Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Blokada računa zaradi odvetnika

Blokada računa zaradi odvetnika

Pozdravljeni.
Zanima me sledeče…prišel je sklep o izvršbi. Glavnico in nastale stroške sem plačala še isti dan, zamudne obresti čez 7 dni (vse na odvetnikov račun). Upnik je bil o tem obveščen in z njihove strani je bilo rečeno, da bodo obvestili odvetnika, da se izvršba prekine. Stvar bi tako naj bila rešena.

Nakar 21 dni po plačilu glavnice s stroški , torej 14 dni po dokončnem plačilu dolga, zablokirajo vse račune, kjer nastane 151,00evra stroškov blokade in seveda odtegnejo še enkrat celoten znesek.

Kličem upnika, pravi, da bi to s strani odvetnika že zdavnaj moralo biti rešeno. Kličem odvetnika, seveda ni dosegljiv in njegova tajnica reče, da pač v teh 3 tednih ni dobil izpiska, da je bilo poravnano in da on tega ne more vedet, ter kar odloži slušalko, da ona s tem nima nič.

Sedaj pa mi povejte…a zaradi nesposobnosti odvetnika, da preveri prilive oz.plačila, bomo na teh 151,00evra stroškov zaradi blokade računov, morali kar pozabiti? Dolžen nam je še 600€, ki jih je že pred 18 dnevi imel na računu, pred 4 dnevi, pa jih dobil še 1x nakazane. Kje je tu logika? Na sklepu piše, da če se dolg poravna v 8dneh, se izvršba ustavi.

Kako se sedaj lahko stvar reši? A lahko poleg 600€, ki nam jih je odvetnik dolžan, zahtevamo še povračilo nastalih stroškov? Konec koncev je njegova krivda, da ni preklical blokade.

Najlepša hvala za odgovor.

Teja K.

Spoštovani,

menimo, da je v tem primeru odgovornost za stroške na upniku ali na odvetniku, odvisno od tega ali je upnik o plačilu obvestil odvetnika.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close