Blue light očala
Živjo. Upam, da bom znala objasnit svoj problem.
Imam nova korekcijska očala, vzela sem še blue light filter, ker veliko delam pod močnimi lučmi. Imam malenkost močnejšo dioptrijo kot prej. Sedaj imam očala en teden malo imam še občutka pekočih oči med nošenjem. No bistvo blue light, na mojih lečah je odsev na zunanji strani nekoliko bolj zelen, ponavadi sem na drugih videla bolj modrega, je to ok ali so mi dali kaj drugačnega?
Ti filtri so nateg, oziroma davek na bedake.
Dikson, 23.03.2023 ob 12:37
Kdo pravi da je nateg? Sigurno ne bi potem to ponujali v optikah kjer te očala pridejo 300-500€ ta filter je pa nekih 20€. Vprajšaj, kjer si vzela očala.
To ni popolnoma nobena garancija, da je stvar resničan, če se prodaja v optikah. Dokazano že 1.000 x na različnih primerih. Poglej za kaj vse so propagirali cigarete kot dobre pred 60 leti…. pa vidimo danes, kako je, pa že takrat je z malo kmečke logiko bilo jasno, da dim v pljučih pač ne more biti zdrav.
Lucy414, 23.03.2023 ob 14:26
Ok nateg bla bla… nisem prišla po to. Prosim, če nimaš odogova na moja vprašanja raje preskoči.
Odvisno od premaza in svetlobe lri kateti gledaš. Fotografski objektivi imajo že lep čas uv zašcito, pa ne moreš reči da je modrikast odsev z zunanje strani. Res prej zelenkast. Vcasih rdeckast. Odvisno od znamke objektiva.
Drugače pa ja. Ti filtri so za očala bedarija. Manj bulji v ekrane, ker tam ni problem nobena modra svetloba, ampak prevec buljenja. Doma imej žarnice, ki niso neprijetne za oko, hladna svetloba 6000°K, ampak toplo svetlobo.
Optike SL nateg., 23.03.2023 ob 21:38
Sem delal med študijem na mednarodni dostavni službi, točno vem kje optike naročajo očala, veš iz Hongkonga je dostava v Slovenijo 3-5dni. Ko sem optiku ponudil , če mi lahko očala izdela v 1 dnevu in da mu plačam koliko hoče, je ratal rdeč v glavo in začel jecljati.
Meni je sicer vseeno kaj pišeš. Vidim pa da si izmisljaš in nimaš pojma kako poslujejo podjetja, med katere spadajo tudi optiki. Nihče ne naroča sam direktno iz Honkonga ali od koderkoli drugje, ampsk od dobaviteljev, ki se ukvarjajo z uvozom in prodajo na “debelo”.