odpis in delni odpis pa tudi nista mogoča za obveznosti, ki se nanašajo na opravljanje dejavnosti in za obveznosti, za katere odgovarjajo družbeniki izbrisanih družb.
Navedene omejitve veljajo tudi za odpis in delni odpis, poleg tega pa odpis oziroma delni odpis nista mogoča (1) za podjetnike, ki prenehajo opravljati dejavnost, za davke, ki se nanašajo na opravljanje dejavnosti, in (2) za fizične osebe, ki odgovarjajo za obveznosti družb, za davke, ki se nanašajo na opravljanje dejavnosti družbe.
Glede rubljenja denarnih prejemkov: banka prejemkov, ki ste jih navedli ne sme rubiti, vendar le v primeru, da gre za prejemke za tekoči mesec, kar pomeni, da morate prejemke sproti dvigovati, saj jih lahko, kolikor bodo na računu ostali še en mesec, banka zarubi.
S spoštovanjem!
Spoštovani!
Na zakonske omejitve izvršbe pazi po uradni dolžnosti organizacija za plačilni promet.
Predvidevamo, da vam bo Zavod nakazal nadomestilo za vsak mesec posebej. Na denarna sredstva, ki jih ima dolžnik pri organizaciji za plačilni promet iz naslova prejemkov, ki so izvzeti iz izvršbe, oziroma je izvršba nanje omejena ni mogoče seči z izvršbo, kolikor gre za prejemke, nakazane za tekoči mesec, oziroma je mogoče seči le z upoštevanjem omejitev za tekoči mesec.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Tudi jaz imam blokiran račun zaradi izvršbe.
Izvršba je nastala, ker sem v študentskih časih kasiral kazen za prometni prekršek (600€).
Trenutno sem brezposeln in brez kakršnih koli mesečnih prihodkov.
Dobil pa nisem nobenega sklepa o izvršbi. O izvršbi me je opozorila gospa na bančnem okencu.
Koliko sem bral bi moral prejeti tudi jaz sklep o izvršbi.
Mi lahko kdo pojasni kako je lahko do tega prišlo da nisem bil o tem seznanjen.
Hvala & lp
Pozdravljeni!
Nevem če tema ravno spada sem me pa zanima če tuki dobim pojasnilo.
Imel sem neporavnane obveznosti do DURSA v višini 311,00€ pa so mi prej trgali z banke kot sem dobil sklep. A je to možno gre se pa za d.o.o. no to se mi je zgodilo že sedaj drugič in saj me ne jezi drugo sam stroški obdelave na banki so kar dobre za en Sklep računajo 77 €
Hvala za odgovor Sašo
Spoštovani!
Predlagamo, da najprej preverite pri pristojnem okrajnem sodišču, kako da vam sklep o izvršbi ni bil vročen.
Kolikor boste ugotovili, da do dejanske vročitve sklepa ni prišlo, je to razlog za obnovo postopka.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.